|
Autor
|
Wiadomość |
Aqua
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 17:14, 26 Wrz '12
Temat postu: |
|
|
Niech będzie, że bronie.
Ale w takim razie, czy robię to dlatego, że rozsypałoby mi się oprogramowanie i nie wiedziałbym co ze sobą zrobić czy może jest inny powód dla którego to robię? I jeżeli tak to jaki?
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
chójaduch
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 17:22, 26 Wrz '12
|
|
Nie ma ,że :
Cytat: | Niech będzie, że bronie. |
albo jest bronie albo: nie, nie bronie. skonfrontuj się z tym sam ze sobą , a nie ,że niby na potrzeby teraz wątku mówisz mi niech będzie.
Oczywiście Aqua ja nie mówię ,że poszedłbyś się zabić
Myślę ,że podświadomie masz jakieś przekonanie ,że gdyby nie isntytucja kościoła to doznałbyś jakiegoś rodzaju utraty.
A co jest tą utratą dla Ciebie tego nie wiem. Sam przed sobą odpowiedz sobie na to pytanie.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Kapitan_Nemo
|
Wysłany: 17:43, 26 Wrz '12
|
|
Pytanie według mnie nie jest kto popiera a kto nie:
Bardziej co zrobić z przyszłością.
-Można po prostu rozpierdzielić, nie patrząc na konsekwencje, korzyści wynikające z zaniku danej instytucji są tak duże, że każde koszty są warte poniesienia.
-Można zrobić kontrolowaną demolkę, biorąc pod uwagę to co się będzie działo potem, podkładając ładunki tak, żeby straty były minimalne.
-Można zrobić re-konfiguracje - KK jest jak klocki lego, można rozłożyć wszystko na czynniki pierwsze i ułożyć w inny sposób. Tak jak z kościoła lego można zrobić np. Statek. Wyrzucając wadliwe klocki.
pewnie są też inne opcje
W przyrodzie nie istnieje taki stan jak próżnia, jak coś zniknie coś się pojawi.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 17:43, 26 Wrz '12
|
|
Ja doskonale widzę co chcesz powiedzieć.
Nadal nie przeczytałaś listów Freuda do Fliessa.
Wcale nie muszę niczego ze sobą konfrontować. To po której stronie staję zależy tylko od sytuacji, a nie od - co próbujesz sugerować - wcześniej posiadanych sympatii. Robię tak zresztą odkąd byłem dzieckiem - ale to tak na marginesie. Nie doznałbym żadnego rodzaju utraty, gdyby KK upadł. Kompletna likwidacja Kościoła w Polsce owocowałaby dla mnie końcem wszystkich utarczek na tle religijnym i święty spokój, chociaż w tej kwestii. Natomiast Twoja sugestia co do moich podświadomych przekonań jest nie tyle chybiona, ile opiera się na ... albo nie, nie będę wyważał otwartych drzwi.
Proszę Cię bardzo, jaśniej niż Witkowski tego nie ujmę:
http://tomaszwitkowski.pl/attachments/Fi.....ent__w.pdf
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 17:54, 26 Wrz '12
|
|
Cytat: | Wcale nie muszę niczego ze sobą konfrontować. To po której stronie staję zależy tylko od sytuacji, a nie od - co próbujesz sugerować - wcześniej posiadanych sympatii. |
Nic Ci nie próbowałam sugerować. Nawet mi myśl nie przyszły jakies sympatie, ale nie powiem ciekawe jest to ,że tak sobie to zinterpretowałeś.
I potarzam nic ci nie sugerowałam bo nie wiem co jest dla Ciebie utratą dlatego nie mogę Ci nic sugerować bo dla każdego obrońcy kościoła ta utrata byłaby czymś innym.
Nię będę czytać tego co wkleiłeś bo nie mam zamiaru snuć domysłów na temat tego co mi chciałeś przekażać i dlaczego.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 18:00, 26 Wrz '12
|
|
Nie ma podświadomej utraty. Psychoanaliza to stek bzdur. Wkleiłem Ci czerwoną pigułkę. Twoje życie, Twój wybór.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 18:11, 26 Wrz '12
|
|
Pytałeś to odpowiedziałam chociaż byłam świadoma odbica oporowej piłki bo jest to typowe
W każdym razie ustaliliśmy ,że bronisz kościoła to przynajmniej wiemy na czym stoimy.
Ja deklaruje publicznie , że nie, nie bronie kościoła oraz ,że nie wiem dlaczego ludzie na tym forum bronią kościoła/religii co jest po prostu dla mnie kolejnym rozczarowaniem , a rozczarowanie jest frustrujące.
W każdym razie pocieszam się ,że nie jestem osamotniona w swoim światopoglądzie w zwiąku z tym nie będę musiała zmieniać grupy.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 18:34, 26 Wrz '12
|
|
Ale nie bronisz ogólnie, czy w tym konkretnym przypadku?
Bo to co mówisz brzmi tak, jakby to dla Ciebie nie miało żadnego znaczenia.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 18:39, 26 Wrz '12
|
|
Nie bronie ogólnie i nie bronie w tym przypadku.
Nie bronie ogólnie bo uważam ,że religia nie jest ludziom do niczego potrzebna. I nie bronie w tym przypadku księdza który w ten sposób zaspokaja swoje potrzeby seksualne bo oczywiście księża też mają potrzeby seksulane
chociaż taki jeden na religii pytany przez uczniów co robi kiedy odczuwa taką potrzebę odpowiedział ,że pije herbatę z melissą.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 18:45, 26 Wrz '12
|
|
Eh... ciężko się z Freudystami dyskutuje.
Skąd wiesz, że ten ksiądz zaspokaja swoje potrzeby seksualne, poprzez otrzęsiny polegające na dotykaniu nosem zaśmietanowanego kolana?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 18:54, 26 Wrz '12
|
|
za każdym działaniem człowieka stoi zaspokajanie jakiejś swojej potrzeby.
Więc jedziemy od poczatku:
Jaką potrzebę zaspokajał sobie ksiądz w tym działaniu: w klęknaiu przed nim dzieci , a następnie zlizywaniu śmietany z jego kolan?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 19:01, 26 Wrz '12
|
|
Nie wiem. Nie znam jego życia. Nie wiem z jakimi ludźmi się spotykał i w jakich okolicznościach. Już pomijam jego tendencje genetyczne. Kontekst tej sytuacji mógł być różnoraki. Tym bardziej, że tego typu zabawy otrzęsinowe funkcjonują od jakiegoś czasu. Dlatego się zapytałem, skąd Ty wiesz.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 19:08, 26 Wrz '12
|
|
Cytat: | Kontekst tej sytuacji mógł być różnoraki. |
Odpowiem już naprawdę zabawnie bo powali opadam z sił.
Każdy człowiek, który nie pije herbaty z melisą kiedy ma potrzebę seksulaną widzi tylko jeden kontest tej sytuacji.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 19:12, 26 Wrz '12
|
|
I stawiania takich hipotez uczą gdzie?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 19:22, 26 Wrz '12
|
|
te hipotezy są stawiane przez znaczną część społeczeństwa.
Dzięki Bogu
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 19:27, 26 Wrz '12
|
|
Nie podzielam Twojego optymizmu.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 19:31, 26 Wrz '12
|
|
nie podzielasz zdania ,że znaczna cześć społeczeństwa widzi tylko jeden kontekst tej sytuacji?
ok, spoko.
Aqua kończe bo kręcimy się w kółko.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 19:42, 26 Wrz '12
|
|
Nie podzielam optymizmu co do faktu, że społeczeństwo bez głębszej refleksji z automatu nadaje sytuacjom kontekst seksualny.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 19:44, 26 Wrz '12
|
|
To podziel się swoją głębszą refleksją.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Aqua
|
Wysłany: 19:53, 26 Wrz '12
|
|
Mówisz i masz.
Człowiek głupi jest pewien swojego, człowiek mądry jest pełen wątpliwości.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 19:54, 26 Wrz '12
|
|
To opowiedz o swojej wątpliwości dotyczącej tej sytuacji.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
czekan
|
Wysłany: 20:19, 26 Wrz '12
|
|
Tańcząca napisał: | Pytałeś to odpowiedziałam chociaż byłam świadoma odbica oporowej piłki bo jest to typowe
W każdym razie ustaliliśmy ,że bronisz kościoła to przynajmniej wiemy na czym stoimy.
Ja deklaruje publicznie , że nie, nie bronie kościoła oraz ,że nie wiem dlaczego ludzie na tym forum bronią kościoła/religii co jest po prostu dla mnie kolejnym rozczarowaniem , a rozczarowanie jest frustrujące.
W każdym razie pocieszam się ,że nie jestem osamotniona w swoim światopoglądzie w zwiąku z tym nie będę musiała zmieniać grupy.  |
Widzisz Tańcząca i to rozczarowanie pogłębia twoją frustrację ,a ta znowu zawęża ci trzeźwość oceny zdjęcia z ,,klerykiem" . Lecisz na kościół ,na katolików ,motasz się w pseudoanalizie dyskutantów ,nakręcasz się sama w swoich dywagacjach .
A Aqua ,mając tyle cierpliwości i kultury ,grzecznie zagonił cię do kąta twoich rojeń ,abys mogle je sobie na spokojnie pooglądać ,skorzystaj ,bo nie często zdaża się to na tym nibyforum
Tyle się napisałaś ,aby sobie coś udowodnić ?
np. że twój zawód ,,pedagog szkolny " to twoja życiowa porażka ? czy też wręcz odwrotnie ?
,,Pani od socjoterapii" ma sama ze sobą problem ,bo musi w szkole spotykać w pokoju nauczycielskim ,,przystojnego ,niedostępnego kleryka" ?
a niepokornych uczniów musi przywracać choremu systemowi ?
Atakujesz katolików twierdząc ,że wiara jest im do niczego nie potrzebna ....
i to są twierdzenia ,,pani pedagog socjoterapii" ??? faktycznie szkoła zeszła na psy .
Ty odmawiasz komuś prawa do wiary , a sama wierzysz w jakieś kosmiczne stwory ,jaszczury czy coś bardziej pokracznego .
Pani pedagog socjoterapii -mała hipokrytka ???
Jak ty Tańcząca chodzilaś do podstawówki albo i przedszkola , ja z własnego wyboru przeszedłem do Szkolnego Ośrodka Socjoterapi ,w skrócie SOS-u w Warszawie ,bo tam jako osobowość niezależna mogłem znaleźć nowoczesne jak na tamte czasy podejście nauczycieli do uczniów i sposobu nauczania .
ps. żeby się tam dostać trzeba było zdać kilkustopniowy egzamin .
A tak wogóle , nie widzisz Tańcząca ,że ta niby dyskusja jest doskonale wysterowana -przewaga atakujących kościół z wolnym limitem -,międzyinnymi celowym utrudnieniem Bimiadministracji ,50 cyfrowa łamigłówka skutecznie zniechęca do wyłuszczenia swoich argumentów
Długo się wachałem ,czy warto zarwać swoje cenne 5 minut ....
_________________ bankierska lichwa - nowoczesne niewolnictwo -złudzenia na raty /
NIE WIERZĘ POLITYKOM -NIE . / bo to sprzedajne marionetki i cyniczni psychopaci /
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 20:22, 26 Wrz '12
|
|
czekan
Cytat: | Długo się wachałem ,czy warto zarwać swoje cenne 5 minut .... |
To je zarwałeś
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Venom
|
Wysłany: 22:34, 26 Wrz '12
|
|
Aqua nazwij to zwyczajnie kolejnym jakimś tam sakramenten świętym jak brakuje kontekstu, następnie grzecznie popierdalaj w szelkach na plebanie walnac z księdzem partyjkę brydża albo obstaw z nim zakłady kto komu zliże.  dobrze zacisnij szelki żebyś dupcie miał ponętną.
_________________ Uwaga - Wypowiedzi autora posiadają jedynie wydźwięk satyryczny celem obnażenia ludzkich lęków i obsesyjnych zachowań społeczeństwa.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|