|
|
| Czy człowiek wylądował na Księżycu? |
| Oczywiście - jestem co do tego przekonany |
|
23% |
[ 30 ] |
| Nie wiem - powątpiewam w to, nie dam za to głowy |
|
34% |
[ 44 ] |
| Nie wylądował - wiem, że to ściema |
|
42% |
[ 54 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 128 |
|
|
Autor
|
Wiadomość |
redmuluc
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 14:33, 24 Lip '09
Temat postu: |
|
|
| moonwalk napisał: |
niewielkiej liczbie grubych tysiecy?
plus grube godziny filmow?
zrobiles w zyciu wiecej fotek czegokolewiek? |
Nie zrozumiałeś mnie...napisałem niewielkiej liczbie bo jest ich niewiele.
Gdzie można zobaczyć te tysiące zdjęć za wyjątkiem tej garstki udostępnionych ?
O to mi chodziło.
| Cytat: | | Wierzysz w obcych na Księżycu a wredna NASA nie udostępnia ich zdjęć? To rzeczywiście przykre. |
Nie potrzebna ironia.
| Cytat: | | Mocno powiedziane! Bez wątpienia masz uraz do tej agencji, przyczyn którego nie rozumiem. Lecz, w Twej wypowiedzi jedno zdanie drugiemu przeczy. Co to za "ludzie NASA"? Być może to jacyś byli pracownicy? Wybacz, lecz ja nie zagłębiam się w podobne historie, bo już mi się przejadły. Jak wcześniej napisałem, nie rozmawiam o ogólnikach, tylko o konkretach. |
Konkretnie tak, pracownicy NASA i innych agencji link dałem, dowody masz na http://www.disclosureproject.org. Szkoda że się nie zapoznałeś bo warto.
Tylko powiedz mi proszę po co NASA 50-te Kosmiczne Skrzydło -MISTRZOWIE KOSMOSU
w Bazie Sił Powietrznych SCHRIEVER - KOLORADO SPRINGS ???
Ja nie mam urazu, szukam tylko prawdy.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
PeZook
|
Wysłany: 14:48, 24 Lip '09
|
|
50th Space Wing nie podlega NASA, tylko USAF i zajmuje się utrzymaniem wojskowych satelitów: monitorowaniem stanu, śledzeniem, przemieszczaniem na odpowiednie orbity, etc.
Między innymi utrzymują w ruchu system GPS. Struktura, zadania i baza tego skrzydła nie są w ogóle utajnione
P.S.
Gdzie na disclosureproject są te wypowiedzi byłych pracowników NASA? Ta strona jest ogromna...
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
redmuluc
|
Wysłany: 15:30, 24 Lip '09
|
|
| PeZook napisał: | 50th Space Wing nie podlega NASA, tylko USAF i zajmuje się utrzymaniem wojskowych satelitów: monitorowaniem stanu, śledzeniem, przemieszczaniem na odpowiednie orbity, etc.
Między innymi utrzymują w ruchu system GPS. Struktura, zadania i baza tego skrzydła nie są w ogóle utajnione
|
Czyli wpuszczą tam wycieczkę to fajnie pozwiedzam...
OK czyli jak jak ci napiszą to że zajmują się GPS i "śledzeniem" satelitów to wiadomo że jako dobry obywatel stwierdzasz że jest OK.  Czyli że jak ci też powiedzą że ...na stronę FBI też wejdziesz i stwierdzisz to samo ? Mafia u nas ma martket budowlany, ale nie zauważyłem tam ich logo.
AFSPC i Baza Paterson też nic Ci nie mówi ? Podobni pewnie jak symbolika na ich logo.
Nie dotarłeś do właściwej informacji.  Ale wystarczy mieć oczy odrobinę bardziej otwarte...
Proponuję obejrzeć na początek materiały po polsku. Będziesz wiedział czego szukać.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Kacper
|
Wysłany: 15:36, 24 Lip '09
|
|
| redmuluc napisał: | | Kacper napisał: | Niezła dedukcja.
Jakby... to by...
gdybanie to ostatnia deska ratunku spiskowców. |
Moje pojęcie terminu "analogia" trochę bardziej różni się od twojego pojęcia tego słowa i doskonale zdaje sobie sprawę ze zjawisk fizycznych, analogie w termodynamice mogą dotyczyć jedynie tego co wiem w oparciu o moją wiedzę i jeżeli istnieje możliwość że się mylę co do wpływu próżni na silnik rakietowy to co złego jest w przyznaniu się do tego że mnie tego nie uczyli. I nikt mi nie broni podyskutować o tym temacie który mnie zaciekawił.
Tematyka jest bardzo ciekawa. Jednak ostateczne rozwiązanie problemu opieram pasie Van Alena i dawce promieniowania, ale dane wydają mi się niepełne. |
Niepotrzebnie się tłumaczysz. Chodziło mi o fragment: "Jak ktoś by był pewny swoich dowodów na pobyt to by nie gubił zdjęć i palili przysłowiowego "głupa"", nie widzę sensu argumentować hoax zgubionymi zdjęciami. Wypadki, pomyłki, bałagan itd to rzecz powszechna. Tego nawet argumentem nie można nazwać, 100 % GOP. Nic poza tym na myśli nie miałem.
| redmuluc napisał: | Nie zrozumiałeś mnie...napisałem niewielkiej liczbie bo jest ich niewiele.
Gdzie można zobaczyć te tysiące zdjęć za wyjątkiem tej garstki udostępnionych ? |
http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/catalog/70mm/
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
PeZook
|
Wysłany: 15:52, 24 Lip '09
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
redmuluc
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
moonwalk
|
Wysłany: 18:51, 25 Lip '09
|
|
| redmuluc napisał: | | moonwalk napisał: |
niewielkiej liczbie grubych tysiecy?
plus grube godziny filmow?
zrobiles w zyciu wiecej fotek czegokolewiek? |
Nie zrozumiałeś mnie...napisałem niewielkiej liczbie bo jest ich niewiele.
Gdzie można zobaczyć te tysiące zdjęć za wyjątkiem tej garstki udostępnionych ?
O to mi chodziło.
|
lomatkoboska
Z czym do ludzi, z czym do ludzi
Ty nie masz zielonego pojecia o tak podstawowych sprawach,
wiedze o tych wyprawach masz na poziomie
FAQ z jakiejs strony dla pokemonow typu prawda2.info
a chcesz dyskutowac na ten temat?
_________________ "Nigdy nie pozwoliłem szkole stanąć na drodze mojej edukacji".
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Gherbid
|
Wysłany: 23:03, 25 Lip '09
|
|
moonwalk, nie rób scen.
Google - nie dla idiotów
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
lysy19777
|
Wysłany: 21:27, 13 Lut '12
|
|
Dla wszystkich niedowiarków polecam film Dark Mission 1, 2 and 3. Ponad 3 godziny materialu, w tym masa analiz zdjec i filmów - analiz expertów w tej dziedzinie, ludzi którzy konstruowali kamery uzyte na Ksiezycu. Porównania tych samych sekwencji na filmach i zdjeciach. Porównania programów kosmicznych rosjan i amerykanów. http://www.youtube.com/watch?v=yo5w0pm24ic .
Oto jest moje pytanie: GII Busch powiedzil, jak jeszcze byl prezydentem, ze Amerykanie szykujá sie na Ksiezyc okolo 2025. Dlaczego tyle czekac? Czy Kolumb czekal 60 lat na kolejny rejs do Ameryki? Dlaczego dzis wachadlowce wysyla sie tylko 365 mil od Ziemi, a w latach 60tych NASA poleciala bez problemu ponad 200000 mil w kosmos? Glupsi jestesmy dzisiaj? A moze technologia gorsza bo wszystko z Tajwanu?
I jeszcze z innej beczki: czytal ktos morze ksázke Christophera Knighta i Alana Butlera "Kto zbudowal Ksiezyc"?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
mooniek
|
Wysłany: 19:48, 01 Mar '12
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
mooniek
|
Wysłany: 19:51, 01 Mar '12
|
|
|
mońków tu nie ma. Nie udzielam się w tym lewackim szambie.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 20:20, 01 Mar '12
|
|
| mooniek napisał: | | mońków tu nie ma. Nie udzielam się w tym lewackim szambie. |
i bardzo słusznie. przegrałeś tą dyskusję już wiele lat temu - po co masz się dalej poniżać?
ale najbardziej to mi cię było żal, @mooniek jak NASA znalazła wodę na księżycu.
toś musiał karpia pierdolnąć - szkoda że tego nie widziałem
że już nie wspomnę o tak drobnych detalach jak kamień przywieziony z księżyca co to przeleżał 40 lat na najważniejszym miejscu w muzeum, aby na koniec okazać się kawałkiem zwęglonego drewna..
no ale skoro jest tam woda... to mogły być i lasy - nie?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
manhattanman
|
Wysłany: 02:54, 31 Sie '12
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
manhattanman
|
Wysłany: 00:39, 06 Wrz '12
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
armar
|
Wysłany: 20:29, 06 Wrz '12
|
|
|
Manhattan, czy uważasz, że oprogramowanie komputerowe (przyjmijmy, że dostępne dla Ciebie) nie byłoby zdolne wygenerować takich obrazków, jakie powyżej zaprezentowałeś?
Myślę, że przy odrobinie zaparcia wykonałbym to lepiej - w końcu jaki to problem zrobić nawet realistycznie wyglądające ślady butów zamiast ciągłych kresek...
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
mooniek
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
manhattanman
|
Wysłany: 15:28, 09 Wrz '12
|
|
| Cytat: | | The recent Fox TV show, which I saw, is an ingenious and entertaining assemblage of nonsense. The claim that radiation exposure during the Apollo missions would have been fatal to the astronauts is only one example of such nonsense. |
Dr. James Van Allen
pewnie, że istnieje jakieś tam prawdopodobieństwo. polecam zapoznać się również z fałszywymi filmami nasa odnośnie lądowania po drugiej stronie księżyca. był sobie kiedyś przeciek od bardzo starego astronauty, żyjącego do dzisiaj w rpa. uznali go za wariata. zresztą polecam ruszyć dupę zamiast pierdolić farmazony i prześwietlić to co mówią starsi piloci, naukowcy, badacze etc.. fajnie się pokrywa z zamazanymi zdjęciami powłoki księżyca od nasa, a bardziej jawnymi ale z innego źródła obrazami topografii księżyca, gdzie ludzie masowo odnajdują ogromny baaaardzo długi na kilkadziesiąt kilometrów tunel. tak czy owak jak dostajesz nieprawdopodobną informacje z kilku źródeł to zaczynasz się zastanawiać o co tutaj właściwie chodzi. natomiast najprościej jest zanegować, posługując się naukowymi wzorami ze szkoły podstawowej.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
bolis
|
Wysłany: 23:56, 11 Wrz '12
|
|
| Cytat: | | Rosja: wicepremier uważa, że Moskwa powinna zbudować bazę na Księżycu |
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-wi.....omosc.html
Ciekawe, ze cały zespół ekspertów głowi się nad powrotem na Księżyc.
A tak ogólnie to kto orientuje się ile było misji sond, które coś przywiozły na Ziemię?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
pszek
Post zebrał 1000000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 00:16, 12 Wrz '12
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
mooniek
|
Wysłany: 16:53, 12 Wrz '12
|
|
|
Sam nie wiesz, co Rogozin miał na myśli.
Po co Ruskim księżycowa stacja orbitalna? Żeby na niego patrzeć i robić zdjęcia? Przecież oni już dawno wybrali automaty, bo to taniej i bezpieczniej. Amerykańskie satelity od trzech lat szczegółowo badają i fotografują Księżyc a Rosjanie niczego nie badają od czasów ZSRR.
Przypuszczam, że Rosjanie wciąż marzą o lądowaniu na Księżycu i stałej załogowej bazie na Księżycu, bo do dziś nie mogą ścierpieć dawnej porażki. Wciąż szukają możliwości, by się odkuć Ameryce a Rogozin jest jedynie przekaźnikiem tych oddolnych rojeń.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
aximia
|
Wysłany: 18:56, 12 Wrz '12
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Goniec Króla
|
Wysłany: 20:52, 12 Wrz '12
|
|
dowody dowodami, dla jednego jedno zdjęcie może już być dowodem na wszystko, innemu nie wystarczą nawet własne wnioski. Ogólnie kto umie myśleć ten myśli sobie tak: przy lądowaniu z silnikami o takich ciągach musi być mnóstwo kurzu, czy jest czy też nie ma atmosfery, ten pył powinien być wzbity na wiele metrów w górę a następnie powoli opadać. Zatem powinien opaść także na lądownik, rakietę prom, czy jak zwać ten złom którym się tam telepali w pioneerskey misyji. Wszak jak by na to nie patrzeć mieli by być pierwszymi którzy wykonują operację lądowania. Huj, niech się coś nie uda, jakieś gówno spierdoli, i utkniemy tu na zawsze. W każdym razie do czasu kiedy następna ekipa hardkorów przybędzie tu niuchając za czym.
_________________ w_Królestwie_TV
METRYKA KORONNA
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
mooniek
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 22:43, 14 Wrz '12
|
|
NASA rozpoczęła badanie pasów Van Allena !!
Uwaga !
30 sierpnia 2012r. wystartowała rakieta, która miała za zadanie zbadać szkodliwe działanie Pasów Van Allena na pojazdy i urządzenia znajdujące się w ich zasięgu.
Trochę, mnie to zaskoczyło, bo myślałem, że zrobili to w 1965-1968, przed wysłaniem tam ludzi.....
_________________ Zobacz też tutaj
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Sewhoe
|
Wysłany: 01:54, 16 Wrz '12
|
|
|
Panowie, to jeszcze mały pikuś. Ostatnio rozmawiałem z Armstrongiem, czuł się świetnie, ale sumienie mu coraz bardziej doskwierało. Czuł brzemię ściemy, ale musiał kłamać z tym księżycem. Co gorsza Rosjanie wiedzieli o tej hamerykańskiej mistyfikacji, ale nie puścili pary z ust, bo prenatalny Obama w tamtym okresie zastraszył ich że w zamian obali tezę o wiecznie żywym Leninie. Wracając do meritum, Armstrong mówił mi iż powalony argumentacją fiz(rc)yka Bimiego i jego sztabu nałukowców coraz bardziej się czerwienił i moczył (szczególnie nocą czasu latającego holendra). Powiedział mi że zapisał wszystkie notatki o Prawdzie do kwadratu, a nawet koła. Miał mi właśnie wysłać, ale następnego dnia w reżimowych stacjach podali że umarł niby na starość i jakieś problemy z sercem (a przecież codzienie jadł margarynę Kama i miał serce jak dzwon). Mniejsza z tym, po śmierci dzwonił jeszcze i szeptał że prześle wszelkie kompromitujące mateeriały z jego pidzamy wprost do kolegi Bimiego, ale wredne tajne organizacje zatopiły go wraz z pidzamą w Atlantyku. Wcześniej go też chyba spalili na kamień drewniany i wice versa. Jezus Maria, nie wiem już co się dzieje i modlę się do Bimiego o poradę, wiem że ten Megamozg bez Pinkiego mi doradzi w tej chwili zwątpienia.
P.S. Chciałbym też pozdrowić Gosię, koleżankę duchową kota z holandii. Słyszałem że operatorzy Hapra teraz bedą męczyć popioły po pidzamie Armstronga, aby nie mogły przesłać żadnego niusa do TVN24, wieć Gosiu nie będą Ci już naciągać łechtaczki w celu ustanowienia prącia trzy na metr.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|