Wysłany: 17:56, 08 Kwi '09
Temat postu: Steal This Movie 2 PL
EDIT 14/04 '09, 15:47:
Tak w ogóle to błąd zrobiłem, to nie jest Steal This Movie, tylko Steal This Film.
ale nie wiem jeszcze czy poprawiać czy zostawić
Śmiem twierdzić, że napisy do tego filmu są do ściągnięcia w napiprojekt. Steal This Movie 2
Ukradnij Ten Film 2
Chodził za mną od naprawdę dłuższego czasu ten film no i w końcu mnie ruszyło. W sumie to jestem zdziwiony, że jeszcze nikt tego tu nie wrzucił. No cóż, kwestie własności intelektulanych były zawsze drażliwym tematem.
Steal This Movie 2 to obowiązkowa pozycja dla każdego internauty.
(5 część wklejam na ślepo, jeszcze nie przetworzony - nie wiem czy link się nie zmienia )
Najlepiej oglądać w wersji HD (ta opcja pojawia się dopiero po otwarciu w nowym oknie - dla tych co nie czają ). Nie żeby ten film był w jakości HD ale przynajmniej jest różnica
Peace!
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
Świetny film, dzięki!
Rewolucja jest w drodze. Teraz kolej na prawa patentowe i tak powoli świat się będzie zmieniał na lepsze. Rozwój jest nie do powstrzymania.
_________________ The Truth Hurts http://bankowaokupacja.blogspot.com
Jeżeli ktoś chce innym udostępnić wyniki swojej pracy za darmo, to może to zrobić. Jeżeli ktoś chce dostać za korzystanie z jego pracy pieniądze to również powinniśmy uszanować to, bo to w końcu jego praca.
Zauważcie że w aktualnym społeczeństwie opartym na niedoborze wszystko działa na zasadzie wynagrodzenia za wykonaną prace, czyli podziału każdemu według zasług. Tak więc ktoś kto tworzy coś przydatnego dla innych również powinien otrzymywać za to wynagrodzenie. Dopóki system jest oparty na wartościowaniu pracy i dóbr prawa intelektualne muszą być chronione.
_________________ Zapraszam na forum o ezoteryce i okultyźmie: http://transgresja.em8.pl
Ale mówisz o którym społeczeństwie? Tym poza wirtualną rzeczywistością znaczy się? Bo w internecie te zasady już dawno przestały obowiązywać i ten film zdaje się o tym traktować. Nowy model wirtualnego społeczeństwa już się wytworzył. Próby organizacji go za pomocą zasad panujących w starym społeczeństwie właściwie jedyne co robią, to pomagają ulepszać sposoby za pomocą których wymiana informacji się odbywa. To zupełnie tak jak NWO - wraz ze wzrastającym oporem czy ograniczeniami ludzie znajdują coraz bardziej wyszukane czy wyrafinowane sposoby na obejście tych zasad. Innymi słowy postęp tego typu jest motywowany nakładanymi restrykcjami. Gdyby nie instytucje zajmujące się ochroną praw autorskich pewnie nadal byśmy siedzieli w Kaazie czy Napsterze - a tak, mamy zaawansowaną rozproszoną sieć torrentów. Praktycznie nie do wyłączenia.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
Ale mówisz o którym społeczeństwie? Tym poza wirtualną rzeczywistością znaczy się? Bo w internecie te zasady już dawno przestały obowiązywać i ten film zdaje się o tym traktować.
Szkoda że w tym wirtualnym społeczeństwie dalej musisz jeść realne jedzenie.
Dlaczego niby zasady przestały obowiązywać? za konta musisz płacić, za servery płacisz, za łącza płacisz, za wykonaną prace płacisz, za oprogramowanie płacisz, jedynie artyści są pokrzywdzeni bo im nie płacisz.
Gdyby ebooki nie były płatne to wiele z nich by nie powstało więc ograniczanie dostępu do informacji często jest pożyteczne dla społeczeństwa.
_________________ Zapraszam na forum o ezoteryce i okultyźmie: http://transgresja.em8.pl
Obejrzałem. Inaczej bym się nie wypowiadał. Gdybyśmy żyli w społeczeństwie w 100% informacyjnym to można by znieść prawo do własności intelektualnej. Jednak wciąż żyjemy w systemie kapitalistycznym.
...za konta musisz płacić, za servery płacisz, za łącza płacisz, za wykonaną prace płacisz, za oprogramowanie płacisz, jedynie artyści są pokrzywdzeni bo im nie płacisz.
...nawet autorzy tego filmy chcieliby żeby im zapłacić(końcówka filmu)
Post zebrał 0.000 mBTC Podarowałeś BTC
Wysłany: 12:19, 12 Kwi '09
Temat postu:
to był taki żart.
ale oczywiście - każdy chciałby żeby mu zapłacić, najlepiej za nic.
w tym właśnie tkwi sęk, bo prawo usankcjonowało niektóre takie absurdy.