Jakis czas temu całkiem przypadkiem wpadłem na informacje o dezinformatorach w postaci panów Jonesa i Icke. Czytając różne komenatrze zauważyłem 2 rzeczy:
- Jones i Icke nie komentują i nie zajmują się symboliką ZIONu, idać dalej - nie analizują obenej symboliki pod kątem swoich spostrzeżeń [sic!]
- Osoby które wyłamały się z tego typu poszukiwać i badały w/w, zaginęły, są uwięzione lub nie żyją.
Jedną z takich osób był Rik Clay. Powiem, że na początku lekko mnie zszokowało, gdy pierwsze co o nim wynalazłem na sieci, to fakt, że badał i analizował znaczenia znaków i ukrtytych treści i... że nie żyje. Wydawało mi się to naprawdę niewiarygodne, że Clay analizując np. logo Olimpiady w Pekinie, nie żyje a Jones który wszędzie mówi o spisku USA spokojnie sobie mieszka dalej w tym ultraprawicowym Teksasie [sic!].
Próbowałem zweryfikować dane o Clay i wygląda na to, że to nie żadna bajka.
Znalazlem jeszcze 2 odnośniki do stron gazet, których artykuły online potwierdzają zgon, a dokładniej rzekome samobójstwo.
Rik Clay publikował blog o nazwie CosmicMind (wystawiony na blogspocie GooGle). Według dostępnych informacji, na kilkanaście godziń przed rzekomym samobójstwem, skasował blog, nie pisał nic na forach. Znalziono go martwego w jego domu.
W pierwszym z linków podany jest link do kopii bloga Rika. Postanowiłem go przetłumaczyć, dla tych co mają problemy z językiem angielskim.
Legenda:
[komentarze tłustym drukiem pochodzą ode mnie]
Będe starał się systematycznie dodawać tłumaczenia. W załączniku
pierwsza część wraz z odpowiednią strona z bloga Rika.