Bimi napisał: |
Ta granica jest tak samo twoja, jak i moja. Tak samo jak ty masz prawo go nie wpuszczać, tak samo ja mam prawo go wpuścić - i co z tym fantem zrobimy?
|
Ale że co ... chciałbyś naprawdę wpuścić ....wszystkich? Jak leci?? Albo najpierw wpuścić - a potem dopiero myśleć kogo odesłać z powrotem, bo się jednak nie nadaje.. (?)
Cytat: |
Wytłumacz mi, prostaku, dlaczego ksenofobia i rasizm na być większym ambasadorem kraju w którym obaj się urodziliśmy niż tolerancja i empatia. |
A kto mówi że mój głos liczy się bardziej? Robimy głosowanie i decyduje większość, w końcu na tym polega demokracja, co nie -
i niczyj głos nie jest ważniejszy .. Tylko sęk w tym że cały czas słyszę nawoływania: to z jednej, to z drugiej strony - ale żadna opcja się ciągle ilościowo nie policzyła. Ciekawe dlaczego
.. Czyżby lud zapomniał o zasadach demokracji?
No tylko że tu dochodzimy do kolejnego sedna problemu z dupokracją.. Drugiego dna. Takie głosowanie - wpuszczać czy nie ...tych którzy stoją pod płotem i mar-zną — byłoby strasznie ..hmmm ..
mało pijarowe, co nie. Co na to opinia międzynarodowa ... "
Co jest z tymi Polakami nie tak!? Urządzają sobie głosowania czy wpuścić i pomóc strudzonym wędrowcom " .. Jak by to wyglądało!
No tylko że z kolei ja tu czegoś nie rozumiem: to w końcu jest ta demokracja, czy nie?
Wychodzi na to, że w tym wypadku nie ma czegoś takiego.. W tym wypadku lepiej zdać się na wolę grupy trzymającej władzę. Niech nie decyduje ludność tubylcza obszaru przemarszu - tylko INTERPRETATOR "Prawa" . Dla dobra ludności tubylczej - bo tylko by się ona wygłupiła ,i by się ośmieszyła -i stała by się komuś obrzydła , gdyby demokratycznie urządziła referendum w tej sprawie......a przynajmniej wychodzi na to że
ktoś zadecydował iż tak będzie jednak wygodniej.. !! (
.. a zatem jeszcze raz : otóż i macie swoją "demokrację"!)
Swoją drogą to niesamowite jak na tym forum można na dzień dobry dostać bana, i limit 1 posta.
.. To jest ta twoja słynna gościnność i wyrozumiałość ..(?) Na forum mnie wpuściłeś -
ale nic więcej niż jedna kromka chleba dziennie -no i kubek pierdolnianych popłuczyn
jeżeli jeszcze mało!
-A jak coś się nie podoba: to rów przydrożny do spania jest i masz prawo się człowieku nie odzywać...
Ciekawe czy tak samo traktowałbyś tych imigrantów jak nowych przybyszy na swoim forum ?