Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 09:04, 08 Maj '25
Temat postu:
Agre napisał:
Ogólnie wpadło mi do głowy czy może masowe importowanie imigrantów służy nie tylko rozjebaniu kultury krajów europejskich.
Patrząc wstecz 3 rzesza nie pamiętam szczegółów ale powstała mniej więcej w momencie dojścia do władzy przez Hitlera który zyskał poparcie bo chciał rozwiązać istotny ówcześnie problem
" bogactwa Żydów"
I tego człowieka okrzyknięto nazistą.
I teraz ówcześnie społeczeństwa europejskie stoją przed istotnym problemem
Perspektywy upadku cywilizacji każdego kraju .
Obserwując podejście mainstreamu do kandydatów którzy chcą wgl poruszyć ten problem już nie mówiąc o jego rozwiązywaniu, ciężko nie odnieść wrażenia że sama chęć obrony dorobku kultury narodowej każde z krajów europejskich będzie traktowana jako Nazizm.
Może jeszcze tego nie wiem ale być może okaże się w przyszłości że jestem w nazistowskim forum i spiskuje przeciw zniszczeniu uśmiechniętego zachodu...
No i jak pamiętamy Hitler wszczął wojnę
A co zostaje nam zrobić w obronie własnej kultury?
W demokratyczny sposób domyślacie się co da radę zrobić ...
Czyżby historia zatacza koło ? Gdzieś zasłyszałem wszakże że nieznajomość historii skazuje nas na jej powtarzanie .
Raczej to żadna historia i żadne koło. W grafiku zdarzeń przewidziany jest ogólny, glabalny chaos. Ma on za zadanie zniszczyć wszystko, co stanowiło jakąkolwiek podstawę dla istnienia dotychczasowych wartości.
Wybierasz, co widać w tym co piszesz, fragmenty z całości, które chciałbyś uratować, lub do czegoś wykorzystać, bo uznałeś, że mają one jakąś wartość i znaczenie. Na tym polega zaciemnienie sytuacji i dezorientacja.
Dla tych, którzy uruchomili proces destrukcji, to, co znaczenie ma dla ciebie dla nich jest bez znaczenia.
Ważnym jest, by dostrzec swoje przywiązania i to, że w głównej mierze kształtują one własne postępowanie. Że w zasadzie to, co się dzieje, opiera się wykorzystwaniu ludzkich słabości, które są podstawą do manipulacji i stosowanej przeciwko ludziom przemocy.
Pomyśl, czym jest "cywilizacja każdego kraju"? Jaki wpływ na cywilizację miał/ma poszczególny człowiek. Ty sam, jaki masz wpływ na cywilizację?
Raczej taki, by utrzymywać zastany stan i chołubić jego, uznane aspekty, jako tzw. dorobek. I za ten dorobek i tę cywilizację, ludzie godzą się iść na wojnę i zabiajć innych, samemu również ginąc.
Czy człowiek wolny od przywiązań i wyznawania narzuconych ideologii, byłby w stanie popełnić idiotyzm 'pójścia na wojnę'?...z rozkazu jakiegoś przygłupa lub wyrafinowanego oszusta.
Wysłany: 09:17, 08 Maj '25
Temat postu:
Pomijając fakt, że nie Hitler sam doszedł, tylko został "umieszczony" na czele władzy przez pewne kręgi,
nawet są sugestie, że Mein Kampf zostało napisane przez... jezuitę, a jakże inaczej.
Trzeba pamiętać kontekst: Straszna i wyniszczająca I wojna światowa, grypa hiszpanka atakująca młodych (być może związana z wcześniejszą akcją szczepień)
potem kryzys ekonomiczny lat trzydziestych.
Można nawet powiedzieć, że teraz mamy swego rodzaju powtórkę, tylko lekko zmieniono kolejność: kryzys zdrowotny, kryzys psychiczny, wojny, imigracja i powszechna przemoc na ulicach. Ludzie czują się po prostu bezpieczniej w jednolitym społeczeństwie (a przecież kolor, kształt oka, język, religia stanowią o spójności postrzegania)
Nacjonalizm nie jest zły. Ba, nawet narodowy socjalizm również sam w sobie nie jest zły (NSDAP w przypadku Niemiec).
Ale sprowadzanie elementu zbrodniczego musi spotkać się z oporem społecznym. Wyobraźmy sobie senne miasteczko, gdzie przez lata był spokój i takie akcje:
Wysłany: 09:35, 08 Maj '25
Temat postu:
krycha napisał:
Pomijając fakt, że nie Hitler sam doszedł, tylko został "umieszczony" na czele władzy przez pewne kręgi,
Sam do wszystkiego doszedł. Nastroje społeczne były jakie były. Hitler był mistrzem słowa. Porywał tłumy. Okręcił sobie wokół palca przemysłowców. Naginał ich wolę do swojej. HIPNOTYZOWAŁ. Najwyraźniej nie masz bladego parafianko. Zamilcz.
Możesz postawić na czele narodu jakąś bezpłciową marionetkę typu Trzaskowski albo Nawrocki -ale pewnych rzeczy po prostu nie wyczarujesz.
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 11:19, 08 Maj '25
Temat postu:
Poczytaj sobie moje wpisy o pochodzeniu Hitlera.
Oratorstwa możesz się nauczyć. Byli tacy, co żuli kamienie, aby poprawić swoją wymowę...
Hitler był "z nadania", miał kontakty z jezuitami, pochodzenie semickie, swoich alchemików i wróżbitów. Kierował się magią liczb...
To przemysłowcom pasował Hitler.
Roboty publiczne, praca za miskę zupy...
A koncerny typu Bayer, BMW, VW miały się świetnie i funkcjonują do tej pory.
Pan Braun też ma niezłe umiejętności oratorskie chciałbym zauważyć
I też ma jakieś ukryte kontakty i nikt nie wie kogo zna , podobnie jak pan Adolf...
A komu pasował by pan mentzen ?
Bo o Pana Rafała i Karola to wiadomo
Wysłany: 12:37, 08 Maj '25
Temat postu:
OK, masz na imię Kamil i jesteś za młody, aby być w WSI. WSI istniało w latach 1991–2006 (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojskowe_S%C5%82u%C5%BCby_Informacyjne)
zakładając, że trzeba mieć 18 lat aby należeć do służb, urodziłeś się po 1973 roku. Ale imię Kamil nadawano raczej rocznikom echa powojennego wyżu demograficznego, bardziej prawdopodobne, że urodziłeś się po 1977 roku.
Jakim jesteś znakiem zodiaku?
a jeśli chodzi o zarządzanie tłumem, to jeżeli założymy, że królowie elekcyjni w Polsce byli wyznaczani i wybierani przez zakulisowe grupy wpływów, w tym wpływów jezuickich, to czy serio uważasz, że 150-200 lat później przypadkowemu człowiekowi pozwolono by wspiąć się tak wysoko po szczeblach władzy?
widzę szacunek jakim darzysz Hitlera, nietrudno to zauważyć, ale wiece i pochody to bardzo trudne przedsięwzięcie socjotechniczne,
równocześnie od czasów gladiatorów tłum "decydował" o życiu i śmierci (o Poncjuszu Piłacie nie wspominając)
Dzisiaj wygląda to zazwyczaj tak, że tłum "zmiękcza się" koncertem, wolontariatem (WOŚP, Pochód 11 listopada, wspólne śpiewy 03. maja, nawet wspólne kolędowanie)
w zależności od poglądów gromadzi się tłum, wprowadza się te rzesze ludzi w pewien nastrój, a potem wykorzystuje się ten tłum do swoich celów.
Jakie to są cele?
np. wyrżnięcie Polaków na Wołyniu, noc kryształowa w Niemczech, wszelkiego rodzaju kolorowe rewolucje (od 1789 roku począwszy)
podania.php?i=7097
Cytat:
Cześć wszystkim prawdoinfowiczom! Normalnie to bym nie ubiegał się o przyjęcie, bo nie mam talentu do PiSania ciekawego POdania. Bardzo mi przykro, że nie zaskoczę nikogo żadnym wyjątkowym Newsem ani filozoficzną gadką. Czasem chciałem coś skomentować w temacie przekrętów SKW, krew mnie zalewała kiedy Kurskiemu rzucano grube miliardy na jego kurwizję, nawet nie zdołałem przekonać rodziny mojego kumpla z roboty (starsi ludzie) że kiedy naciąga się firmę remontową na darmowy remoncik wart bagatela 146 tysięcy złotych, to można już mówić o "czystym" złodziejstwie. Zapatrzeni w Morawieckich jak w obrazek, a mnie ręce opadają. Ale jakoś tak, może przez nadmiar goryczy, nie potrafiłem się normalnie skupić i niczego sensownego napisać. Tylko że czasy robią się jakieś takie dziwne że myślę sobie, jeśli nie teraz to kiedy? Szlag mnie ciężki już trafia kiedy patrzę na to co robią z tym krajem, a jeszcze większy jak widzę bezmyślność na ulicach i bierność ludzi - niestety mi bliskich. To pewnie żadna nowość i żadne odkrycie, ale ta cała PiSdemia, podtrzymywana jakże by inaczej, przez księżulków pieprzących z ambon o wielkim zagrożeniu, robi polactwu cebulactwu chlewnię z mózgu której po prostu już nie potrafię zdzierżyć. A gospodarka idzie w PiSdu!! Dlatego chciałbym od czegoś zacząć. Myślę sobie że to miejsce może być dobre na start. Chyba nie zostało mi już nic do stracenia.
Pozdro wszystkim i proszę o łaskawy wymiar kary.
Kamil.
Wysłany: 12:46, 08 Maj '25
Temat postu:
krycha napisał:
OK, masz na imię Kamil i jesteś za młody, aby być w WSI. WSI istniało w latach 1991–2006 (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojskowe_S%C5%82u%C5%BCby_Informacyjne)
zakładając, że trzeba mieć 18 lat aby należeć do służb, urodziłeś się po 1973 roku. Ale imię Kamil nadawano raczej rocznikom echa powojennego wyżu demograficznego, bardziej prawdopodobne, że urodziłeś się po 1977 roku.
Jakim jesteś znakiem zodiaku?
Chyba ci się e-mejle popierdoliły.
Cytat:
Pan Braun też ma niezłe umiejętności oratorskie
Adolfowi, wcielonemu Pompejuszowi, mógłby tylko buty czyścić. Te jego "umiejętności" o kant dupy, daleko z nimi nie zajdzie.
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 12:58, 08 Maj '25
Temat postu:
.. Nie twój zasrany interes kobieto jaki jest mój znak zodiaku .
Cytat:
czy serio uważasz, że 150-200 lat później przypadkowemu człowiekowi pozwolono by wspiąć się tak wysoko po szczeblach władzy?
Pozwalać- to oni se mogli swoim psom na postronkach, a nie Pompejuszowi Wielkiemu. Wielu myślało, że może uda się jeszcze go kontrolować, kiedy już nie mięli wyboru -i musięli się posunąć na ławce rezerwowych. Ale szybko się przekonali gdzie raki zimują. Nie mów mi nic o szkołach jezuickich —bo sama się z niej wywodzisz, twoje deterministyczne, zaprogramowane postrzeganie historii jest właśnie tego przykładem.
a poza tym:
Cytat:
zakulisowe grupy wpływów
Dopóki nie sprecyzujesz o kogo konkretnie chodzi, to taka rozmowa jest bezprzedmiotowa.
Cytat:
wiece i pochody to bardzo trudne przedsięwzięcie socjotechniczne
A ja nie twierdzę że to coś prostego, albo że Hitler wcale nie studiował teatralnych, żarliwych gestów. Tylko że są rzemieślnicy - i są artyści.
Cytat:
widzę szacunek jakim darzysz Hitlera
Szacunek to nieodpowiednie słowo. Bardziej PODZIW.
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...87, 88, 89