|
|
| Autor |
Wiadomość |
Kotlet
|
Wysłany: 18:25, 18 Maj '08 Temat postu: Jordan Maxwell - Queen of England Exposed |
|
|
Takiego oto "kwiatka" znalazłem na youtube. Jak można się domyślić po tytule, filmik ten odsłania "prawdziwe oblicze" królowej Elżbiety (myślę, że dobrze zinterpretowałem tytuł ;] ). Zapewne chodzi tutaj o jej powiazania z NWO (tak wiem, że może dla niektórych nie jest to niespodzianka - o ile dobrze pamiętam to w EndGame była wzmianka na ten temat). "Queen of England Exposed" jest w 4 kawałkach (całość trwa ok. 50 min). Czy ktoś chetny podjąłby się przetłumaczenia tego filmu?
A tutaj link:
Link
[/list]
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sikorski
|
Wysłany: 19:00, 18 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| Mógłby ktoś sprawdzić to co mówił o Jerozolimie, że leży na skrzyżowaniu tych linii ? Bo nie mam akurat globusa. Rzeczywiście po obejrzeniu to myślę, że warto przetłumaczyć.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KFI
|
Wysłany: 09:40, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
Tak, filmy Jordana są od dawna na mojej liście napisów. Kiedyś się doczekają, tylko ja, niestety, wisienkę z tortu lubię zjadać na koniec
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 09:46, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| Znam tego gościa tylko z Illuminazi, ale utkwił mi w pamięci - spoko gadał
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KFI
|
Wysłany: 10:16, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| Bimi napisał: | | Znam tego gościa tylko z Illuminazi, ale utkwił mi w pamięci - spoko gadał |
Polecam jedną z moich ulubionych stron w necie:
http://jordanmaxwell.com/articles/index.html
Treści całkiem zajebiście sporo, a czyta się jak ciekawy, dający do myślenia komiks
To dobre miejsce by się zaznajomić z twórczością tego pana.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ICRF
|
Wysłany: 10:47, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| KFI napisał: |
Polecam jedną z moich ulubionych stron w necie:
http://jordanmaxwell.com/articles/index.html
Treści całkiem zajebiście sporo, a czyta się jak ciekawy, dający do myślenia komiks
To dobre miejsce by się zaznajomić z twórczością tego pana. |
strona calkiem dobra, ale kilka bzdur/przeinaczeń też znalazłem.
Poza tym mam dziwne wrażenie, że koleś ma rozdwojenie jaźni jakieś.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KFI
|
Wysłany: 11:20, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| ICRF napisał: | | strona calkiem dobra, ale kilka bzdur/przeinaczeń też znalazłem. Poza tym mam dziwne wrażenie, że koleś ma rozdwojenie jaźni jakieś. | Czy mógłbyś uściślić i sprecyzować tą "diagnozę"?
Bardzo ciekawa, a psychologia mnie trochę interesuje...
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kotlet
|
Wysłany: 14:02, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| KFI napisał: | Tak, filmy Jordana są od dawna na mojej liście napisów. Kiedyś się doczekają, tylko ja, niestety, wisienkę z tortu lubię zjadać na koniec  |
A mógłbyś sprecyzować kiedy to "kiedyś" nastąpi?
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ICRF
|
Wysłany: 14:16, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| KFI napisał: | | ICRF napisał: | | strona calkiem dobra, ale kilka bzdur/przeinaczeń też znalazłem. Poza tym mam dziwne wrażenie, że koleś ma rozdwojenie jaźni jakieś. | Czy mógłbyś uściślić i sprecyzować tą "diagnozę"?
Bardzo ciekawa, a psychologia mnie trochę interesuje... |
nie jest to "diagnoza" tylko uwaga. Chodzilo mi i chodzi, że koleś przez niedomówienia niekiedy insynuuje jakies dziwne podteksty. Przyklady:
1. "dog tags" (http://jordanmaxwell.com/articles/questions/index.html)... o ile wiem najpierw były tagi dla zołnierzy (napewno były w I wojnie światowej), a wymyslem ostatnich lat są tagi dla psów. Dzisiaj można kupic je wszedzie i wszędzie powiesić. Big deal?!
2."Some things never change" (http://jordanmaxwell.com/articles/questions/questions3.html) punkt 11. Takie buty noszą w armiach całego świata (polscy oficerowie też) więc, takie insynuacje to troche z dupy.
3. "What does this tell you about where the world is going? " (http://jordanmaxwell.com/articles/questions/questions13.html) punkt 39.
zdjęcie czarnobiałe zostało podpisane Berlin 1939. To jest akurat zdjęcie z getta w Wawie z 43 roku. na zdjęciu jest żydek, nawet żywy do dziś (widziałem o tym dokument na Planete) odnleziono też tego niemca który do niego celował. Więc po co podpisał że to Berlin w 1939?
To wszytsko to przykłady i niby szczegóły ale jednak swiadomie lub nie nie dokońca prawdziwe.
Poza tym strona niezła jak pisalem wcześniej.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KFI
|
Wysłany: 18:26, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| Kotlet napisał: | | KFI napisał: | Tak, filmy Jordana są od dawna na mojej liście napisów. Kiedyś się doczekają, tylko ja, niestety, wisienkę z tortu lubię zjadać na koniec  |
A mógłbyś sprecyzować kiedy to "kiedyś" nastąpi?  |
Owo "kiedyś" będzie wtedy jak znajdę czas i się za to zabiorę
Raczej nie ma szans, że nastąpi wcześniej.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kotlet
|
Wysłany: 18:47, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| KFI napisał: | | Kotlet napisał: | | KFI napisał: | Tak, filmy Jordana są od dawna na mojej liście napisów. Kiedyś się doczekają, tylko ja, niestety, wisienkę z tortu lubię zjadać na koniec  |
A mógłbyś sprecyzować kiedy to "kiedyś" nastąpi?  |
Owo "kiedyś" będzie wtedy jak znajdę czas i się za to zabiorę
Raczej nie ma szans, że nastąpi wcześniej.
 |
Rozumiem Czy ktoś poza KFI jest w stanie przetłumaczyć filmik (no i czy wogóle wyraża ku temu chęć)? (byłoby fajnie gdyby to ruszyło wcześniej niż owo "kiedyś" ).
Sam z checią bym sie za to zabrał, ale tłumaczenie ze słuchu za bardzo mi nie wychodzi (gdybym miał tekst wziąłbym się jeszcze w tym tygodniu za tłumaczenie)
Ostatnio zmieniony przez Kotlet dnia 18:48, 19 Maj '08, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KFI
|
Wysłany: 18:47, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| ICRF napisał: | | nie jest to "diagnoza" tylko uwaga. Chodzilo mi i chodzi, że koleś przez niedomówienia niekiedy insynuuje jakies dziwne podteksty. |
Moim zdaniem to Ty insynuujesz tu czyjeś rozdwojenie jaźni, które jakby nie było jest poważną psychiczną chorobą.
Mam wrażenie, że nie zrozumiałeś idei powyższej strony nic, a nic.
| ICRF napisał: | Przyklady:
1. "dog tags" (http://jordanmaxwell.com/articles/questions/index.html)... o ile wiem najpierw były tagi dla zołnierzy (napewno były w I wojnie światowej), a wymyslem ostatnich lat są tagi dla psów. Dzisiaj można kupic je wszedzie i wszędzie powiesić. Big deal?!
2."Some things never change" (http://jordanmaxwell.com/articles/questions/questions3.html) punkt 11. Takie buty noszą w armiach całego świata (polscy oficerowie też) więc, takie insynuacje to troche z dupy.
3. "What does this tell you about where the world is going? " (http://jordanmaxwell.com/articles/questions/questions13.html) punkt 39.
zdjęcie czarnobiałe zostało podpisane Berlin 1939. To jest akurat zdjęcie z getta w Wawie z 43 roku. na zdjęciu jest żydek, nawet żywy do dziś (widziałem o tym dokument na Planete) odnleziono też tego niemca który do niego celował. Więc po co podpisał że to Berlin w 1939?
To wszytsko to przykłady i niby szczegóły ale jednak swiadomie lub nie nie dokońca prawdziwe. |
1. Te blachy nazywają się właśnie "dog tags". Jest to jedna z ich nazw.
2. Jednym takie same buty nie mówią nic, podobnie jak symbole na odzieży wojskowej - innym mówią całkiem sporo.
3. Tu akurat było najmniej istotne czy zdjęcie było z Berlina, czy z Warszawy, ważne natomiast było co na tym zdjęciu jest. Policjanci z USA i dzieci, które zakuli w kajdany też żyją... ale co to ma do sensu...?
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KFI
|
Wysłany: 18:54, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| Kotlet napisał: |
Rozumiem Czy ktoś poza KFI jest w stanie przetłumaczyć filmik (no i czy wogóle wyraża ku temu chęć)? (byłoby fajnie gdyby to ruszyło wcześniej niż owo "kiedyś" ).
| Hehe, owo kiedyś może być całkiem niedługo, ale jakoś wolę dłubać sobie w napisach po cichu, bez presji oczekującej widowni...
Ale fajnie by było jakby się znalazł inny chętny...
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gnosis
Dołączył: 04 Gru 2006 Posty: 1352 Skąd: Z głębi duszy/Warszawka
|
Wysłany: 21:35, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
Ja powoli tłumacze to:
Link
Dam znac jak skończe.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Veritatis
|
Wysłany: 21:42, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
@gnosis
Do jakiej wersji robisz napisy? Jest może na torrentach? Bo ja jakoś nie mogę tego znaleźć.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kotlet
|
Wysłany: 21:45, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
Hehe, widzę że tłumaczenie znajduje się już w toku Wielki Dzięki gnosis (podziękuję Ci jeszcze raz jak skończysz film, eh...przynajmniej tyle mogę zrobić...)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Veritatis
|
Wysłany: 21:46, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
Tłumaczenie już w toku, ale nie do tego filmu, który podałeś, Kotlet.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kotlet
|
Wysłany: 21:50, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| Veritatis napisał: | Tłumaczenie już w toku, ale nie do tego filmu, który podałeś, Kotlet.  |
Hehe, ale wtopa w każdym razie i tak dzięki - skoro to film Jordana Maxwella to z pewnością i tak jest wart obejrzenia
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gnosis
|
Wysłany: 22:01, 19 Maj '08 Temat postu: |
|
|
@Veritatis
Tez szukałem tego na torrentach ,ale nie znalazłem więc zassałem prosto z google video.
Jak skończe napisy to przekonwertuje na avi i wrzuce na torrenty.
Poinformuje.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sikorski
|
Wysłany: 09:26, 20 Maj '08 Temat postu: |
|
|
Maxwell to ten co często w zeitgeist się wypowiada chyba cały początek nawet. Na youtube jest siedmioczęściowy film debunkujący Maxwella, jeszcze nie oglądałem, ale na pewno to zrobię, bo nie zamierzam mieć o nim subiektywnego zdania.
Link
EDIT!!!! Obejrzałem sam początek i typo mówi, że Krzyż Południa nie jest w żadnym dniu roku widoczny z "tej części świata" (półkula północna)
TAK, ale tylko teraz! Już w wątku filmu zeitgeist to sprawdzałem i pisałem i okazuje się, że był widoczny właśnie w czasach Chrystusa z półkuli północnej! Precesja się kłania.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
killuminati
|
Wysłany: 10:30, 20 Maj '08 Temat postu: |
|
|
Facet ma bardzo ciekawe wykłady o astroteologii, tylko trzeba przesiewać ziarna od plew, ponieważ ma tendencje do fantazjowania i brania różnych faktów z sufitu.
Ostatnio oglądałem jego nowy wykład na temat piramidy na dolarze, gdzie próbuje udowodnić, że oko na szczycie tej piramidy to Jezus.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sikorski
|
Wysłany: 10:33, 20 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| Jak dla mnie ZA DUŻO INTERPRETACJI, ale co zrobić skoro chrześcijaństwo samo jest jedną wielką interpretacją? Nie wierzyć nikomu? Przecież jest za mało faktów żeby stwierdzić co jest prawdą, a co nie.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gnosis
|
Wysłany: 21:16, 22 Maj '08 Temat postu: |
|
|
No i gówno.
Zmieniłem dysk chciałem jeszcze raz zassac z google.video , próbowałem na 10 sposobów i max sie zasysa 20%.
Jak ktos wie jak to zassac na 100% to niech powie.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Veritatis
|
Wysłany: 21:22, 22 Maj '08 Temat postu: |
|
|
| A w jaki sposób próbowałeś to pobrać? Przez KeppVid.com? Przez jakiś VideoDownloader, czy też inną wtyczkę do przeglądarki?
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gnosis
|
Wysłany: 21:37, 22 Maj '08 Temat postu: |
|
|
Przez wszystko to co wymieniłeś ,przez save2pc itd.
Wszystko zrywa połączenie po max 20%.
Na różnych forach piszą ,że ggogle zrobiło jakies blokady i na razie nie ma obejścia.
Można jeszcze przez pliki tymczasowe tylko nie wiem jak to otworzyc.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|