W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Działalności Stop NWO Poznań - film dokumentalny  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 4399
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PB-Soft

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:45, 05 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MIKOŁAJ ROZBICKI - OD PUCYBUTA DO MILIONERA

Tak myślę można by nazwać drogę jaką przeszedł nijaki pan Mikołaj Rozbicki patron i guru walki z NWO "duchowy myśliciel filozof teoretyk."
To on poczuwszy się do odpowiedzialności za dzieje ludzkości wręcz całej naszej cywilizacji ziemskiej od ponad roku głosi swoją dobrą nowinę.
Nowinę przebudzenia ludzkości ku prawdzie i wolności.
Oczywiście prawda i wolność wedle Mikołaja Rozbickiego nie leży tam gdzie leży ino tam gdzie on uważa gdzie leży.
A skąd pan Rozbicki nieformalny lider młodego pokolenia w drodze ku oświeceniu ludzkości czerpał i czerpie swoją wiedzę ?
Czy coś nowego Mikołaj wymyślił ?
Czy Mikołaj jest autentyczny czy jest tylko klonem powtarzającym to co naczytał się i naoglądał w internecie ?
Jakie ma doświadczenie on w duchowości, filozofii, okultyźmie czy ezoteryce by posługiwać się owymi dziedzinami jako dowodami na potwierdzenie swoich racji o świecie.
Jakby sam Mikołaj studiował ową wiedzę "tajemną" w połączeniu wraz z zaawansowanymi praktykami udzielanymi mu w sekrecie przez "oświeconych guru z tajnej linii przekazu".

Jak jest w rzeczywistości ?
Pewnie sam Mikołaj wie najlepiej.
Pewnie sam Mikołaj wie jak jest naprawdę i co nim kieruje.

Z pewnością niemal 100% można by powiedzieć że ani własna wiedza, ani doświadczenie życiowe , ani praktyki duchowe nie doprowadziły pana Mikołaja Rozbickiego z przysłowiowego "PUCY BUTA DO MILIONERA"
Wiec co ?
Moim zdaniem stara prosta metoda na sukces głoszona przez wszelkie szkoły DORADZCTWA BIZNESOWEGO.
Metodę na ów sukces można by zapisać w jednym zdaniu.
Jeśli chcesz osiągnąć sukces w biznesie (jakikolwiek on by nie był i jakiejkolwiek dziedziny by nie dotyczył) to :

PODPATRZ JAK ROBIĄ COŚ LUDZIE KTÓRZY ODNIEŚLI SUKCES I ZRÓB TO TO SAMO TYLKO LEPIEJ DOPASOWUJĄC I MODYFIKUJĄC SWOJĄ OFERTĘ DO WARUNKÓW W JAKICH MA ONA ZAISTNIEĆ.

I widać jak na dłoni, że pilny oraz spostrzegawczy młody człowiek chcący osiągnąć coś u progu startu swojego młodego życia Mikołaj - znalazł osobę jaką mógłby skopiować, przepakować i dzięki temu zabiegowi wypłynąć i zaistnieć.
Jasnym chyba dla każdego kto widział choćby raz wykłady i ich formę Davida Icka łatwo skojarzy z wystąpieniami Mikołaja Rozbickiego.
Mało tego...
Należy się cieszyć chyba tylko z tego, że Mikołaj mówi w języku polskim w przeciwieństwie do D. ICKA, bo gdyby nie ta różnica to każdy, średnio inteligentny człowiek dostrzegłby w mgnieniu oka iż Mikołaj mówi prawie jota w jotę słowami Davida Icka.

O co się rozchodzi w zasadzie mi ?

Mógłby zapytać mnie pierwszy z brzegu forumowicz ?

Pewnie zarzucono by mi zazdrość i to że sam pewnie chciałby tak jak Mikołaj "polizać" i "powąchać" odrobinę blichtru i sławy ?
A może zazdroszczę Mikołajowi np. ze jemu się to udało a mi nic się w życiu nie udało i z rozrzewnienia i goryczy obrzucam błotem młodego zdolnego poszukiwacza prawdy?

Przypuszczam, że takie pytanie zada sobie większość i pewnie owej większości nie przekonam,że jest inaczej.

Nie szkodzi.

Wiec wracając do pytania powyżej o co mi się rozchodzi ?
Odpowiadam.

Rozchodzi mi się przede wszystkim iż to zwykłe nabijanie ludzi w butelkę.
W butelkę o nowym modnym kształcie, kształcie STOP-NWO. - (to jest teraz modne i trendy)
W butelkę z nową ładną i kusząca etykietą, etykietą ROK 2012, duchowa rewolucja, UFO itp. - (to również od wielu lat wzrostowa gałąź przemysłu biznesowego,zarobkowego).

Młodzi ludzie są mamieni, naciągani półprawdami wyssanymi z internetu i przerobionymi w taki sprytny sposób by stały się dla nich atrakcyjne, by za nimi poszli ludzie otwierając swoje umysły.
Liderzy ruchów "wolnościowo-przebudzeniowych" których kopiuje Mikołaj jak np. David Icke
zasypują nas setkami filmików, tez, filozofii, mądrości.
Czemu to służy, czemu służy cały ten internetowy proces pseudo wybudzeniowy ?
Czemu tak bez większych kłopotów, każdy w ( internecie z pewnością kontrolowanym google, you tube) byle 16 latek może znaleźć informacje o ILUMINATACH i ich planach.
O tym samym z resztą właśnie opowiada w ładnym opakowaniu w rozszerzonej wersji zaruwno Mikołaj Rozbicki i jego guru.
Czy to jest to prawdziwe przebudzenie ? Tak ma właśnie wyglądać proces powstawania "ludzkości z kolan" czyli na kanwie internetowych nieweryfikowalnych informacji i powtarzaczy jak Mikołaj ma odbyć się "KWANTOWY OBIECYWANY SKOK SWIADOMOSCIOWY NASZEJ CYWILIZACJI"

Nie wydaje mi się. Wszystko wygląda to za prosto i zbyt naiwnie bym bynajmniej ja się na to nabrał.
Ba mało tego wygląda mi to na nic innego jak coś przeciwnego. Zamiast obiecanej wolności następuje tworzenie kontrolowanego ruchu, który ELITOM w przyszłości się do czegoś przyda albo i nie. To zależy pewnie z jakim sukcesem David Icke i inni zachodni "głosiciele prawd objawionych" a wraz z nimi Mikołaj Rozbicki będą działać.

Jedno jeszcze na koniec mnie zastanawia - czy oni wszyscy robią to tylko dla sławy by zaspokoić swe EGO czy niczym DODA robią to i dla sławy i dla pieniędzy.
I czy oni są tacy naiwni czy tacy głupi by nie widzieć w jakiej operze mydlanej grają i kto im rozpisuje akty.

Poniżej droga ewolucji "OD PUCYBUTA DO MILIONERA - MIKOŁAJA ROZBICKIEGO" zapis video.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
redmuluc

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:19, 05 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem skąd twój pomysł ze z powodu napisania książki można w tym kraju zostać "milionerem" ponadto u nas zawód pucybut nie istnieje.
Myślę że masz zbyt filmowe wyobrażenie na temat pisania książek i zarabiania pieniędzy. Czyż nie z tego powodu nie ma Cię w naszym kraju ?
Ja dowiedziałem się dzisiaj że potężna (całkowicie polska) firma moim mieście zbankrutowała, zarżnięta przez urzędników, powszechna przetargową tandetę oraz urzędniczą głupotę i odsetki karne.
OPGK w Bydgoszczy, mieli niewyobrażalny sprzęt i zaplecze techniczne, nawet nie będę wymieniał nazw tego co robili, firma z branży. Ty emigrancie sączysz amerykańską propagandę sukcesu który nie istnieje i nigdy nie istniał.
Śnij dalej że pisząc marną książkę można zostać milionerem. Ja chętnie zostanę, podaj mi tylko tytuł, treść a natychmiast zabieram się do pracy...
Pracowałem tez w handlu sprzedając najbardziej zaawansowany sprzęt pomiarowy na świecie i jakoś ci szefowie nie są nadal milionerami...może faktycznie hurtownicy książek...
Nie znam tez nikogo a znam bardzo wiele osób które są w tej branży redaktorami naczelnymi, badaczami czy naukowcami ba nawet geniuszami jak np Jerzy Dora i co ? WIELKIE NIC.
W tym kraju możesz być geniuszem i robić sprzęt dla NASA czy innych agencji o jakim ich specjalistom nawet się nie śniło..i nie mieć nic.
Także śnij dalej o śnie od Pucybuta do Milionera.
Może taki palant jak Kuba Wojewódzki nim zostanie...dziś pajacowatość jest w cenie.
Można też zostać milionerem będąc złodziejem i to jest nadal na topie, jako drugi zawód można być księdzem lub politykiem.
Musisz zejść na ziemię i przestać zazdrościć innym odwagi cywilnej, ponadto taka jest kolej rzeczy, starzy odchodzą młodzi przejmują stery i przykro mi ale kiedyś trzeba zacząć.
Ty też możesz o ile będziesz miał odwagę robić to co Mikołaj, to kwestia uczciwości w przyznaniu się do tego na co cię stać a na co nie.

Zresztą jak widzisz tylko własną pracą Mikołaj założył radio, portal aby móc się swobodnie wypowiadać i mieć pełną niezależność i nie dusić się limitem postów.
Czas na twoją sieć.

No i na Boga, stary - "zaruwno" pisze się przez ó. Ja tez czasami robię wieśniackie błędy ale staram się pisać w edytorze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
brainwash

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:31, 05 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dodam taki komentarz sytuacyjny.
Trzeci Oddech Kaczuchy- Wódz

Odwieczne pytanie o ludzką osobowość i władze. To kto kogo posiada, ludzie posiadają władzę czy może jest odwrotnie ? Tak już jest, że jak ktoś rzuca nam kłody pod nogi to jest naprawdę ciężko. Ale jest prawie niemożliwe, przejść gdy ludzie rzucają nam kwiaty i oklaski. Ciężkie jest życie galernika, lepiej być kapitanem żaglowca, a jak braknie wiatru to ludzie zaczną dmuchać w żagle... To zawsze kończy się tak samo.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: