Wysłany: 12:53, 30 Lip '08
Temat postu: Telewizja Aspiracyjna
Dobrze że w Polsce ludzie jeszcze myślą i nie wierzą w te pierdoły. Ale jak przez kolejne 20 lat będą ludziom prać mózgi to tak będzie.
_________________ Zapraszam na forum o ezoteryce i okultyźmie: http://transgresja.em8.pl
Dobre! Ostatnio coraz więcej osób zauważa, że media kłamią, próbują na nas wpłynąć, kreują naszą rzeczywistość. I nie chodzi tu tylko o ludzi głoszących prawdę o 9/11 i innych sprawach poruszanych na tym forum.
To jest tak jak z hipnozą. Nie da się zahipnotyzować kogoś kto tego nie chce. Innymi słowy - sami się dajemy robić w balona. No prawie. Ja nie oglądam TV
Śledztwo Ofcomu, brytyjskiej instytucji regulującej rynek medialny i telekomunikacyjny (odpowiednik połączonych sił UKE i KRRiT), wykazało, że aż w ośmiu programach BBC - zarówno w sportowych, dziecięcych, jak i w słuchowiskach radiowych - widzowie i słuchacze byli nabijani w butelkę.
Poszło m.in. o różnego rodzaju konkursy w latach 2005-07. Ofcom wykrył, że ekipy prowadzące programy świadomie wprowadzały widzów w błąd, np.: emitując konkursy na żywo, które tak naprawdę zostały wcześniej nagrane. Zachęcały też widzów do dzwonienia, gdy konkurs był już rozstrzygnięty lub fałszowały wyniki i wymyślały nazwiska zwycięzców.
A gdy sobie pomysle o ludziach wierzacych ze te wszystkie programy rozrywkowe sa tworzone specjalnie dla nich zeby mogli milo spedzic czas, ze Milionerzy i masa innych teleturniejow sa prawdą chce mi sie wstac, pojsc do Media Markt i wyglosic przemowe jak z filmu Network. Jezeli giganty takie jak BBC czy ITV pozwalaja sobie na takie praktyki to dlaczego nasze male stacje tv mialyby tego ie robic ?
kolejny odcinek serialu pt. NLP
"chcesz tego wiesz o tym, nie próbuj zaprzeczać"
rewolucjonista w łachmanach menela
niby-nie-szczęśliwcy z ekranu śmieją się do nas od ucha do ucha
itd.
Gdybym ja miał kręcić takie vid pokazałbym
twarz Britney Spears, kiedy pije, ćpa, kiedy pryskają jej na twarz spermą, kiedy zabierają jej dziecko
VS
eks-"biały kołnierzyk", rozwiedziony z korporacją spod znaku wiecej kasy mniej rozumu
rozkoszujący się własną wolnością na plantacji własnej kapusty