|
Autor
|
Wiadomość |
tosemja
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 12:41, 22 Mar '13
Temat postu: |
|
|
Założę sięże więcej zadaowolonych klientów znajdziesz wpisując w gógle "magnetyzery" Podobno jak założysz magnetyzery na przewody paliwowe, dolot powietrza to autko zyskuje na mocy i oszczędzasz paliwo
Ale jak to teraz wytłumaczyłeś to już wiem - pole magnetyczne w dolocie schładza powietrze, czyli działa jak kompresor, czyli moc się zwiększa czyli miliony zadowolonych klientów (jak nie wierzysz wpisz w gógle to się przekonasz, odwiedzaj zadowolonych tuningowców, zakłady parające się montażem takowych instalacji).
Sprawa jest generalnie bardzo prosta:
Jeśli ktoś znajdzie sposób na znaczne obniżenie kosztów produkcji energii (nie mówiąc już o darmowej energii), ale nie chce ujawnić lub nie potrafi wytłumaczyć SZCZEGÓŁOWO zasady działania rozwiązania to jest najzwyklejszym oszustem chcącym naciągać ludzi obietnicami (wątpliwych) oszczędności. Zaperzanie się i WYKAZYWANIE słuszności swoich tez poprzez górnolotne popierdółki typu nie-wiesz-jakie-siły-drzemią-w-naturze-więc-nie-masz-prawa-negować-mojego-zajebistego-wynalazku świadczy o kompletnym braku kompetencji i braku pojęcia na temat w którym się wypowiada.
Kurwa. Jak ja bym wymyślił sposób na generowanie energii za darmo to bym go tu na tym forum szczegółowo opisał i zezwolił na dowolne rozpowszechnianie, jedynie z prośbą o zaznaczenie że wymyśliłem to ja!
Ale nieee... jak kurwa jeden geniusz z drugim coś wymyśli to jest to łądnie zamknięte, owiane tajemnicą, niemal magiczne i jak chcesz to możesz kupić, a se poszukaj ile ludzi jest zadowolonych! Kij w oko handlarzynom z dupy wziętych "rewolucji energetycznych" które nie działają!
Chcesz jeden z drugim dać jakiś wkład od siebie dla całej ludzkości? Opublikuj WSZYSTKO co dotyczy Twojego wynalazku i daj numer konta BTC dla "zadowolonych", lepiej na tym wyjdziesz (zakłądając że Twój wynalazek faktycznie działa!)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
armar
|
Wysłany: 12:48, 22 Mar '13
|
|
Zbyszek Kopeć napisał: | Wpisujesz w wyszukiwarkę np. PIEC JOGI lub KOCIOŁ JOGI i szukasz swoich danych, nawet dopisujesz klient, albo posiadacz i czytasz relacje chwalących się |
No więc wpisałem i cytuję jeden z komentarzy (na wypadek, gdyby zniknął):
Cytat: |
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem kotła JOGI od lipca 2005 r. Został on zamontowany równolegle z najzwyklejszym uniwersalnym kotłem na drewno. Niestety, nic nie mogę zarzucić wynalazcy i producentowi kotła sympatycznemu Panu Zdzisiowi, który osobiście nadzorował jego montaż, zużywa on bowiem średnio ok. 6 - 9 kWh energii elektrycznej na godzinę.(zgodnie z deklaracją). Po dwóch tygodniach użytkowania wyłączyłem jednak to cudo techniki końca XX w., włosy mi bowiem stanęły na głowie gdy odczytałem stan licznika. RACHUNEK JEST PROSTY: 7 kWh (średnio) x 24 h (doba) = 168 kWh x 0,42 zł/kWh = 70,56 zł x 30 dni (miesiąc) = 2.116,80 (słownie: dwa tysiące sto szesnaście) x 7 miesięcy (tyle trwa sezon grzewczy w moich warunkach) = 14.800 zł !!!!!!!!!!! Pomijam fakt, że tej zimy temperatura spadała nocą do - 30 stopni a wtedy zużycie wyniosłoby zapewne 9 kWh/h. Dla przykładu podam, że w kotle uniwersalnym spalam ok. 20 m sześciennych drewna, koszt. ok. 3.000 zł na cały sezon grzewczy (pomijam pozostałe koszty własne: podkłądanie do kotła, itp.) |
http://systemyogrzewania.pl/Forum/kocio%C5%82-elektrodowy-14181.html?page=3
Wpis z 2006 roku - od tamtej pory cena energii elektrycznej wzrosła o 54%...
Można kogoś, kto poleca taką technologię jako oszczędną nazwać inaczej niż "oszust"?!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Komzar
|
Wysłany: 19:48, 22 Mar '13
|
|
Zerknąłem sobie na ten piec JOGI i chyba jest nieadekwatny do tematu. To nie źródło darmowej energii ale inne rozwiązanie grzałki elektrycznej , na stronie producenta wyraźnie jest napisane, że jego sprawność to 99,999 % a więc poniżej 100% co w w przypadku zamiany prądu na ciepło nie jest rewelacją. Za to ma on inne zalety konstrukcyjne które zdecydowanie są godne polecenia w klasie klasycznych podgrzewaczy wody.
Panie Zbyszku, czy ma Pan jakiś link do konkretnego rozwiązania o którym Pan mówi, gdzie klienci byli zadowoleni i rzeczywiście uzyskali więcej energii niż włożyli tej z akcyzą nałożoną przez państwo ?
Temat jest moim zdaniem istotny dla nas wszystkich ale więcej w nim przekomarzania i oszustów jak na razie niestety.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Zbyszek Kopeć
|
Wysłany: 20:22, 22 Mar '13
|
|
On (Jogi) napisał te procenty, żeby ominąć jakieś dyskusje (czy to możliwe), bo zbędne dyskusje nie dają klientów, tylko zawsze ktoś niby mądrzejszy udowadnia, że ............., i to nie ważne jak działa, ważne co wyczytaał w jakijś książce.
Warto się sprawą zainteresować, jak ma się szczególnie dom, ale należy wiedzieć, gdzie wpłacić zaoszczędzoną kasę.
Samo dokładnie 100% sprawności to ma każda grzałka (energia na grzałce i na kablu).
Do tego skutecznie działa cenzura w wyszukiwarkach, że wpadają tylko strony z reklamami. Bywa, że jestem na jakiejś stronie i kopiuję zdanie do wyszukiwarki, a ta stwierdza, że taka strona nie istnieje, a ja przecież ją czytam.
To, że wielu nie umie wykonać dokładnie patentów róznych wynalazców z magnesami jak Admas lub Bedini, albo EKOTURBINA, lub jeszcze wiele innych, to już inna sprawa.
Z piecem JOGI bywalo, że klienci kupowali, a potem reklamowali, bo rozebrali, aby dowiedzieć się zasad konstrukcji, w Polsce nawet był przypadek zakupu przez ......... od Rosjan (uczelni) urządzenia (chyba coś o strumieniach wirowych - musiałbym szukać) darmowej energii, potem rozebraali i już nie dało się złożyć, więc próbowano reklamować.
Ja dałem tylko przykłady dla pobudzenia do hobby i one nie mają znaczenia w naszych poszukiwaniach, musimy bawić się magnesami i innym, az ktoś trafi na prawidłową konastrukcję i uzyje lekkiej maszyny do napędu samochodu.
_________________ EKOLOGICZNY BO ELEKTRYCZNY LUB MAGNETYCZNY WIĘC ŚLICZNY CZYLI NOWOCZESNY!
http://www.samochodyelektryczne.pl
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Komzar
|
Wysłany: 22:27, 22 Mar '13
|
|
Widzisz Zbyszku i w tym jest spory problem. Te wynalazki są często na granicy pojmowania nawet fachowców w dziedzinie a wymyślane przez ludzi których można nazwać albo geniuszami albo bardzo wytrwałymi w realizacji swojego pomysłu. Normalny człowiek jak musi zarabiać na chleb i rodzinę nie ma szans przejść tej drogi samemu więc potrzebuje bardzo dokładnego opisu i nawet wtedy zrozumienie go i odtworzenie urządzenia graniczy dla niego z cudem.
Dlatego prosiłem Cię o linki do czegoś sensownego, jak sam piszesz w wyszukiwarce to se można szukać tylko nie każdy ma na to czas i siły.
To, że są ludzie zdolni i wiele wymyślili to wiem, ale pamiętaj o jeszcze jednym. Opis samego patentu najczęściej też dla zwykłego zjadacza chleba jest nic nie warty. Chyba najlepszym przykładem jest patent maszyny do szycia. Jak wiesz paten zawiera tylko opis igły z dziurką na początku a nie na końcu. Na jego podstawie żaden przeciętniak maszyny do szycia nie zbuduje choćby nie wiem jak się starał. Tak niestety wygląda większość patentów, skupiają się jedyne na jednym elemencie a konkretnie na detalu który technicznie jest innowacyjny, jego praktyczne wykorzystanie to zupełnie inna bajka i wymaga najczęściej bardzo dużej wiedzy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Zbyszek Kopeć
|
Wysłany: 23:46, 22 Mar '13
|
|
I o to chodzi, bo masz racje.
Ale nie budujemy silnika spalinowego od podstaw z wytwarzaniem dysz w gaźniku lub pompowtryskiwaczy.
Dlatego każdy musi szukać i znaleźć swoje rozwiązanie, bo patenty po to są, żeby wynalazca na nich zarabiał, toż co to za patent, jak za dwa miesiące wszyscy będą mieli urządzenie, a wymalazca pracujący 20 lat nad wynalazkiem nie ma na chleb i jest zadłużony. Pokaż mi jak, to zrobię, tak każdy prawie umie i jeszcze wielu trzeba poprawiać.
To jest ciekawe:
http://veoplayer.com/video/yt-4Y-AFQqZVBw
jeszcze nie wiem, co o tym myśleć.
_________________ EKOLOGICZNY BO ELEKTRYCZNY LUB MAGNETYCZNY WIĘC ŚLICZNY CZYLI NOWOCZESNY!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Komzar
|
Wysłany: 02:19, 23 Mar '13
|
|
Cytat: | Dlatego każdy musi szukać i znaleźć swoje rozwiązanie, bo patenty po to są, żeby wynalazca na nich zarabiał, toż co to za patent, jak za dwa miesiące wszyscy będą mieli urządzenie, a wymalazca pracujący 20 lat nad wynalazkiem nie ma na chleb i jest zadłużony. Pokaż mi jak, to zrobię, tak każdy prawie umie i jeszcze wielu trzeba poprawiać.
|
W tej kwestii akurat się mylisz ale ot temat na inną dyskusję i nawet był temat na forum w sprawie patentów.
A filmik ciekawy i warty osobistego dociekania bo to konstrukcja prosta. Z resztą ponad rok temu, w Szwajcarii bodajże, zaprezentowano oficjalnie na konferencji turecki silnik magnetyczny ale jakoś przeszło bez echa. Teraz trudno mi będzie linki do tego znaleźć ale powinna być gdzieś wzmianka na forum.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Zbyszek Kopeć
|
Wysłany: 07:57, 23 Mar '13
|
|
Ten turecki, powszechnie znany, podobny do PERENDEV-a - podejrzewam iż to ściema i sztuczka - pewnie on się kręci póki bateria się nie wyczerpie, na pokazie podaje moc, a jednocześnie nic nie napędza.
A ten filmik jest dość ciekawy, chociaż nie napędzi samochodu, jednak się kręci. Takie coś wykonać jako oszustwo jest łatwo (mała cewka z boku pod deską, generatorek i bateryjka), ale jak przejrzałem inne filmiki autora, to mogę podejrzewać jego uczciwość w tym temacie.
Do tego innych autoró podobnych urządzeń w necie nie znalazłem.
Są Polacy, co pracując w markecie oszukują swoich i sprzedają używane mięso. Jednak dalej raczej ufam Polakom.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|