W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Patiotyzm  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
10 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 3215
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:21, 22 Paź '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Poruszana tu problematyka jest dość zawiła a formułowanie wniosków i definicji o charakterze uniwersalnym ,dalece niewskazane.

A pewnie , że jest zawiła, ja ją tylko uprościłem. Niewskazane , a czemu to ? Nie jest to żadna świętość.

Cytat:
po jakiego groma Palestyńczykom Państwo ? zaangażowani w tę bezsensowny spór to zgraja zmanipulowanych fanatyków

Pytanie, po jakiego groma ludziom państwo ( ale to jest temat na osobny wątek).

Cytat:
Każdy problem ma swój własny kontekst,własną historię,wyróżniajacą go specyfikę i dlatego wymaga odrębnej analizy.

Słuszna uwaga

Cytat:
No pięknie @Ordel,pięknie ! wpływy anarchistycznej myśli wywiodły cię wprost na manowce ,co z resztą było do przewidzenia.
powiedział monarchista

Można popstawić jeszcze jedno pytanie : komu do szczęścia potrzebny jest patriotyzm ?
mamamia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:01, 22 Paź '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ordel napisał:
Można popstawić jeszcze jedno pytanie : komu do szczęścia potrzebny jest patriotyzm ?

A to akurat prościzna, oczywiście władzy Razz No i moze jeszcze ludziom, którzy myślą że władza chce dla nich dobrze Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pszek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:08, 22 Paź '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ordel napisał:
A pewnie , że jest zawiła, ja ją tylko uprościłem. Niewskazane , a czemu to ? Nie jest to żadna świętość.

Świętością może nie jest ale czynnikiem zaciemniającym a nawet zakłamujacym rzeczywistość ,owszem jest.
Realia przestrzeni w której żyjemy sprawiają że nasze (to znaczy twoje i moje ) opinie mają wartość zeszłorocznego śniegu, ale przecież bywa inaczej.Bywa że prosta "myślowa kalka",brak analizy zjawiska a w końcu i brak zwykłej wiedzy ,może przekładać się na wymierne szkody i straty.Lub zyski ,jeśli ten mechanizm "automatyzmu", wykorzystują jacyś źli ludzie .
Oto na przykład znajduję na na jutubje filmik - fragment palestyńskiej (jak rozumiem cyklicznej)audycji dla dzieci.Bohaterem audycji jest trzmiel o imieniu Nahul a w przedstawionym fragmencie dziewczynka prowadząca program, uroczyście powiadamia dzieci o tym że Nahul umarł.
Nahul zachorował , niestety w palestyńskim szpitalu nie było dla niego lekarstwa a żydzi nie zezwolili na to aby przewieźć Nahula do izraelskiej lecznicy.Mimo wysiłków palestyńskich lekarzy, nie udało się uratować Nahula..Dziewczynka ogłasza że to dla znajdującego się już w raju męczennika Nahula, oraz dla wszystkich których raduje jego niebiańskie wesele,wielkie świeto.

To żadna manipulacja ani "pranie mózgu.Taka jest palestyńska rzeczywistość o czym wiedzą wszyscy którzy choć troche interesują się tą problematyką.
Ale nie wszyscy interesują się i wiedzą ,są tacy którzy nic,albo mało, na ten temat nie wiedzą, mają za to własne, nie najprzyjemniejsze doświadczenia z muzułmanami.Dokonują zupełnie nieuprawnione ,paralele ,odniesienia ,itp i tym sposobem można na poziomie psychologicznym "montować " antypalestyńską koalicję.
Ten filmik rozwleczony jest po rozmaitych ruskich forach jako dowód na to że muzułmańskie dzieci poddawane są procesowi prania mózgu czego efektem jest np Biesłan.
Że to nonsens? oczywiście że nonsens .Ale do takich właśnie nonsensów dochodzi , kiedy dokonuje się "uproszczeń".
Powrót do góry
JerzyS

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:41, 22 Paź '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co to patriotyzm?
Kto to jest ten Patriota?

To może ja wytłumaczę na przykładzie

Kto to jest syjonista?
Syjonista ... -to taki Żyd,
który za pieniądze innego Żyda,
wysyła jeszcze innego Żyda,
- do Palestyna!
Powrót do góry
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:01, 23 Paź '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

connard napisał:
Fragment ustawy Karta nauczyciela...
Cytat:
Rozdział 2
Obowiązki nauczycieli
Art. 6.
Nauczyciel obowiązany jest:
(...)
4) kształcić i wychowywać młodzież w umiłowaniu Ojczyzny, w poszanowaniu Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, w atmosferze wolności sumienia i szacunku dla każdego człowieka;

... państwo zobowiązało nauczycieli do deformowania umysłów naszych dzieci...
...brakuje jeszcze tylko zapisu o nakazie uprawiania sekciarstwa w odmianie watykańskiej.

Hehehe no to Preambułę Konstytucji przeczytaj... No jak można być Polakiem i konstytucji nie czytać... aj, ja , jaj.
Powrót do góry
connard

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:59, 23 Paź '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Preambuły to polityczny bełkot, z których nie wynikają żadne wiążące prawa. Fakt, faktem, że preambuła Konstytucji RP jest wyjątkowo obleśna...
Powrót do góry
mamamia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:24, 29 Paź '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy dobrze rozumiem, że bedac mieszkance tego pieknego kawałka ziemii, jestem zobowiązany 'kształcić i wychowywać swoje dzieci w umiłowaniu Ojczyzny'? Czy to nie jest jawne ograniczenie wolności ludzkiej?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: