|
Autor
|
Wiadomość |
FreeG
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 22:57, 14 Mar '09
Temat postu: |
|
|
Easy_Rider napisał: | Nie chodzi o to, że ludziom kojarzy się www = internet. Kiedyś tak było, że każdy adres w swojej treści zawierał to www, ale od kilku lat pojawiły się adresy, gdzie nie ma tego www i nie można ludzi wprowadzać w błąd co do treści adresu, mimo, że po wpisaniu takiego adresu wskakuje właściwa strona, przynajmniej w IE, ale nie wiem czy w każdej wyszukiwarce. Natomiast sam zapis prawda2.info jest kompletnie niekomunikatywny. |
Mylisz się. W materiałach promocyjnych, nastawionych na markę internetową dawno odeszło się od "www". Jest to uproszczenie (czytelniejsze logo i ułatwienie dla zapamiętania nazwy) oraz zaoszczędzenie miejsca reklamowego. Obecnie informacje uzyskane z reklam tradycyjnych, automatycznie sprawdza się w internecie. To prosta i jedyna droga. Moglibyśmy umieścić samo "Prawda2" i nie stanowiłoby to jakiegokolwiek problemu. Nazwa trafi w wyszukiwarkę, więc -choć po jednym etapie więcej- odwiedzi się nasze forum. Dodając ".info" nie pozostawiamy już żadnych wątpliwości, że to adres strony internetowej, a nasza działalność opiera się właśnie na internecie. Jest to oczywiste dla każdego odbiorcy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pahol
|
Wysłany: 12:11, 15 Mar '09
|
|
ha te te pe, wu wu wu, sru sru sru. A jak Wam idzie rozklejanie vlepek???
Ja rozkleiłem 100 sztuk przysłanych od voymeda, pewnie zużywając mniej energii niż Wy strzępiąc języki w tym temacie!!!
_________________ http://davidicke.pl/forum/
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Easy_Rider
|
Wysłany: 22:37, 15 Mar '09
|
|
@pahol - dobrze, że masz chęć do działania, ale pamiętaj, że pośpiech jest dobry przy biegunce i łapaniu pcheł. Na ogół lepiej najpierw pomyśleć, a później działać.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 22:00, 23 Kwi '09
|
|
Tyle fajnych projektów tutaj zostało przedstawionych i co? pozostanie to tylko w sferze planowania?
Yamakusa napisał: | Projekt odemnie do wykorzystania jesli ktos by chciał:
|
Yamakusa napisał: | @Easy_Rider Poprawione i powiększyłem jeszcze troche.
|
FreeG napisał: | To moja propozycja
(...)
|
Może najwyższy czas zacząć planować coś na 3 maja.
Trochę po wegetowaliśmy od czasu akcji z płytkami, czas się ponownie aktywować
Działamy, zapraszam do tematu: viewtopic.php?t=6805
_________________ http://zakazaneowoce.pl/imgs/banery/baner-zakazaneowoce-350x20.jpg
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
W jedności siła nie w budowanych murach!!!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
suspenser
|
Wysłany: 14:23, 24 Kwi '09
|
|
Hmm no właśnie - jesli ktoś z Was ma jeszcze vlepki do rozpowszechnienia to chętnie się w nie zaopatrzę, bo zapas mi się skończył, a nie mam ich na czym wyprodukować
Proszę o info na priv.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 23:38, 24 Kwi '09
|
|
Mi zostało mniej niż 10 vlepek ale zmierzam zrobić dodruk być może z jakąś nową koncepcją, góra lodowa jest całkiem strawna
a btw. tematu zobaczcie na podanie 1677
Cytat: |
Ostatnio jadąc autobusem spotkałem się po raz pierwszy z vlepką przeciwko NWO bardzo mnie to cieszy . Link do fotki:
|
także vlepka choć zrobiona bardzo niskim nakładem
_________________ http://zakazaneowoce.pl/imgs/banery/baner-zakazaneowoce-350x20.jpg
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
PragnącyDziałać
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Venom
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 20:56, 02 Maj '09
|
|
PragnącyDziałać napisał: | Witam pisałem wcześniej do Voymeda czy ma jeszcze jakieś naklejki do sprzedania ale nie odpisuje więc ponawiam pytanie w temacie. Potrzebuję ze 100 różnych vlepek proszę podać tylko cenę |
Chyba zapasy Vlepek się wyczerpały i wygląda na to, że trzeba samemu postarać się o nowe.
Jak będzie się ktoś decydować to krótko napiszę jak sobie samemu je zrobić:
1. Interesującą nas vlepkę wrzucamy do jakiegoś rozbudowanego edytora tekstu np. Word.
2. Dublujemy je i rozmieszczamy tak aby jak najwięcej kopi zmieścić na 1 kartce, można także zmniejszyć o połowę marginesy.
3. Zapisujemy nasze dzieło na jakimś przenośnym dysku or pendrive i z dumą maszerujemy do zakładu poligraficznego w naszym mieście.
4. Wręczamy projekt pracującemu tam gościowi twierdząc uparcie, że ma on zostać wykonany na połyskowej foli samoprzylepnej o nazwie solflex. Wystarczy samo hasło solflex, powinni wiedzieć o co chodzi
solflex to połyskowa biała folia samoprzylepna idealnie nadająca się do druku vlepek (patrz wlepki wyżej), jest ona cięta w rolach. Na jednej roli mieszczą się 3 kartki A4 więc jak dobrze pokombinujemy 30 vlepek powinno dać się zmieścić
Wydruk na jednej rolce solflexu kosztuje normalnie w zakładzie poligraficznym ok. 20zł ale można się dogadywać
Zakład na pewno także przycina obiekty, więc lepiej wydać te 10zł na gilotynę niż samemu nożyczkami tworzyć pasma górskie
Cena usługi maleje wraz ilością obiektów, a własne wplepki rzecz bezcenna
Yamakusa - jak zwykle świetne arty
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Venom
|
Wysłany: 12:26, 03 Maj '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 14:57, 03 Maj '09
|
|
zrobiłem zestawienie ciekawszych projektów na jednej stronie:
projekt_vlepka.html
niestety niektóre linki z tematu już nie działają - jakby ktoś naprawił to chętnie dodam...
pozwoliłem sobie też ominąć wlepki wspominające o chemtrails, z powodów których chyba nie muszę znowu wyjaśniać
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
rEvolution
|
Wysłany: 15:48, 03 Maj '09
|
|
I pewnie dlatego przepadła vlepka mojego pomysłu ale w wykonaniu bodajże Yamakusy, FreeG
p.t. "widzisz tylko wierzchołek góry lodowej!"
Szkoda bo realizacja świetnie wyszła.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 15:51, 03 Maj '09
|
|
zgadza sie - bez chemtrailsów by przeszła.
była niekonsekwentna: wszak chemtrailsy widać
ale nic straconego.
może FreeG zrobi wersję bez chemtrailsów, to zamieszczę?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FreeG
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Venom
|
Wysłany: 17:48, 03 Maj '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FreeG
|
Wysłany: 17:53, 03 Maj '09
|
|
@Yamakusa, sam rysujesz, czy bierzesz z sieci?
coś nowego ode mnie:
edit:
Kiedyś zrobiłem kilka butonów, przypinanych do ubrania znaczków w tematyce forum. Wyglądają tak jak na zdjęciu. Większość jest z moich projektów. Przy dużym zamówieniu kosztowały mnie 2zł/sztuka.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Venom
|
Wysłany: 18:36, 03 Maj '09
|
|
@FreeG
Zazwyczaj z sieci i troche przemontowywuje pod swoją wyobraźnie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
rEvolution
|
Wysłany: 19:28, 03 Maj '09
|
|
Buttony genialne
alCIAida
kołchoz europejski
może Buttony Prawdy ?
btw, jakaś telepatia czy co z tymi buttonami? nie dalej jak wczoraj widziałem stojak z buttonami (ale nie tak fajnymi jak Twoje, gdyż wpadło mi w oko tylko kilka projektów)
Jeden z nich był na to globalne ogłupienie (eng.):
"chcesz uratować świat? - zabij siebie!"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FreeG
|
Wysłany: 19:47, 03 Maj '09
|
|
Do wyboru do koloru Można stworzyć jakieś nowe wzory, bo Bush to przeszłość. Jeśli chętnych byłoby dużo, koszty -jak pisałem- nie przekroczą 2 zł.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 20:11, 03 Maj '09
|
|
może wałęsie wkręcimy zamiast matki boskiej.
podobno ostatnio szuka nowych możliwości w polityce
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
agent70
|
Wysłany: 23:44, 04 Maj '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ZielonyStreet
|
Wysłany: 07:43, 09 Maj '09
|
|
voymed napisał: |
|
Tak mnie trochce denerwuje to haslo "30 lat minelo i nic sie nie zmienilo"
powinno byc napisane: '30 lat minelo i jest tak samo"
bo fraza "nie zmienilo" dla podswiadomosci oznacza to samo jak "zmienilo"
Przyklad bardziej zrozumialy to "wyobraz sobie niebieski kolor" a nastepnie " nie wyobrazaj sobie niebieskiego koloru"
Dwa inne zdania, a maja te same znaczenie dla podswiadomego umyslu, bo tutaj i tutaj, wyobrazasz sobie niebieski kolor, mimo ze sugerowalem w drugim zdaniu zebys tego nie robil.
Ogolnie pomysly z tymi pracami zajebisty, podoba mi sie
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
suspenser
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pepe
|
Wysłany: 12:13, 15 Maj '09
|
|
Projekt wlepek jest dobrym pomysłem, ale aby były skuteczne należy moim zdaniem zmienić stronę startową prawda2.info lub do wlepki dołączyć ... przewodnik/instrukcję obsługi, aby ktoś kto nie zna tego forum trafił na materiały odnoszące się do zapowiedzi we wlepce. Bez zmiany strony głównej akcja wlepek nie ma sensu, chyba że wlepki dopasujemy do tematyki wiodącej na stronie startowej...
Postawcie się w roli kogoś kto pierwszy raz wchodzi pod wskazany adres, gdzie ma się skierować w poszukiwaniu tematów?
Cytat: | Forum • Felietony • Filmy • Księżyc • Głód • 11 września • Szklarski • Niemcy • Polska Policja • Polska • Minister ostrzega • Wybory • Sondaże • Prawdziwe zbrodnie • Ukraina • Senat o Iraku • Wolność • Linki • Vlepka • |
dalej znajdziemy wybrane zagadnienia z poszczególnych działów, ale tutaj też prawie nic co zapowiada wlepka.
Chciałbym aby te uwagi przyczyniły się do uporządkowania forum, ale to już zadanie dla administracji ... a miejscem na ewentualną dyskusję powinien być temat viewtopic.php?t=6193&highlight=porz%B1dki lub viewtopic.php?t=6070&highlight=porz%B1dki
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 12:43, 15 Maj '09
|
|
moim zdaniem wlepki powinny zainteresować ludzi szukaniem prawdy a nie dać im linka do strony gdzie wejdą i całą prawdę sobie ot tak wyczytają taka strona nie istnieje i zapewne nigdy nie powstanie.
ludzi trzeba wybudzić ze snu, a nie przerzucić z jednego matrixa w drugi.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|