|
Autor
|
Wiadomość |
wiraz
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 19:35, 25 Lut '10
Temat postu: |
|
|
rozmiar cegły może mieć znaczenie gdy zależy nam na trwałości budowli. a jeśli zależy nam, żeby szybko wybudować dużo klatek żeby robole miały się gdzie podziać to budujemy z osiedle z wielkiej płyty. spójrz na obecne budownictwo. większość z tych molochów nie przetrwa stulecia. np takie wtc co się wali od pożaru:D
no chyba że budujemy gotycką katedrę. wtedy sprzedajemy odpusty i 'zatrudniamy' niewolników. ich budowa trwa całe pokolenia, ale efekt jest imponujący! po 500set latach dalej możemy cieszyć nimi oko, co więcej dalej możemy w nich gromadzić wiernych, czyli zarabiać
i tutaj poniesione koszty i czas mają swoje uzasadnienie.
mniejsza o technologię, gdy założenia są inne:
maksymalna trwałość przy.. obojętnie jak, koszty nie grają roli:]
argumenty w filmie, że 'nawet dziś nie potrafimy budować, tak że żyletka coś tam coś tam' to jest typowa brednia.. po prostu nikomu dzisiaj to nie było potrzebne.
ech.. o ile dwie pierwsze części obejrzałem z zainteresowaniem ( z wyjątkiem tego pastucha:P) tak dwie ostatnie przewinąłem...
i nie dziwie się rządowi egipskiemu, że tak sobie pilnują tych piramidek.. jakby mi wmawiali, że mam jakiś kosmiczny akumulator w ogródku z którego się utrzymuję, też bym świrów pogonił..
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 19:42, 25 Lut '10
|
|
niewątpliwie egipcjanie dysponowali imponującym systemem społecznym.
naukę też mieli stosunkowo daleko posuniętą. sęk w tym, że większość z nas, katolików wyobraża sobie, że przed średniowieczem było jeszcze gorzej. otóż nie - średniowiecze to był ciemnogród w porównaniu do tego co było wcześniej. watykan trzymał ludzi w ciemnogrodzie.
a egipcjanie nie mieli watykanu, więc mieli pod tym względem łatwiej
nie przesadzał bym natomiast z tą technologią. ale już jak słyszę zupełnie poważne teorie o kosmitach to nie wiem czy mam stanowczo protestować czy tylko popukać się w czoło
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 21:55, 25 Lut '10
|
|
Cytat: | dopóki tego nie zrozumiesz dopóty to osiągnięcie będzie dla ciebie czarną magią przypisywaną kosmitom |
co ty masz z tymi kosmitami? jesteś jedyną osobą w tym wątku która ciągle próbuje insynuować jakieś powiązania z kosmitami nie, to nie jest czarna magia, to nie są kosmici, to jest zwykła wiedza, wiedza, która pojawiła się na powrót dopiero w XV wieku
Cytat: | czyż współczesna nauka nie zalicza piramid do jednego z "cudów świata"? |
jednocześnie twierdząc że Egipcjanie nie znali dokładnej liczby pi (jedynie jako "3"), ze to zwykły grobowiec bez jakiejkolwiek symetrii i planu, że wszelkie matematyczne implikacje to dzieło przypadku, że kamienie ciągnięto na linach (szczególnie te 200-tonowe) i obrabiano kamiennymi tłukami
deprecjonuje się wiedzę posiadaną przez kastę kapłańską, a która świadczy o tym, że cywilizacje egiptu indusu chin i olmeków miały swoich protoplastów, których my nie znamy (i nie: nie mam tu na myśli żadnych atlantydów tudzież KOSMITÓW co powtarzam już po raz piąty)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 22:15, 25 Lut '10
|
|
aaa, wiec zaawansowana technologia piramid z tego filmiku nie maja zadnego zwiazku z kosmitami?
to sorry - ostatecznie wychodzi na to ze tylko ja tak uwazam
a więc nie chodzi o kosmitów, lecz o to że egipcjanie mieli tych samych protoplastów co inne starożytne cywilizacje na ziemi.
i to ci protoplaści powiedzieli im kiedy będą zaćmienia oraz nauczyli łupać kamień, tak?
coś jeszcze, czy tylko to?
bo wiesz, nasza cywilizacja/religia też miała protoplastów... więc nie widzę niczego dziwnego w tym że i egipska - wrecz przeciwnie; wydaje mi się to oczywiste i nie musze nawet oglądać wzorków na kamieniach aby dojść do takich przemyśleń.
czy jest więc coś nieoczywistego w temacie piramid, o czym ty wiesz, a z czym rozumny człowiek mógłby się potencjalnie nie zgodzić?
bo mówisz o jakiejś nauce która coś deprecjonuje, ale ja naprawdę nie mam pojęcia o co ci w tym chodzi.
np. kto niby twierdzi że egipcjanie nie znali liczby pi?
czy chciałbyś zaprezentować w tym wątku jakąkolwiek nieoczywistą tezę?
bo jeśli nie to oczywiście wszelka polemika mija się z celem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ya
|
Wysłany: 22:21, 25 Lut '10
|
|
ale ja nie wierze w odwiedziny żadnych kosmitów, może gdzieś tam sobie istnieje jakieś życie, bo skoro zdarzyło się raz to w podobnych warunkach ma prawo zdarzyć się podobnie, ale kosmos jest tak wielki, że odwiedziny są praktycznie nierealne. Uważam że na ziemi mogły wcześniej istnieć cywilizacje na znacznie większym poziomie niż nam się wydaje.
Cytat: | I przy okazji rozwiązanie problemu twardości: w diorycie i granicie cięto przy pomocy DIAMENTU, dla przykładu sarkofag Chufu cięto piłami miedzianymi z nasadkami diamentowymi czy coś w tym guście... |
życzę powodzenia, zajęło by Ci kilka żywotów obrobienie takiej płyty
a słyszałeś o wiertłach?
_________________ Kiedy wyeliminuje się wszytko co niemożliwe, cokolwiek pozostanie, choćby nie wiem jak nieprawdopodobne, musi być prawdą."
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 22:26, 25 Lut '10
|
|
ya napisał: | Uważam że na ziemi mogły wcześniej istnieć cywilizacje na znacznie większym poziomie niż nam się wydaje. |
a skąd ty wiesz co nam się wydaje?
czyli jak twoim zdaniem cieli te kamienie?
skoro już zdobyłeś się na wyzwanie że nie przy pomocy kosmitów.
bo wiesz, jeśli chodzi o kwestie historyczne na które nie da się jednoznacznie odpowiedzieć to mogę ci zrobić dłuuugą listę.
i nie muszę posuwać się aż do piramid.
jedyne co mozna na ten temat powiedziec to: nie wiadomo jak pocięli te kamole, ale jakoś na pewno.
co nie znaczy że ich technologia była bardziej zaawansowana do naszej, co niektórzy tak lubią sugerować.
bo nasza by tez takie kamole posiekała - dzis to juz tylko kwestia forsy. a kiedys kwestia srodkow i organizacji
nie przesadzal bym natomiast z ta technologią - gdyby mieli taką zajebistą to nie wygineli by niczym neardentalczycy.
chyba, ze sie rozjebali atomówką, jak my w przyszłości
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
wiraz
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Oponamotopek
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aya Sophia
|
Wysłany: 13:18, 26 Lut '10
|
|
Bimi :*
Cytat: | aaa, wiec zaawansowana technologia piramid z tego filmiku nie maja zadnego zwiazku z kosmitami? to sorry - ostatecznie wychodzi na to ze tylko ja tak uwazam |
Dokładnie, tylko Ty widzisz w tym technologia pozaziemską - zupełnie pominąłeś sceptyczne głosy w "Ancient Aliens" - ale czego można oczekiwać po kolesiu co posiłkuje się a) limitem postów b) manipulacją w ocenach tematów ("nie będzie mi hołota sabotowała tematów" ) c) Antenką - użytkownikiem z 28 postami . Dzwonisz do niej czy jak żeby Ci oceniła niepożądany temat? Dobry piesek, jaka rasa?
Z tym że, rozumiem, Twój wkład w to forum ogranicza się do utrzymania serwera i strony, oraz pierdolenia 3 po 3, o limitach CO2, rozprawianiu po raz tysięczny o WTC i wrzucaniu njusów o przetargach z Wyborczej. Klawo, bo "na naszych oczach dzieją się wazne rzeczy". Swoją drogą, Loose Change-American Coup wniósł coś do tematu ? Absolutnie nic. Skomlałeś za to o tłumaczenie. Co jeszcze robisz, to stosowanie podwójnych standardów (stać Cię, jesteś mistrzem hipokryzji). To forum jest ateistyczne, choć poddział "Religia" nadal się tu znajduje...Skasuj je, a stracisz 30% czytelników Bedziesz sobie mógł dalej "rozmawiać" (bo dyskusją tego nie można nazwać) o dyskietkach w ZUS, standardach spalin w samochodach i polskiej drogówce...
Byłbym zapomniał, kiedy coś przetłumaczysz? Zapomniałem, to forum płynie na fali pracy innych ludzi. Ty absolutnie nic tu nie wnosisz, może oprócz przykrego zapachu... Ano, o czym ja to mówiłem ? Tak. Troszkę o elektryczności, bo bycie ignorantem wychodzi Ci z gracją, przyznam
Cytat: | "Sytuacja elektromagnetyczna Ziemi ustalała się przez okres dłuższy niż pięć miliardów lat. Jak pisał w swoich pracach prof. W. Sedlak - miały na nią wpływ (i nadal mają): działalność Słońca (zwłaszcza z jego burzami magnetycznymi), magnetosfera, jonosfera, bliżej nieznane zjawiska przebiegające w jądrze Ziemi oraz tzw. prądy telluryczne powstające na głębokości czasami 80 km w głębi Ziemi i natężeniu setek tysięcy amperów." |
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1013515.html
Tu 'se' książkę możesz kupić :
http://cgi.ebay.pl/PODSTAWY-ELEKTROTECHN.....21001r7492
Gdzieś mi mignęło jak wypominasz mi że "generalnie byleś przeciw" mojej obecności na forum. Wiesz - generalnie - nie wiem czy pamiętasz - dopóty istniała tu demokracja, dostawałeś po tyłku w każdym głosowaniu - ile tam było ? Tak - 15:4 (dlatego jestem). Temat Ancient Alients, popatrz sobie na oceny zanim niczego nie zmanipulowałeś. Dostałeś znów po tyłku.
Działasz więc na szkodę tego forum Twoje tematy mają oceny z pogranicza nonsensu i bezużyteczności, a Twój zasób wiedzy jak i stan słownictwa, jest jak 1 post na dobę
Twój Aya
:*
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
aro_klb
|
Wysłany: 13:45, 26 Lut '10
|
|
Aya,spokojnie
Ja też zauważyłem ,że Antenka Ci zmniejszyła limit co jest dziwne..
Jednakże wszędzie gdzie jest coraz więcej ludzi(i to aktywnych) ,coraz trudniej jest zapanować nad funkcjonowaniem forum.Problem jest natury stricte organizacyjnej, może przyjdzie czas na instytucjonalizację tego forum co rozumie sie poprzez zhierarchizowanie określonych ról.Bimi jako założyciel jest na szczycie i czy się komuś podoba czy nie to on jest wszystkowidzącym okiem
Kiedyś była Prawda Team ale chyba już jej nie ma,nie wiem czy pomysł był chybiony czy brak jakichkolwiek kompetencji ze strony tej grupy czy jak..generalnie byłbym za zwiększeniem kilku użytkownikom limitu (Scorpio, Aya), może nie do maxa ale do tych 4
Wracając do Piramid to interesujące jest czy te nacięcia możnaby zrobic obecnie prostymi zarzędziami wliczając w to czas obróbki,jednakże patrząc na Piramidy w Gizie nie wydaje mi się(gdzieś czytałem ,że aby tyle to trwało to co kilka sekund trzeba by ukladac po jednym klocku) aby mogłaby zostać wybudowana w 30 lat,mylę się??
_________________ Jestem pisowskim aparatczykiem z małym penisikiem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
Wysłany: 13:49, 26 Lut '10
|
|
Aya, czy warto się unosić z powodu kilku zdań dotyczących ocen na forum?
Jeśli traktowalibyśmy poważnie te forum to musielibyśmy manipulacje traktować na równi z onetowymi, GW itp.
Bimi ciągle przypomina że jest to jego prywatna zabawa i należy o tym pamiętać.
Uczestnicy forum po zalogowaniu widzą zupełnie inne oceny tematów niż niezalogowani.
Bimi napisał: |
chyba nie myślicie, że dodałem do swojego forum oceny tematów po to aby takie fanatyczne gnoje mi je sabotowały?
musiałbym być głupszy od was - a to mi raczej nie grozi, choćbym nawet doznał amnezji. |
Mamy się z tego powodu obrażać?
To tylko zabawa dla małolatów.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
papabempa
|
Wysłany: 14:33, 26 Lut '10
|
|
Z głupoty,nie z ciekawości włażę.Ilu to takie odgrzane kotlety zwabiają.Nie czytałem bo co tam ktos wniesie
istotnego po Denikenie i innych.Gdzie padlina tam i sępy.Żeby ktoś napisał co jest za drzwiczkami
Gantenbrinka to by było coś,ale wdawać sie w pierdoły o kodach.Jeżeli takie są,to i tak żaden profan się nie
dowie.Sami się manipulujecie,żeby uciec od rzeczywistości.Dlaczego daliście sobie sprowadzić markety,
w których z głodu zdychają szczury,a rocznie tylko Carefur wyciąga 8mld.Nie zastanawia was wyludnienie
tego regionu/państwo wam zlikwidowali/,bieda,bezrobocie>Zabawiają was sztuczkami pod nazwą afera hazardowa i inne
Andżelika z jej pięciu polakmi,leden Blum,drugi Stein a trzeci Blumstein,a 90procent należy do "popieranego
przez Łukaszenkę,ale to już tref.Jeżeli są tajemnice dot. piramid to strzeże ich mason Mubarak wieczny
prezydent,?
/po nim będzie jego syn/, ten dezinformator strażnk Awwas czy jak mu tam i cały zastęp innych.
A wam podsuwają duperele przez nich dla plebsu wymyślone.
Prawdziwe tajemnice związane z piramidami są już od dawna znane oświeconym,ale nigdy nie będą
udostępnione mainstreamowi.Za to będzie mnóstwo kolejnych bzdurnych rewelacji.
Wejdźcie lepiej na = fredroman.blogspot.com W" Mieście Zakazanym " jest zakodowanych tyle tajemnic,
że gdy się postaracie,wyniesiecie się z tego "ohydnego bagniska" i otworzą się przed wami nowe
horyzonty myślowe,poznacie wizje przyszłości przekazane autorowi przez kogoś z innej rzeczywistości.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
DzM
|
Wysłany: 15:04, 26 Lut '10
|
|
Niby wszyscy na tym forum no może oprócz agentów, jesteśmy po tej samej stronie a ze sobą walczymy ;/
Jak komuś się nie podoba to czy tamto to czy ktoś zmusza do oglądania tego czy owego bo oprócz najzwyklejszej ludzkiej ciekawości to chyba nikt ani nic. A tutaj się zupełnie nie potrzebnie zrobiła dyskusja w stylu ze moja racja jest najmojsza lub mój samochodzik jest lepszy od twojej babki z piasku
Więcej luzu i otwartości na innych ludzi a nie zamykanie się we własnym marnym egoistycznym świecie że ja wiem co wiem ale ty nie wiesz.
pokój!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ziomek33
|
Wysłany: 16:57, 26 Lut '10
|
|
Kochani wydaje mi się, że dyskusja a'propos tego filmu zmierza do nikąd lub w stroną Jedynej Słusznej Prawdy, a przecież jest to jeszcze jedna hipoteza tak samo uprawniona jak ta, że niewolnicy ciągneli po drewnianych blokach ogromne kamienie na budowę piramidy dla Heopsa, który miał takie widzimisię, że chciał aby jego ciało po śmierci spoczeło w czymś takim.
Wydaje mi się natomiast, że Piramidy są "bramą" do czegoś ale my już bardzo dawno zagubiliśmy klucz. Ja jestem wdzięczny Ayi za ten film bo zawsze to poszerza odrobinę nasz pogląd na świat.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
Wysłany: 18:30, 26 Lut '10
|
|
Panowie Ziomek33 i DzM, Wy chyba jeszcze nie załapaliście o co chodzi w forum PRADA2.INFO.
To jest forum dla ludzi o otwartych głowach, ale bez przez przesady.
Należy wątpić w istniejący porządek, ale bez przesady.
Trzeba zdjąć kajdany iluzji, ale bez przesady.
Co jest przesadą decyduje Bimi.
Żeby mieć prawo wypowiadania się na tym należy ograniczyć swoją otwartość by nie została ograniczona limitem postów.
Aya Sophia ma limit 1, więc nowych tematów już nie założy.
Poszerzajcie więc swoje horyzonty, ale bez przesady!
P.S.
Musicie wiedzieć kto jest czyją żoną ( też ma wpływ na limit postów )
O pedałach można mówić źle tylko w formie obelg, w dyskusjach należy wyrażać się tylko dobrze.
To może się wydać z pozoru skomplikowane ale tylko na początku.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 18:37, 26 Lut '10
|
|
Aya Sophia napisał: | Bimi :*
Cytat: | aaa, wiec zaawansowana technologia piramid z tego filmiku nie maja zadnego zwiazku z kosmitami? to sorry - ostatecznie wychodzi na to ze tylko ja tak uwazam |
Dokładnie, tylko Ty widzisz w tym technologia pozaziemską - zupełnie pominąłeś sceptyczne głosy w "Ancient Aliens" - ale czego można oczekiwać po kolesiu co posiłkuje się a) limitem postów b) manipulacją w ocenach tematów ("nie będzie mi hołota sabotowała tematów" ) c) Antenką - użytkownikiem z 28 postami . Dzwonisz do niej czy jak żeby Ci oceniła niepożądany temat? Dobry piesek, jaka rasa?
:* |
hehe.
chyba ci nerwy puściły że zacząłeś puszczać mi całusy i obrażać moją żonę.
pierdol się - to wszystko co mogę ci teraz powiedzieć.
bo szkoda na ciebie moich słów, pedalski ufofilku.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
DzM
|
Wysłany: 18:59, 26 Lut '10
|
|
Norbi, mnie to zalatuje trzema prawdami, najbliżej do trzeciej
pierwsza: prawda
druga: szczera prawda
trzecia: gówno prawda
Edit:
O czuję się wyróżniony o wielki Panie Administratorze Bimi cóż za ogromny zaszczyt mnie spotkał za mówienie własnego zdania, dziękuję i polecam się na przyszłość
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 19:03, 26 Lut '10
|
|
dalej sie nie dowiedziałem co jest takiego ciekawego w tym filmie?
bo niewątpliwie musi być w chuj ciekawy skoro go wszyscy jak jeden mąż oceniają na 5 niczym najnowsze loose change
nie wiem tylko co to takiego? coś czego normalny, ogłupiony przez media, człowiek by nie wiedział?
podajcie proszę jedną rzecz, zamiast tylko pierdolić, że "współczesna nauka nie docenia egipskiej technologii" podpierając to zdjęciami kamieni z jakiś ruin - bo czyż można wysunąć bardziej pustą i bezsensowną tezę??? ja bym nie potrafił.
nawet voltar wymigał się od odpowiedzi "którzy naukowcy twierdzą że egipcjanie nie znali liczby pi?"
liczba pi, jak rozumiem to też jest dla was jakaś kosmiczna magia? nie wiem tylko dlaczego - bo w biblii o niej nie było??
otóż pozwólcie że was oświecę: liczba pi to obwód koła podzielony przez jego średnicę. a koło rysuje się cyrklem - banalnym narzędziem. co więc jest takiego trudnego w znajomości pi, bo nie kumam?
no, ale do kogo ja to mówię? niektórzy tu np. nazywają "manipulacją" prosty i przejrzysty system wyliczania średniej ocen oparty na wagach... faktycznie - trudno oczekiwać od kogoś takiego by skumał prostotę liczby pi
co innego świętą geometrię.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 19:04, 26 Lut '10
|
|
DzM napisał: | Norbi, mnie to zalatuje trzema prawdami, najbliżej do trzeciej
pierwsza: prawda
druga: szczera prawda
trzecia: gówno prawda |
a mnie to zalatuje kolejnym ochotnikiem do zaszczytnej liczby 1.
następny proszę.
normalnie zaprosił bym cię na forum davidicke.pl ale doszły mnie słuchy że zablokowali tam rejestrację - tak że sorry, pozostaje ci onet albo 1 post/dzień u mnie
Norbi napisał: | O pedałach można mówić źle tylko w formie obelg, w dyskusjach należy wyrażać się tylko dobrze. |
faktycznie nie pomyślałem, ze nazwanie aya pedałem może zostać odebrane jako obelga...
niniejszym przepraszam pedałów za porównanie ich do aya sofi.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Antenka
|
Wysłany: 19:23, 26 Lut '10
|
|
daj spokój kocie, wiesz przeciez ze mi to koło dupy lata co tu niektorzy myślą na moj temat
w pewnym sensie rozumiem wkurzenie ayi, dostal w koncu taki ogranicznik.
Aya, przez ten internet amba ci odbija - idz sie przewietrzyc lepiej, spacerek dobrze ci zrobi, albo skocz do Egiptu na wycieczke zamiast ogladac taka nedze...
Niesamowite jak zawisc w ludziach narasta od tego pierdolenia na necie. Dlategoz wlasnie mam zaledwie 28 postow.
A jednak to ze nie pisze nie oznacza ze nie czytam i nie sprawdzam tego co sie tu dzieje. Przypominam iz jestem pelnoprawnym administratorem i czasem sama podejmuje decyzje niezaleznie od bimiego
Ty Aya nie jestes pierwszy ni ostatni krytykujacy nasze metody zarzadzania tym forum. Dlaczego wiec wciaz obdarowujesz nas tego rodzaju tresciami ktorych idealnym miejscem sa inne fora? Watpie w twe dobre intencje..
Poszerzanie światopoglądu mówicie? hehe jaja se robicie nie?
Ludzie.. nie poszerzycie wiedzy oglądajac nędzne filmy rodem z discovery channel. Pozwiedzajcie troche swiata, poznawajcie ludzi, zamiast siedziec przy kompie i pierdolic jak potłuczeni.
Nie moge nie wspomniec ze dostarczacie nam jednak spora dawke humoru na codzien hehe, jedna wielka banda swirow!!!! (nie omijajac rowniez siebie ) Pozdro i co zlego to nie my
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|