Pozwolcie,ze zanim "zreasumuje" moj punkt wiedzenia przedstawie wam cos jeszcze co nalezy do oglnej konstrucji holo-mitu a mianowicie:Jak realne sa dane podawane przez swiadkow o graniczacej wrecz z cudami "wydajnosci" oswiecimskich piecy krematoryjnych?
Jesli swiadkowie nie maja racji bo konstrukcja urzadzen ,ktore rzekomo byly uzywane do tego "holocaustu" nie pozwala na takie cuda?
To co wtedy?
Co by stalo z tymi tysiacami zwlok-DZIENNIE ,BO HOLOKAUST TRWAL BEZ PRZERWY JESLI WIERZYC SWADKOM I ICH MATEMATYCE-ktorych istniejace w obozie kreamatoria nie bylyby w stanie spalic?Wedlug niejakiego Pikeraskiego (byly wiezien Oswiecimia i znajomy rtm.Pileckiego,autor ksiazki :"UMYKAJAC PIEKLU")w szczytowym okresie holokaustu hitlerowcy gazowali DZIENNIE do 30 tysiecy (!!!) Zydow.
To znaczy 120 tysiecy cial do spalenia w CIAGU CZTERECH DNI?
Ocencie sami...
Jerzy
Posted: 12 Jul 2008 11:02 am Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
W czasie procesu jaki wytoczli kanadyjscy Zydzi -Ernstowi Zundel-owi jednym ze swiadkow obrony Ernsta byl IVAN LEGACE.Zanim do tego doszlo Ernst zrobil to samo co ja zrobilem logicznie na poczatku mojj "rewizjonistycznej " kariery:poszedl do zaklady pogrzebowego ,ktry przeprowadza kremacje i ZAPYTAL.Ja kiedys zrobilem to samo.Na pytanie ile czasu zajmuje DZISIAJ spalenie zwlok,kanadyjski grabarz powiedzial Ernstowi :"Do dwoch godzin".
Mnie sympatyczna pani w Sydney powiedziala:"Od godziny do poltorej godziny ,w zaleznosci od ilosci tluszczu w ciele" .
Drugie pytanie,ktore zadal Ernst,mnie 'raczkujacemu " wtedy rewizjoniscie nie przyszlo do glowy:
Ernst zapytal specjaiste od pogrzebow czy mozliwe jest aby z komina wydobywal sie jakis zapach palonego ciala?"
Ja zadalem je dopiero po wielu latach wtedy gdy trafilem na zeznania IVANA LEGACE.
Odpowiedz otrzymalem identyczna ,jak ta ktora otrzymal Zundel:
"Abslolutnie wykluczone.Piece sa tak skonstruowane ,ze nic oprocz goracego powietrza nie uchodzi na zewnatrz"
Rozmowca Ernsta powiedzial to nawet wyrazniej:"Od 130 lat nie ma juz takich piecow gdzie cos takiego mogloby miec miejsce".
W momonecie gdy zaczal sie proces przeciwko Zundelowi,Ernst zapytal grabarza-eksperta,czy ten nie zechcial by byc swiadkiem obrony.Tamten wykrecil sie od udzialu w procesie i wtedy Ernst znalazl specjaliste ,ktory zgodzil sie byc swiadkiem obrony:IVANA LEGACE.
Pamietacie na pewno( albo dopiero zobaczycie w przyszlosci bo TO na pewno wam pokaza:)) dramatyczne zeznania niektorych wiezniow ,ktorzy mowili o odorze spalanych (24 godziny na dobe)-cial.Fakt utrwalany w setkach filmow,ksiazek,gazet,dowcipow,sztuk teatralnych i wszystkich innych srodkow masowego przekazu.
Byli nawet tacy swiadkowie,ktorzy twierdzili ,ze po KOLORZE DYMU Z KOMINA POTRAFILI USTALIC NARODOWSC OFIAR.
I sad w to uwierzyl?To gdzie byla ta rozprawa: W Gorzowie Wielkopolskim?
A teraz posluchajcie co mowi na ten temat specjalista od kremacji:IVAN LEGACE.
Czlowiek ,ktory w czasie swojej kariery zawodowej mial do czynienia z okolo 10 tysiacami zwlok i OSOBISCIE okolo tysiaca kremacji.
Legace przeprowadzil "wyklad" od podstaw,nagrany na video ,na temat tego jak dziala i jak zbudowany jest piec krematoryjny z zaznaczeniem Legace'a ze od pocztku XX wieku kontrukcja pieca nie zminila sie i ze wspolczesne piece sa zdudowane na tych samych zasadach co te sprzed stu lat".
Legace mowi rowniez o tym ,ile kosztuje -dzisiaj-naprawa pieca ,ktory ulegnie zniszczeniu jesli ustalone parametry techniczne nie beda przestrzegane.
Zeby uniknac jakis nieporozumien ERnst pokazal Ianowi Legace kopie oryyginalnych planow krematorium z Oswiecimia z prosba o ocene.
Legace podkresla wysokosc komina (wazny szczegol gdy mowimy o "zapachu " z komina-przyp.moj.-Jerzy) i stierdza ,ze tak zbudowane krematorium bylo by tak efektywne jak to ,ktore ma on w swoim zakladzie. Wtedy gdy pokazano mu zdjciea piecow kreamtoryjnych w Oswiecimiu ,Legace stwierdzil ,ze tamte piece i jego roznia sie tylko rodzajem paliwa:wtedy uzywano wegla,dzisiaj uzywa sie w tym celu gazu.Czyli-spalanie ciala dzsiaj-jest szybsze niz 50 lat temu.Ustalenie prawdy o prawdziwej efektywonosci kreamtoriow jest bardzo wazne dla nas,rewizjonistow.
Bo jesli okaze sie,ze piece o takiej konstrukcji rozlecialy by sie w kawalki po kilku dniach takiej eksploatacji jak ta opisywana przez swiadkow.
Legace mowi rowniez o tym ILE TRWA I ILE KOSZTOWALABY NAPRAWA PIECA ZNISZCZONEGO PRZEZ NADMIERNY POSPIECH.
I co z cialami ,ktore ten zepsuty powinien spalic (bo cial tyle ,ze trzeba je palic w tzw. "dolach paleniskowych" a tu jeszcze piec nawalil? przyp. moj.-Jerzy)
A potem zapytajcie siebie samych czy tak naprawde chcece poznac prawde?Bo jesli tak to zrobcie to samo co zrobil Zundel i co ja,nie wiedzac nawet wtedy o jego istnieniu ,zrobilem w kilkanscie lat po nim: poszedlem do najblizszego zakladu pogrzebowego i zapytalem.Od czego czasu nie bylo juz drogi powrotnej.Od czegos -jesli chce sie rzeczywiscie szukac sie prawdy- trzeba zaczac.
Najtrudnieszy pierwszy krok...
Jesli "wydzial oswiaty" wam pozwoli to obejrzyjcie sobie sami.
http://pl.youtube.com/watch?v=dDUYVO1cIC0&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=6454kBb7QBk&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=gHzaz0mK3Ms&feature=related
Jerzy Ulicki-Rek