W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Moskale, po co wam ten cały świat?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 3206
Strona:  «   1, 2, 3   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DarkRaven

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:06, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
zraz, bo chyba czegoś nie rozumiem?
twierdzisz że żydzi nie mają jedności narodowej?
a ja jestem niewolnikiem bo uważam, że patriotyzm to religia? czy dlatego że uważam, że religia służy do sterowania ludźmi?

Wrecz przeciwnie, co juz wyzej bylo. Twierdze ze Zydzi jak najbardziej dbaja o jednosc narodowa i patriotyzm (u siebie). Jednoczesnie te cechy oslabiajac/zwalczajac u innych Smile
I nie wciagaj w to religii prosze, chociaz podobienstwa sa. Zarowno za jedno i drugie mozna a nawet warto ginac jesli zajdzie taka potrzeba Smile

Bez swojego kraju/narodu/panstwa/rasy/rodziny kim jestes ?
Zreszta watpie zebys pojal to o czym mowa. To poprostu juz nie lezy w twoich mozliwosciach. Kierujesz sie zupelnie innym "kompasem moralnym".

Gdybysmy mieli wiekszosc takich ludzi jak @Bimi i jemu podobni w 1939r. (czy wczesniej) to juz dawno nie byloby Polski. Na szczescie wiecej bylo patriotow i wierzacych ...

P.S.:
Cytat:
ten tajemniczy "ktoś" - z tego co mi wiadomo , nie kultywuje spuścizny -"ojcowizny " lecz " matkowiznę " Wink a więc wyłącznie tradycje

@easy russian ... tu naprawde nie chodzi o pojecia, a o postawe jaka reprezentuja. W ich przypadku mozna smialo nazywac to patriotyzmem, nawet jesli wynika to z wiary. Ogolnie patriotyzm faktycznie moze sie kojarzyc z miejscem/ziemia , lecz nie musi - co w przypadku Zydow sie potwierdza. Ich spuscizna/ojcowizna jest wylacznie tradycja, ktora kultywuja i przekazuja. I zrobia wszystko zeby to trwalo Smile
Naprawde nie widzisz tego ? Przeciez wszystko co robili i robia jest podporzadkowane wyzszemu dobru ich nacji/rasy. Nawet jesli nie maja ziemi to dzialaja w kierunku swoich profitow.
Patriota wlasnie tak sie zachowuje - wyzszym dobrem jest ojczyzna/narod ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:12, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkRaven napisał:
Bimi napisał:
a ja jestem niewolnikiem bo uważam, że patriotyzm to religia? czy dlatego że uważam, że religia służy do sterowania ludźmi?

Wrecz przeciwnie, co juz wyzej bylo. Twierdze ze Zydzi jak najbardziej dbaja o jednosc narodowa i patriotyzm (u siebie). Jednoczesnie te cechy oslabiajac/zwalczajac u innych Smile

znaczy co, twierdzisz, że ja dbam o jedność narodową "u siebie"?
czyli ze co, kurwa? bo już kompletnie zgłupiałem

Cytat:
Bez swojego kraju/narodu/panstwa/rasy/rodziny kim jestes ?

Człowiekiem.
Nie wiem... to miało być podchwytliwe pytanie?

Cytat:
Gdybysmy mieli wiekszosc takich ludzi jak @Bimi i jemu podobni w 1939r. (czy wczesniej) to juz dawno nie byloby Polski. Na szczescie wiecej bylo patriotow i wierzacych ...

Taaa... i co by niby było w miejscu Polski? Czechosłowacja?
Na pewno gdybyście mieli więcej ludzi takich jak ja to po wojnie mielibyśmy więcej żywych Polaków. Bo nie dali by się bez sensu powystrzelać pomagając i jednym i drugim, aby na koniec i jedni i drudzy ich wydymali.
Powstanie Warszawskie - najlepszy przykład: tak się wciągnęli w patriotyzm że aż bez sensu dali się pozabijać i rozjebali cale miasto. Faktycznie - geniusz patriotyzmu, nic tylko pogratulować.

Cytat:
Patriota wlasnie tak sie zachowuje - wyzszym dobrem jest ojczyzna/narod ...

No właśnie, bo patriota to debil.
Dla normalnego człowieka wyższym dobrej jest zdrowie i życie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:14, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
aa, teraz się będziecie sprzeczać o definicję słowa Smile
jak zwał tak zwał: patriotyzm, syjonizm, czy inny fanatyzm -wszystko to to to samo religijne gówno. nie służy człowiekowi który je wyznaje, a jedynie temu który to w nim zaszczepił.
a wy się dajecie zaszczepić... i zamiast z czasem zakumać, że nic z tego nie macie, to wręcz zaczynacie tego fanatycznie bronić... to się chyba nazywa syndrom sztokholmski. tak czy owak dymają was równo, a wy im jeszcze za to dziękujecie. a mnie atakujecie że próbuję wam uświadomić prawdę, z użyciem barwnych metafor Smile
eee tam, zaraz fanatycznie Smile .
twoje barwne metafory bardzo cenię Smile mimo,że w wielu sprawach sie róznimy.

Wiesz..... ( teraz ja spróbuję barwną metaforę )- pisząc to w tej chwili jestem fanatykiem i wyznawcą poprawnego pisania ( no.... przynajmniej na takim poziomie uporządkowania by dało sie zrozumieć ) . Ten " fanatyzm " na punkcie gramatyki i składni jest dziś w tej chwili dość przydatny ( choć tak szczerze pisząc pierdolimy sobie w tej pierdolni i wiadomo,że nic więcej z tego oprócz jakiejś tam przyjemności poczytania metafor nie wyniknie Smile .... chociaż nie - czasem jakieś fajne przemyślenia [ zdarza mi się Laughing - tak ) nachodzą.

- Sokrates
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:18, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkRaven napisał:
Bimi napisał:

...
a to już jest szanowny Kruku definicja NAZIZMU . Jesli dbasz o swoją kondycję ( fizyczną czy tam umysłową ) by się spodobać jakiejś panience to jesteś patriotą , ale jeśli swojemu konkurentowi dla tej panienki wkłujesz oko to już jesteś nazistą . Dlatego nazwałem tradycje Żydowskie "matkowizną " bo takie zachowanie cechuje baby . Wydrapać konkurentce oczy. Smile ....

- Sokrates
Powrót do góry
DarkRaven

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:36, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Ty o nic nie dbasz oprocz tego zeby sie nacpac. Do tego sie sprowadza twoja egzystencja. Zadnych wartosci procz "ja" i cpanie. Cytat mowi l o Zydach i patriotach. Ty nie przejawiasz zadnych wartosci procz skrajnego egoizmu.
Bimi napisał:
Tak i dla wyzszego dobra (zdrowia i zycia bliskich) patrioci gineli.
Dla ciebie wyzszym dobrem jest twoja wlasna dupa i nic wiecej. Szczycisz sie ta Holandia i cpaniem i takie wartosci wyznajesz - cpuna. Bo cpun zrobi wszystko zeby tylko sie nacpac, nie liczac sie z nikim i niczym - zadnych granic. Taka wlasnie postawe rezentujesz swoimi wpisami.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:52, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkRaven napisał:
Bimi napisał:
Ty o nic nie dbasz oprocz tego zeby sie nacpac. Do tego sie sprowadza twoja egzystencja. Zadnych wartosci procz "ja" i cpanie. Cytat mowi l o Zydach i patriotach. Ty nie przejawiasz zadnych wartosci procz skrajnego egoizmu.

Ależ ja dbam o wiele różnych rzeczy.
Nie dbam natomiast o te które są gówno warte lub, jak w tym przypadku, wręcz szkodliwe.
Uważasz, ze jesteś lepszym człowiekiem bo wymyśliłeś sobie jakąś "ojczyznę" o którą "dbasz" i dla której poświecisz życie?
Zejdź na ziemię.
Ojczyzna nie jest prawdziwa - ludzie są.
Chcesz mi zaimponować? Dbaj o rzeczy prawdziwe, a nie fałszywe.

DarkRaven napisał:
Tak i dla wyzszego dobra (zdrowia i zycia bliskich) patrioci gineli.

Otóż nie - patrioci ginęli z głupoty. Mi się to na nic nie przydało że oni zginęli.
A jeśli ginęli dla ochrony zdrowia i zycia bliskich - to nie ginęli z patriotyzmu, nie mieszaj pojęć.
Do czego ci się przydało Powstanie Warszawskie?
Chyba tylko do tego żebyś sobie mógł pójść do muzeum pod wezwaniem kolejnego debila żydowskiego patrioty Kaczyńskiego. On zginął za ojczyznę, więc i ty powinieneś Laughing

Cytat:
Dla ciebie wyzszym dobrem jest twoja wlasna dupa i nic wiecej. Szczycisz sie ta Holandia i cpaniem i takie wartosci wyznajesz - cpuna. Bo cpun zrobi wszystko zeby tylko sie nacpac, nie liczac sie z nikim i niczym - zadnych granic. Taka wlasnie postawe rezentujesz swoimi wpisami.

Oo, to żeś pojechał. Zacząłeś ckliwym patriotyzmem, a skończyłeś biadoleniem desperata Smile

A'propos, chciałbym ci przypomnieć, że jeśli naprawdę jesteś patriotą to powinieneś łoić dużo wódy - o wiele bardziej niezdrowa od marihuany, ale za to spuścizna ojca... Aczkolwiek co do tego ojca, to na twoim miejscu bym się upewnił.. bo wiesz, matki można być pewnym, ale głupio by było się dowiedzieć tuż przed śmiercią, że przez całe życie nie pielęgnowałeś spuścizny ojca, a jedynie spuściznę męża twojej mamy Smile
Teraz już mają na to badania DNA, tak że nie ma problemu. Ale wyobraź sobie w przeszłości, ilu Polaków patriotów pielęgnowało spuściznę fałszywych ojców.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Człowiek
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 22:01, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkRaven napisał:

Jak dobrze że Niemcy miały swoich patriotów! Patriotycznie zaczęli mordować Polaków! Wielu zginęło ale są rzeczy,wartości za które ''można a nawet warto ginąć jeśli zajdzie taka potrzeba''. Uświęcone morderstwo. Jesteś człowieku chory.
Ps. Nie myślisz że jeśli warto za coś umrzeć to tym bardziej warto dla tego żyć?
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:09, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Człowiek napisał:
DarkRaven napisał:

Jak dobrze że Niemcy miały swoich patriotów! Patriotycznie zaczęli mordować Polaków! Wielu zginęło ale są rzeczy,wartości za które ''można a nawet warto ginąć jeśli zajdzie taka potrzeba''. Uświęcone morderstwo. Jesteś człowieku chory.
Ps. Nie myślisz że jeśli warto za coś umrzeć to tym bardziej warto dla tego żyć?

Dark Raven pisze bzdury bo Polski nadal nie ma .
....ale Ty mi człowieku wytłumacz co byś zrobił w na przyład 1939 gdyby ci wpadł do chaty Hans z erkaemem w rękach ? Poddał się ? spierdalał ? oddał im swoją żonę ? Spotyka cię sytuacja ( mniejsza o to kto tą durnotę na wysokich szczeblach sprowokował - czyli kto na twoją rodzinę napuścił fanatyków . ) i musisz podjąć jakąś decyzję . Jak można ( trzymam się Twoich słów ,że warto dla czegoś tam żyć ) zadbać o życie w takiej sytuacji ?

- Sokrates
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:11, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a to ty o co byś zadbał w takiej sytuacji, easy?
bo wnioskuje, po twojej wypowiedzi, że nie o życie.
to ciekawe...
Powrót do góry
DarkRaven

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:27, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Otóż nie - patrioci ginęli z głupoty. Mi się to na nic nie przydało że oni zginęli.
A jeśli ginęli dla ochrony zdrowia i zycia bliskich - to nie ginęli z patriotyzmu, nie mieszaj pojęć.
Tobie sie nie przydalo bo tobie obojetne czy mowisz po polsku czy niemiecku czy rusku. Wazne zeby bylo cpanie - to jest twoj wyznacznik.
Gineli za to wlasnie zebys mowil po polsku, mial swoj kraj , swoja ojczyzne - masz to i obecnie na to plujesz. Lzysz ludzi ktorzy za to gineli wyzywajac ich od debili. Widac taka kultura twoja.

Bimi napisał:
A'propos, chciałbym ci przypomnieć, że jeśli naprawdę jesteś patriotą to powinieneś łoić dużo wódy - o wiele bardziej niezdrowa od marihuany, ale za to spuścizna ojca... Aczkolwiek co do tego ojca, to na twoim miejscu bym się upewnił.. bo wiesz, matki można być pewnym, ale głupio by było się dowiedzieć tuż przed śmiercią, że przez całe życie nie pielęgnowałeś spuścizny ojca, a jedynie spuściznę męża twojej mamy Smile
A ty nadal o chlaniu, cpaniu i dupach. Moze byles wychowywany w takich wartosciach wiec wspolczuje. O mnie sie nie martw, wszystko w porzadku. Rozumiem ze to taka rada z doswiadczenia , ale naprawde nie wszyscy mamy tak samo. Jesli miales takie przykre doswiadcczenia to wspolczuje.

Czlowiek napisał:
Zastanow sie troche i nie myl pojec. Niemcy mieli tez patriotow, ktorzy w imie chorej ideologi dali sie porwac i walczyli. To ze ich wodz mial wizje dominacji nad swiatem nic nie zmienia. Robili to z takich samych pobudek co inni.
Nasi patrioci gineli w obronie swojej ojczyzny, szkopy gineli bo chcieli powiekszyc swoja.
Ciezko pojac ze Niemcy nie raczyli poinformowac swiata o swoich zamiarach ? Ciezko pojac ze to wlasnie patrioci staneli w obronie ? Nie uczyli was o tym w szkolach ?

easy russian napisał:
Ciekawe kto ci powiedzial ze nie ma ? Trehlebow czy inny "oswiecony" wedami ?
Polska jest poki co. Moze nie dzieje sie najlepiej ale jako kraj i narod nadal istniejemy.
Ja rozumiem ze wolalbys zeby rusek toba rzadzil i w tym kontekscie "Polski nie ma" - byly przymiarki, komunizm itd. ale nie wyszlo.
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:34, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
a to ty o co byś zadbał w takiej sytuacji, easy?
bo wnioskuje, po twojej wypowiedzi, że nie o życie.
to ciekawe...
nie wiem - pierdolić w pierdolni sobie można a real to już całkiem inna bajka . Wszystko zależy kim by był ten człowiek w mundurze - czytałem różne opowieści wojenne - na przykład wspomnienia pewnego Estończyka ,który opowiadał ,że podczas ostrzału , gdzieś tam w okopach jakiś (cytat z pamięci ):"Bedrlińczyk w okularach ze szkłami jak dna od butelek wciagnął mnie do okopu ratując życie od jakiejś zabłąkanej kuli po czym poczęstował w milczeniu papierosem i herbatą ". Życie zaskakuje a sytuacje sami przyciągamy .
Pewnie w pierwszych sekundach starałbym się ocenić sytuację (jeśli jest na to czas ) - gdybym stwierdził ,że jest krytyczna - to znaczy napastnik gotów strzelać - może pierdolnął bym gościa w łeb skoro debil i ratował żonę a może i dzieci ( zakładam taką sytuację-trzymam się swojego przykładu- ,że nie jestem sam ale mam rodzinę ) . To taka jedna z hipotez . Oczywiście ideałem byłoby gdyby ten z "wrogiej armii" miał olej w głowie i dałoby się zwyczajnie pogadać . Takich sytuacji było sporo . Tu się z Tobą zgadzam,że pierwszeństwo mają ludzie a nie jakieś chore transparenty i sztandary - inna rzecz ,że gdybym miał perspektywę (pewną ) życia jako niewolnik to być może szukałbym guza i wolał umrzeć rozpierdalając jak najwięcej debili . Powtarzam- pierdolimy tu bez sensu a w realu bywa różnie . Miałem kiedyś taką scenkę,że około północy szedłem ulicą i wyskoczył jakiś koleś machając nożem . Stanąłem spokojnie naprzeciw i patrząc w oczy powiedziałem : "odejdź" . Po czym się wolno zaczałem oddalać - podskoczył raz jeszcze próbując podciąć nogę - sytuacja się powtórzyła , usłyszał "odejdź" i tak się rozstaliśmy . On został na chodniku ja wolno odszedłem.

- Sokrates
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:39, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkRaven napisał:
Bimi napisał:
Tobie sie nie przydalo bo tobie obojetne czy mowisz po polsku czy niemiecku czy rusku. Wazne zeby bylo cpanie - to jest twoj wyznacznik.
Gineli za to wlasnie zebys mowil po polsku, mial swoj kraj , swoja ojczyzne - masz to i obecnie na to plujesz. Lzysz ludzi ktorzy za to gineli wyzywajac ich od debili. Widac taka kultura twoja.

I co jest niby takiego zajebistego w mówieniu po polsku, że ktoś miałby chcieć mówić akurat w tym języku?
Wyjaśnij mi to proszę - bo tu jest zdaje się pies pogrzebany.
Ludzie na całym świecie, bez względu na to w jakim języku mówią, są tacy sami.
A z praktycznego punktu widzenia lepiej jest mówić tym językiem który zna więcej osób, niż tym który zna mniej.

I zrozum, ja nie pluję na żadną ojczyznę, bo ojczyzna nie istnieje.
Istnieją za to półgłówki, które nadają znajdują sobie w tej fikcji bożka, a potem napiętnują każdego kto odważy im się zasugerować, że chyba mają nierówno pod sufitem.

DarkRaven napisał:
A ty nadal o chlaniu, cpaniu i dupach.

Bo chlanie, ćpanie i dupy to rzeczywistość.
A ojczyzna to fikcja.
Fikcję lubię oglądać w filmie.
A tu na forum wolę gadać o prawdzie.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:43, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

easy russian napisał:
Pewnie w pierwszych sekundach starałbym się ocenić sytuację (jeśli jest na to czas ) - gdybym stwierdził ,że jest krytyczna - to znaczy napastnik gotów strzelać - może pierdolnął bym gościa w łeb skoro debil i ratował żonę a może i dzieci ( zakładam taką sytuację-trzymam się swojego przykładu- ,że nie jestem sam ale mam rodzinę ) . To taka jedna z hipotez .

wiesz, jedno ci mogę zagwarantować: ostatnie o czym byś wtedy myślał to "ojczyzna" Smile
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:49, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkRaven napisał:
.............................

easy russian napisał:
Ciekawe kto ci powiedzial ze nie ma ? Trehlebow czy inny "oswiecony" wedami ?
Polska jest poki co. Moze nie dzieje sie najlepiej ale jako kraj i narod nadal istniejemy.
Ja rozumiem ze wolalbys zeby rusek toba rzadzil i w tym kontekscie "Polski nie ma" - byly przymiarki, komunizm itd. ale nie wyszlo.
ech... widzisz - niedawno się przeprowadziłem . Taka decyzja . Szukałem DOMU i znalazłem . Ja nie mówiłem,że szukam domu w kształcie prostokąta i ma mieć kolor biało czerwony ( nawiasem na fladze Rosji te kolory są ) . Tobie chodzi o etykietkę - czyli od dupy strony rzecz bierzesz. Dlatego ( coś podobnego ? chyba tu sie zgadzam z Bimim ) jesteś podatny na manipulację bo jakiś tam Kalkstein powiedział ci,że " oto jest Poska " ( a to kurwa jakiś kabaret - atrapa z tektury , pomalowana w paski i jeszcze świeżo przez kogoś osrana . Jakaś tradycja Wawelu i " królów Polski "- czyli bandy syfilityków i dziwnych innych person )- to nie jest to czego szukam . Owszem , chcę domu, kawałka swojej ziemi , spokoju , pokoju - rozumnych sąsiadów a nie zaślepionych fanatycznych debili , których jeden proboszcz jest w stanie "przeprogramować" w dowolnie idiotycznym celu . Przy tym szanuję zrywy tych pojedynczych ludzi ( mimo,że w głupim celu - mnie też wiele razy oszukano ) - pod sąd powinni natomiast pójść ci ( nawet pośmiertnie ) , którzy ŚWIADOMIE posłali ludzi na rzeź na przykład w warszawskim powstaniu . Nie mogę mieć pretensji do dzieci,że wierzą w świętego Mikołaja - one są dziećmi i kiedyś zobaczą więcej . Posyłanie nieświadomych ( niedojrzałych - nie każdy człowiek ma jednakową świadomość co nie znaczy ,że ten mało rozgarnięty jest skurwysynem ) ludzi -cynicznie - na pewną śmierć jest skurwysyństwem . Dzieciom w przedszkolu tez mogę jakąś groźną dla nich głupotę nakazać i śmiać się potem z nich ,że się dały wpakować w kłopoty-byłbym w takim wypadku ostatnią kanalią.

- Sokrates
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:57, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
easy russian napisał:
Pewnie w pierwszych sekundach starałbym się ocenić sytuację (jeśli jest na to czas ) - gdybym stwierdził ,że jest krytyczna - to znaczy napastnik gotów strzelać - może pierdolnął bym gościa w łeb skoro debil i ratował żonę a może i dzieci ( zakładam taką sytuację-trzymam się swojego przykładu- ,że nie jestem sam ale mam rodzinę ) . To taka jedna z hipotez .

wiesz, jedno ci mogę zagwarantować: ostatnie o czym byś wtedy myślał to "ojczyzna" Smile

Very Happy jeśli ta "nadęta ojczyzna "- NIE MOJA o której stara się coś @Dark Raven to masz rację - lecz jeśli w moim pojęciu - a więc zachowanie Rodu - przetrwanie Z HONOREM to jak najbardziej bym o niej "myślał" ( to znaczy mimowolnie była by sensem mojego działania ) . Jeśli byłoby tak,że mam do dyspozycji pistolet a wpada 30 stu ( nie dam rady zastrzelić wszystkich ) i zabierają się do gwałcenia mojej żony to wolałbym dziewczynę zastrzelić , potem tych durniów - ilu sie da. Wyjaśnienie tego wkracza trochę w sferę , którą ty nazywasz religią - ja po prostu wiem,że ciało to opakowanie i ja jestem nieśmiertelny . To taka gra komputerowa - dlatego ten koleś na ulicy odszedł, bo trafił na wariata . Od dobrze wyczuł,że się nie boję - a skoro tak, byłem dla niego nieprzewidywalny ,,, więc bać się zaczął on.

- Sokrates
Powrót do góry
Caramba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:06, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uczcie się od mistrzów Very Happy Ile powstań zrobili pejsaci ? Przed tym w gettcie to chyba ostatnio za Rzymian Very Happy Obrona życia najbliższych jak najbardziej, obrona kolorowych szmatek to zajęcie dla frajerów Laughing Jeżeli będę mógł normalnie żyć i zachować godność to mogę mówić nawet po mandaryńsku Wink Gdyby polskie elity nie były takie ochocze do oddawania życia za symbole to może w tym kraju nie rządzili by debile. Pisząc elity mam na myśli przymioty charakteru Wink
Powrót do góry
DarkRaven

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:10, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

easy russian napisał:
Jakaś tradycja Wawelu i " królów Polski "- czyli bandy syfilityków i dziwnych innych person )- to nie jest to czego szukam .
Po tym widze ze dyskusja z toba nie ma sensu. Szukaj dalej ... najblizej ci bedzie jednak do wschodniej granicy Polski. Napisz do tego twojego guru Trehlebowa to pewnie cie przygarnie do swojej trzodki. To cie boli ze mamy tradycje i w czasach krolow bylismy dosc silni w regionie Smile Fakt , bolalo to sasiadow , oj bolalo.
Mozecie ujadac, ale faktow nie zmienicie. A faktem jest ze dzieki patriotyzmowi nadal istnieje Polska i Polacy. Jestem pewny ze jest jeszcze sporo normalnych w tym kraju i na emigracji ktorzy pomimo wszystko dbaja o pewne wartosci.
Na tym zakoncze dyskusje z wami - @Bimim egoistycznym hedonista i @easy russianem dla ktorego ewidentnie ojczyzna jest Rosja a nie Polska Smile
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:15, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

egoistyczny hedonista - tak to mnie jeszcze nikt nie nazwał Laughing

jeśli kogoś tu boli to "ze mamy tradycje i w czasach krolow bylismy dosc silni w regionie" to wyłącznie ciebie.
ja mam to zwyczajnie w dupie - jedyne co dostrzegam to że teraz jesteście głupi i słabi.
więc albo waszą tradycją jest słabość i głupota.. albo zwyczajnie, wbrew temu co mówicie, wcale nie pielęgnujecie tradycji, lecz to ona "pielęgnuje" was. tak czy owak nie ma się czym szczycić.
Powrót do góry
Aza

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:39, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawostka odnośnie patriotyzmu, tylko się nie przestraszcie Wink

http://himalaya-wiki.org/index.php?title=Egregor

Egregor, duchoid, to jest duch ludzkiej zbiorowości, przede wszystkim narodu czy plemienia, ale nie tylko. Mają swoje egregory partie polityczne, kościoły, masonerie, towarzystwa tajemne. Egregor jest to duch określonej społeczności. Jeśli grupa ludzi robi coś wspólnie lub w coś wierzy, tworzy tym samym egregora niczym swój cień astralno-mentalny, którego MOC zależy od ilości wyznawców oraz siły ich wiary.
W okultyzmie (wiedzy tajemnej) termin egregor oznacza „byt astralny, w istocie pusty, pozbawiony duszy, kradnący energię i duszę ludziom, którzy uczynili zeń przedmiot kultu”. Sam termin powstał przez kontaminację greckiego egregoroi (‘czujni’) z łacińskim ag-gregare (<ad-greg-, ‘zbierać się razem’). Egregorami nie są ani bogowie (anioły) ani demony, jak zdarza się czasem twierdzić ludziom nie mającym pojęcia o ezoteryce i niewidzialnych bytach. Egregor to byt sztuczny, bezduszny, mechaniczny, wytwór astromentalny o charakterze opisywanego w teozofii elementalu.
Egregor jest koncepcją opisującą w sposób psychoenergetyczny proces socjalizacji, wykształcania persony czy też tożsamości grupowej właśnie. Tam gdzie jest to powiązane z konfliktem wewnętrznym, strachem lub gniewem - to tak to można opisać "byt ssący etc" - w grupie psychicznie związanej emocjami wytwarzane są metodą kija i marchewki odpowiednie zachowania (rytuały), stany (energie), słownictwo i przekonania (symbole), oraz "poczucie ja" tożsamość będąca jak gdyby częścią kontekstu grupowego.
Swoje egregory mają wszystkie grupy ludzkie: narody, rodziny, miejsca, zawody, partie polityczne, kluby i stowarzyszenia.
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:50, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Caramba napisał:
Uczcie się od mistrzów Very Happy Ile powstań zrobili pejsaci ? Przed tym w gettcie to chyba ostatnio za Rzymian Very Happy Obrona życia najbliższych jak najbardziej, obrona kolorowych szmatek to zajęcie dla frajerów Laughing Jeżeli będę mógł normalnie żyć i zachować godność to mogę mówić nawet po mandaryńsku Wink Gdyby polskie elity nie były takie ochocze do oddawania życia za symbole to może w tym kraju nie rządzili by debile. Pisząc elity mam na myśli przymioty charakteru Wink
powinieneś obejrzeć do końca fil z Michaelem York " DLA WSZYSTKICH, KTÓRYCH KOCHAŁEM " - długo film był nieosiągalny w wersji polskojęzycznej. 2 lata temu kolega ściagnął go wreszcie z jakiegoś tureckiego serwera i jest dostępny na chomiku, Końcowa scena rozwala ( zresztą wraz z początkową stanowi klamrę) i jest kwintesencję "idei" żydowskiej . Film oparty na faktach - zaczyna się od buntu w warszawskim gettcie. http://www.filmweb.pl/film/Dla+tych,+kt%C3%B3rych+kocha%C5%82em-1983-36552

- Sokrates
Powrót do góry
PB-Soft

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:57, 23 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ten Jaroszyński jest albo kompletną kurwą albo kompletnym debilem,że utożsamia komisję MAK-SRAK z Narodem rosyjskim . To tak jakby Kwaśniewskiego utożsamiać z narodem Polskim. ... i jeszcze ten monotonny wkurwiający ton głosu jak ksiądz z ambony.

skoro tak pan stawia sprawę panie "spokojny rosjaninie" to mam coś jeszcze dla pana w "suwienirze" Cool

A skoro nie potrafisz sie "zrefleksić" nad owym przekazem bo po minucie ci cierpliwosci braknie to :
No cóż nie wszystko jest dla wszystkich i wtym samym czasie jednoczesnie Smile

Wiec skoro kompatybilność twa w opozycji stoi do patrioty Jaroszyńskiego to może sądząc po Twym wymownym niku bedzie Ci bliższa poniższa ideologia.

PS.

Bimi napisał :
Cytat:

Zapomniałeś chyba dodać, że jeszcze konsumpcjonizm, łatwość życia, wydalanie i możliwości siegnięcia po"zmieniacze swiadomości" które uwielbiasz by móc sie oszukać i zakłamywać w tym wszystkim.
Bez swojego zmieniacza zakresu "dekodowania rzeczywistości" jakim jest dla ciebie holenderska legalna marihułana nie był byś w stanie egzystować w realiach jakie dzieki owej marychuanie przeaczasz.
Nie przejmuj sie BIMI jedni do tego stosują religię inni kariere zawodową i pogoń szczurów, jeszcze inni NEW AGE a tacy jak ty zmnieniacze swiadomości chemiczne.
Wiec nie ma co sie obrażać na inne metody niż Twoja.
Wszak każda z nich jest jedynie zniekształcacaniem dekodowanej rzeczywistości by swoje wyobrażenia o niej dopasować do swojej mało zakresowej percepcji.

W sumie to wszyscy mamy ten sam problem z tym swiatem chorym - ino innych środków urzywamy by w nim sie nie zatracić i nie zwariować do reszty.

A co jest celem życia w takim razie ?

Mi osobiście podoba się taka odpowiedz Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:06, 24 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkRaven napisał:
Po tym widze ze dyskusja z toba nie ma sensu. Szukaj dalej ... najblizej ci bedzie jednak do wschodniej granicy Polski. Napisz do tego twojego guru Trehlebowa to pewnie cie przygarnie do swojej trzodki. To cie boli ze mamy tradycje i w czasach krolow bylismy dosc silni w regionie Smile Fakt , bolalo to sasiadow , oj bolalo.
Mozecie ujadac, ale faktow nie zmienicie. A faktem jest ze dzieki patriotyzmowi nadal istnieje Polska i Polacy. Jestem pewny ze jest jeszcze sporo normalnych w tym kraju i na emigracji ktorzy pomimo wszystko dbaja o pewne wartosci.
Na tym zakoncze dyskusje z wami - @Bimim egoistycznym hedonista i @easy russianem dla ktorego ewidentnie ojczyzna jest Rosja a nie Polska Smile
czy wiesz dlaczego przeniesiono stolicę do Warszawy ? nie wiesz ? Otóż na Wawelu zapanował syfilis - dwór na tratwach spłynął Wisłą z bardzo skromnym bagażem . Poczytaj życiorysy tych co leżą w krypcie razem z Kaczyńskim- jest tam , o ile się nie mylę jakaś lekko prowadząca sie dama również.

Powiedz mi dlaczego nie znamy żadnych danych na temat Wawelu z przed 1000 lat ? W Grecji udało się całe poematy zachować , wiadomo kto Homer , mamy Iliady , odysee i masę innych - Pitagorasy , geometrie , Euklidesy ...a przecież w porównaniu z tym historią Wawelu to było tydzień temu - gdzie są dane z tamtego czasu ? te mury mają więcej niż 1000lat - zamek stał , wcale nie wybudował go jakis tam Mieszko czy Chrobry - jedynego porzadnego Króla ( miał chyba przydomek "wstydliwy "-muszę poszukać ) wyrugowano z kart historii !!!! w szkolnych podręcznikach go nie znajdziesz . Kto to był ? Nie był Polakiem ? Lechitą ? Ten porządny władca chciał wywalić chrześcijaństwo i powrócić do stanu z przed Mieszka - zdrajcy . Został więc szybko usunięty. Taka to "historia Polski " -Obudź się i doucz . Ja jestem TUTEJSZY . Dla mnie granicy na Bugu nie ma - Trehlebov jest moim bratem a nie wrogiem . Masz wyprany łeb przez heretyków powołujących się na nauki Chrystusa ( nauk tych nie głoszą ale je łamią - Paweł zwany świętym złamał nakazy Jezusa , przeczytasz o tym choćby w "Pamietnikach Andrzeja " -jednego z uczniów Jezusa . Książka w oryginale dostepna w muzeum Herones. Dlaczego KK nie włącza jej do ewangelii ? Wszak to też uczeń Jezusa ? Ilu Jezus miał uczniów ? KK nie włącza "Pamietników Andrzeja " bo mu nie pasują do ich wersji (oryginalność tego dokumentu nie budzi zastrzeżeń ).

- Sokrates
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:12, 24 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Pb- light"- daruj sobie . Nie starcza argumentów więc musisz zawalić oponenta gruzem ? Przemyśl lepiej co napisałem .

Aza - masz rację , oczywiście ,że myślokształty ( energetyczne egregory ) mają siłę . Każda sekta ma swoje rytuały -podczas przyjęćw szeregi sekty podłączając adeptów do tego egregoru - takim rytuałem jest na przykład przysięga w wojsku . Ubezwłasnowolnienie umysłowe często łączy się ze strzyżeniem włosów na głowie - rzecz pozornie błaha ale istotna.

- Sokrates
Powrót do góry
Piioottrr
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 00:24, 24 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

easy russian napisał:
- Paweł zwany świętym złamał nakazy Jezusa , przeczytasz o tym choćby w "Pamietnikach Andrzeja " -jednego z uczniów Jezusa . Książka w oryginale dostepna w muzeum Herones. Dlaczego KK nie włącza jej do ewangelii ? Wszak to też uczeń Jezusa ? Ilu Jezus miał uczniów ? KK nie włącza "Pamietników Andrzeja " bo mu nie pasują do ich wersji (oryginalność tego dokumentu nie budzi zastrzeżeń ).

Nie ma muzeum w Herones, bo nie ma tez samego Herones Smile
Oryginalnie to Ty "pojechales" Wink
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:26, 24 Sty '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tu masz Dark Raven linki - aby nie byc gołosłownym - w tłumacza sobie juz sam wrzuć
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B.....1%8B%D0%B9 http://www.kiev-live.com/publ/dostoprime...../10-1-0-47 http://globalinfo.com.ua/cultura/pamyatnik_svyatomu_andreyu_pervozvannomu.html

- Sokrates
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3   » 
Strona 2 z 3

Skocz do: