Wielkimi krokami zbliżamy się do zintegrowania wszystkich danych w jednym miejscu.
Cytat:
Płatność jednym kliknięciem.
(...)
w 2023 r. już ok. 23 mln osób, kupowało w sieci.
(...)
Click to Pay, nowy standard płatności kartą w internecie, jest dostępny w coraz większej liczbie polskich e-sklepów. Jak działa to narzędzie? Click to Pay pozwala na zapisanie wielu kart płatniczych w jednym profilu. Dzięki temu rozwiązaniu nie musimy już każdorazowo wprowadzać danych kart, logować się do e-sklepów czy zapamiętywać haseł, bo zostaniemy automatycznie rozpoznani podczas dokonywania płatności.
Transakcje w Click to Pay są chronione technologią tokenizacji, dzięki czemu dane kart i sam proces płatności są jeszcze bardziej bezpieczne. Technologia ta chroni dane osobowe, dane karty i szczegóły transakcji. Click to Pay opiera się na globalnych standardach branży płatniczej, opracowanych przez organizację EMVCo (tę samą, która firmuje płatności zbliżeniowe) i obsługuje główne sieci kartowe.
Jak działa Click to Pay? Konsumenci, którzy podczas płatności zapiszą kartę Mastercard (kredytową, debetową i przedpłaconą) do Click to Pay, a następnie dodadzą urządzenia do zaufanych, przy kolejnych zakupach i płatności przez Click to Pay zostaną z automatu rozpoznani, a transakcję sfinalizują jednym kliknięciem. Jeśli kupujący zapisze kartę do Click to Pay, a nie doda swojego urządzenia do listy zaufanych, podczas potwierdzania płatności kartą, będzie poproszony o wprowadzenie jednorazowego kodu przesłanego SMS-em lub wysłanego na podany adres e-mail.
Temat do wrzucania wszystkiego, co nie mieści się w innych tematach, a buduje struktury NWO i sprawia, że spirala w dół się zaczyna kręcić.
Tematów o NWO jest 134 , naprawdę trzeba było zakładać kolejny ?
_________________ Kobiety mniej gwałcą bo są słabsze fizycznie.
# demokracja to komunizm w powijakach #
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 10:00, 22 Sty '25
Temat postu:
jeśli chodzi o bitcoiny i kryptowaluty, to gdzieś widziałam stwierdzenie, że zostało to stworzone przez służby USA.
Dla mnie czeka nas spektakularny krach w mgnieniu oka.
I teraz ciekawostka: jeżeli właścicielowi cinkciarza służby zabrały pendrive z kodami na bitcoiny o wartości 500 mln PLN, przy cenie x
to kto zapłaci różnicę, jeżeli oddadzą pendrive, ale cena będzie na poziomie 1/10 000 000 x?
Wysłany: 14:47, 22 Sty '25
Temat postu:
Kto jeszcze pamięta chmary motyli przy żywicy z wierzby ... żaby umykające spod stóp i różnorodność ptaków w lasach?
...
kilka pytań do ChatGPT...
Szacunkowy spadek liczby gatunków owadów w Europie w ciągu ostatnich 50 lat: około 50%.
Spadek liczebności populacji owadów: W niektórych regionach owady latające zmniejszyły się o 75% w ciągu ostatnich 30 lat, a populacje owadów zapylających zmniejszyły się o 30-50%.
W ostatnich 50 latach liczebność ptaków dzikich w Europie zmniejszyła się średnio o 30-40%.
...
to idzie powoli od tzw dołu, owady, płazy, ptaki...
_________________ "Podobało Mu się narodzić w ubóstwie, przyjąć na siebie słabość dziecięcego wieku, a w obrzezaniu piętno grzesznika" - Historya Młodości Jezusa (1825r)
Wysłany: 17:18, 22 Sty '25
Temat postu:
Cytat:
jeśli chodzi o bitcoiny i kryptowaluty, to gdzieś widziałam stwierdzenie, że zostało to stworzone przez służby USA
Internet został stworzony przez służby USA (w wielkim skrócie) . A dzisiaj z niego korzystasz... i NIE narzekasz. Co najwyżej że jest zbyt wolny - albo że gdzieś nie masz wejścia bo cię z niego wyrzucili. _________________ Kobiety mniej gwałcą bo są słabsze fizycznie.
Wysłany: 17:34, 22 Sty '25
Temat postu:
@Jasny: trochę narzekam, a najbardziej na to, że chcą mi ten internet ograniczyć. Zaraz do stron "dla dorosłych" trzeba będzie się logować z numeru buta, albo innych danych biometrycznych. oczywiście w imię bezpieczeństwa dzieci. A to dopiero początek, pierwszy krok do każdorazowego logowania się indywidualnym ID, albo skanem oka...
Na telefonie zaczęło non stop pojawiać się "witamy, zaloguj się na konto google, aby w pełni korzystać z wiadomości".
a ja nie chcę i nie wiem co z tym zrobić,
a jeśli chodzi o wykop, to mam już drugi login
@nihil novi: a pamiętasz jak na plaży trzeba było szukać miejsca bez muszelek? teraz trzeba przejść kilka kilometrów, aby taką "wyspę z muszelek" znaleźć.
Prezydent Panamy nie odda kanału. Wymowny gest na spotkaniu z papieżem
Cytat:
Prezydent Panamy Jose Raul Mulino podczas sobotniej wizyty w Watykanie podarował papieżowi Franciszkowi albumy ze zdjęciami poświęcone budowie Kanału Panamskiego. Gest ten odczytywany jest głównie w kontekście ostatnich wydarzeń wokół drogi wodnej, co do której roszczenia coraz śmielej wysuwa prezydent USA Donald Trump.
Do spotkania doszło niecały tydzień po tym, jak prezydent USA Donald Trump ogłosił w swoim inauguracyjnym przemówieniu, że chce odzyskać kontrolę nad Kanałem Panamskim.- Daliśmy go Panamie i go odbieramy - powiedział, dodając, że był to "głupi prezent", gdyż w tej chwili szlak eksploatowany jest głównie przez Chiny i niewykluczone, że państwo te może mieć nad nim kontrolę.
W natychmiastowej odpowiedzi na te słowa prezydent Panamy Jose Raul Mulino wydał stanowcze oświadczenie, w którym stwierdził, że stanowczo odrzuca słowa Trumpa."Kanał jest i pozostanie własnością Panamy" - kategorycznie zapewnił.Jak uznał, przekazanie kanału - wbrew twierdzeniom Trumpa - nie było niczyim "ustępstwem", a wynikiem pokoleniowych zmagań, zakończonych podpisaniem w 1999 roku traktatu Torrijos-Carter. Odtąd kanał nieprzerwanie znajduje się pod rządami Panamy.
Nazywany często "mostem świata" kanał przyniósł w ubiegłym roku prawie 5 mld dolarów łącznych zysków. Główną kością niezgody między Panamą a USA są opłaty pobierane od amerykańskich przewoźników za korzystanie z przeprawy. Ich stawki gwałtownie wzrosły w ostatnich latach m.in. w związku z suszami, które zmniejszają przepustowość kanału.
Nowe biletomaty w krakowskich autobusach już działają. Od 31 stycznia uruchomiono e-biletomaty. To nowy typ urządzeń, które nie drukują ani nie kasują papierowych biletów – zamiast tego zapisują bilet na nośniku, którym pasażer dokonuje płatności.
Urządzenia zaczęto montować w części autobusów już jesienią ubiegłego roku, jednak do tej pory wyświetlały jedynie komunikat „Wkrótce uruchomienie”. Obecnie działające e-biletomaty można spotkać w 151 pojazdach prywatnego przewoźnika Mobilis. W najbliższych miesiącach planowane jest rozszerzenie systemu – łącznie 760 urządzeń zostanie zamontowanych w pozostałych autobusach oraz w części tramwajów komunalnego przewoźnika MPK SA w Krakowie.
Biletomaty nie drukują papierowych biletów ani nie umożliwiają ich kasowania. Pasażer wybiera na ekranie odpowiedni bilet, a następnie płaci, przykładając kartę, telefon lub zegarek z funkcją płatności zbliżeniowej. Bilet zostaje zapisany na użytym nośniku, który później należy przyłożyć do czytnika kontrolera.
Aby kupić bilet, wystarczy zbliżyć do urządzenia kartę płatniczą, telefon lub zegarek z funkcją płatności zbliżeniowej. System przypisuje zakupiony bilet do konkretnej karty płatniczej lub – w przypadku urządzeń elektronicznych – do wirtualnej karty w systemie sprzedaży biletów, szyfrując go w sposób gwarantujący bezpieczeństwo transakcji. Bilet nie jest fizycznie zapisywany na nośniku użytym do płatności, lecz jedynie przypisywany do systemu. E-biletomat nie drukuje papierowego biletu.
Sam proces zakupu pozostaje intuicyjny i podobny do dotychczasowego. Najpierw należy wybrać rodzaj biletu spośród dostępnych opcji. Można nabyć m.in. bilety krótkookresowe – z wyjątkiem 70-minutowego – takie jak 20-minutowy, 7-dniowy czy jednoprzejazdowy dla grupy do 20 osób.
Po wybraniu biletu należy przeprowadzić płatność, zbliżając do urządzenia kartę płatniczą, telefon lub zegarek z funkcją płatności zbliżeniowej. Po zakończeniu transakcji warto zwrócić uwagę na komunikat wyświetlony na ekranie – zielony oznacza, że płatność przebiegła pomyślnie.
[img] ]
]
Jeśli transakcja się nie powiedzie i na ekranie pojawi się czerwony komunikat, oznacza to, że żadna kwota nie została pobrana z konta. W takiej sytuacji wystarczy ponowić próbę zakupu.
Uruchomienie unijnego biometrycznego systemu kontroli wjazdu/wyjazdu na granicach planowane jest na 2025 r.
Czym jest EES?
System wjazdu/wyjazdu będzie zautomatyzowanym systemem rejestracji dla podróżnych z Wielkiej Brytanii i innych państw spoza UE, którzy nie potrzebują wizy , aby wjechać do UE.
Podróżni będą musieli skanować swoje paszporty lub inne dokumenty podróży w samoobsługowym kiosku za każdym razem, gdy przekroczą zewnętrzną granicę UE. Nie będzie to dotyczyć legalnych obywateli UE lub rezydentów ani osób z długoterminowymi wizami.
System zarejestruje imię i nazwisko podróżnego, dane biometryczne oraz datę i miejsce wjazdu i wyjazdu. Skany twarzy i dane odcisków palców będą wykonywane co trzy lata i będą ważne dla wielu podróży w tym okresie.
Urzędnicy UE twierdzą, że system ma na celu wzmocnienie bezpieczeństwa granic i identyfikację podróżnych, którzy przekroczyli dozwolony czas pobytu w strefie Schengen (90 dni w okresie 180 dni).
Wysłany: 08:24, 07 Lut '25
Temat postu:
Cywilizacja łacińska już dawno upadła, żyjemy w jej ruinach ale wielu się wydaje, że jeszcze nie bo całość toczy się siłą bezwładności. I od ok 100 lat kombinują co by tu nowego wnieść i na jakiej podstawie.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
Wysłany: 10:05, 07 Lut '25
Temat postu:
[quote="de93ial"]od ok 100 lat kombinują co by tu nowego wnieść /quote] Wnieść? ... chyba wynieść! .. Wnosi się na piętro, ewentualnie do stojącego domu - a "cywilizacja już dawno upadła" - i leży w ruinie. O szabrowaniu słyszałeś? _________________ Kobiety mniej gwałcą bo są słabsze fizycznie.
Posłanka KO Katarzyna Kierzek-Koperska proponuje, by przy zakupie paliwa na stacji benzynowej kierowca musiał okazać prawo jazdy. Pomysł ma ograniczyć liczbę kierowców bez uprawnień na drogach - informuje rp.pl.
Tu spojrzenie z dość ciekawej perspektywy ,w skrócie pojawił się pomysł usunięcia ministerstwa kultury bo owa instytucja w praktyce zamiast wspierać artystów to robi za krowę dojną dla także artystów ale w tym współczesnym lewackim wykonaniu.
Wg panów Adriena Hall-a i Jeana Baptiste Michau w sumie działalność ministerstwa kultury jest bez sensu...
Trochę zadziwiające i niepokojące że antykultura postepuje w taki sposób że w zasadzie niedługo racjonalnie myślący ludzie dobrowolnie z " kultury" zrezygnują
- certyfikat zostanie odnowiony już we wtorek 25 lutego. Zostało więc kilka dni na aktualizację. Od 25 lutego 2025 roku użytkownicy aplikacji w wersji 4.50.0 i niższej nie będą już mogli korzystać z mObywatela. Nieaktualny mObywatel przestanie w ogóle działać. Nie będzie się można nawet do niego zalogować. Na szczęście bardzo łatwo temu zapobiec, a wiele osób będzie to miało zrobione z automatu.
W sobotę 22.02.2025 w godz. 00:01-08:00 w serwisie internetowym iPKO oraz aplikacji IKO nie będą dostępne ubezpieczenia: Moje Podróże24, PKO Dom, PKO Moto, Moje Życie24, PKO Życie oraz PKO Ubezpieczenie dziecka. Oznacza to, że nie będzie można kupić nowego ubezpieczenia oraz sprawdzić już posiadanych produktów.
Integrują systemy. Teraz tylko trzeba będzie kliknąć klawisz enter i przechodzimy na CBDC na pełnej... prędkości.
W sobotę 22.02.2025 w godz. 00:01-08:00 w serwisie internetowym iPKO oraz aplikacji IKO nie będą dostępne ubezpieczenia: Moje Podróże24, PKO Dom, PKO Moto, Moje Życie24, PKO Życie oraz PKO Ubezpieczenie dziecka. Oznacza to, że nie będzie można kupić nowego ubezpieczenia oraz sprawdzić już posiadanych produktów.
Integrują systemy. Teraz tylko trzeba będzie kliknąć klawisz enter i przechodzimy na CBDC na pełnej... prędkości.
jprd, Ciekawe że nie integrują się jednocześnie tylko w odstępie dwóch dni ... Czyli co, 24 lutego już będzie można płacić za pomocą CBDC ? (ale tylko posiadacze kont w ING i PKO ?)
serio @Krycha? Nie masz lepszych pomysłów na tanią sensację?!?
Cytat:
zupełnie przypadkowo
No qurwa, co ty nie powiesz... Tu jestem w stanie ci uwierzyć że zupełnie przypadkowo natknęłaś się na te dwie arcyciekawe informacje z działu obsługi klienta -czyli totalnie z dupy- i od razu pomyślałaś, że to będzie przecież świetny materiał na poparcie dowolnej teorii z kategorii "spirala w dół".
Trochę więcej autokrytycyzmu kobieto.
Cytat:
Od 25 lutego 2025 roku użytkownicy aplikacji w wersji 4.50.0 i niższej nie będą już mogli korzystać z mObywatela
Nie wiem co to jest mObywatel i nie mam konta w ING ani w PKO. Czy to oznacza, że nie mam szansy na wielkanocną promocję w CBDC?
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: 1, 2 »
Strona 1 z 2