Pomysł na pewną rzecz. Aby stworzyć taki dział jak ABC, dla oszukiwanego.
Wchodziła by tam każda osoba, która np.:
chce założyć konto w banku,
chce podpisać umowę z operatorem telefonii komórkowej,
chce kupić jakiś produkt,
itd, itp.
Działy były by posegregowane tematycznie.
Każda osoba oszukana lub znająca jakiś kruczek, oszustwo, stosowane przez kogoś, mogła by zamieścić to w odpowiednim dziale.
Wtedy chcąc np. zakupić telefon na abonament wchodził bym w ABC, następnie, telefonia komórkowa, i dowiadywał się o chwytach, które mi grożą a które nie są ujawniane, na początku.
Chcę ubezpieczyć samochód w firmie X, wchodzę w ABC, motoryzacja, firmaX, i czytam wypowiedzi gości, którzy np. piszą, że ta firma ich orżnęła.
Chcę kupić środek na grzybicę stóp albo prostatę, wchodzę w ABC, lekarstwa, grzybica, i czytam, że swędzenie nóg, może pochodzić od skarpet, a częste oddawanie moczu od piwa, i nie łapię się na reklamy.
Chcę kupić komputer w firmie X, wchodzę w ABC, komputeryzacja, Gwarancje, i czytaj, że tricki na temat np, trzyletnich gwarancji,
Chcę kupić coś przez internet, wchodzę w ABC, zakupy przez internet, i czytam o trickach oszustów, metodach ich działania,
itd, itp. ...
Taki przewodnik konsumenta, zanim wdepnie w gówno.
Coś dla wszystkich ludzi. Mogli by tu zaglądać, przed każdym ryzykownym życiowym krokiem, poznając, co ich może czekać. Co sądzicie o takim elemencie forum?
|