Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 12:08, 21 Lut '09
Temat postu: Derren Brown - Messiah (napisy pl)
Wierzysz w wywoływanie duchów czytanie we snach itp itd ??? oglądniesz to i zobaczysz że to wszystko to Bull shit . Ja mysle ze koles wywołuje to sugestią i hipnozą u ludzi a jak wy myslicie??
Wysłany: 12:33, 21 Lut '09
Temat postu:
oglądałem chyba 3-4 sezony z kilka lat temu? nie pamiętam już ale wiele odcinków z nim i przy 3-4? sezonie juz mi sie to zaczynało nudzić... no koleś ma silną osobowość... na razie jestem na części 2 i jestem ciekawy jak on to zrobił hehe mysle ze ma już dużą wprawe w tym co ktoś pomysli i w jaki sposób umysł danej osoby działa -> oglądam dalej
Zastanawiam się jak on w ogóle robi to ze snami... hmmm! zadziwiające!
Zadziwiające jest to że koleś nie ma zadnych mocy a w 6 części bezbłędnie wszystko opisuje hmmm
OBCZAJCIE TO
Niech mi ktoś to wytłumaczy bo ona wsadzała to do takiej maszynki to maszynka stwierdziła że ten kupon jest zwycięski czy o co chodzi? bo wiem ze on siłą woli i pewnością siebie moze all ze tak powiem ale ona miała jakąś maszynke tam hmmm do sprawdznia kuponów hmm...
Wysłany: 15:46, 21 Lut '09
Temat postu:
Messiah to faktycznie świetny film. O Derrenie Brownie kiedyś już na forum było. Gość jest mentalistą i garściami czerpie z NLP czyli neurolingwistycznego programowania. Duże znaczenie ma też obecność kamery, która mu wiele tricków ułatwia (wywierając na ludzi odpowiedni wpływ). Tak się składa, że jestem właśnie w trakcie czytania dwóch książek o NLP ale jeszcze się nie pokuszę o wyjaśnienie jak to robi. Jak kogoś to zainteresuje, to mogę polecić książki Bandlera, Ericksona, Grindera czyli prekursorów NLP. Nie wiem czy są dostępne po polsku. Jest również masa polskich książek na ten temat ale trzeba uważać bo łatwo trafić na jakiś śmieć. Można też przeczytać książki Derrena ale nie liczyłbym na to, że zdradza tam za dużo ze swojego warsztatu. Niedawno znalazłem też coś o NLP w formie bloga:
http://nlpcopywriting.com/2009/01/page/4/
Facet jest Żydem czyli pewnie sporo o NLP musi wiedzieć ale nie gwarantuję jakosci tego kursu bo go jeszcze nie oglądałem.
Wysłany: 22:06, 22 Lut '09
Temat postu:
Bardzo dobry film dokumentalny, polecam go większości osób na forum.
A tutaj dobre podsumowanie:
"BO jeśli spojrzeć z dystansu, wszystkie te wierzenia działają na wspólnych zasadach.
Czy chodzi o religię, czy nawet mój sceptycyzm, zauważamy tylko to co wspiera nasze wierzenia i odrzucamy resztę."