Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:12, 28 Kwi '09
Temat postu:
Bo o to chodzi żeby w czasie kryzysu jak najwięcej krajów od siebie uzależnić.
Po fakcie okazuje się, że narody nie są w stanie spłacać monstrualnych długów.
Kto powiedział że kraju z obywatelami nie da się kupić?
Wysłany: 22:29, 28 Kwi '09
Temat postu: witamina C
Witamina C w ilościach o wiele większych niż doradzają nam "experci" z codex elimentarius, ONZ i rodzimi lekarze a żadna grypa czy to świńska czy ptasia czy żółwia nam nie grożą ...wystarczy zaopatrzyć się w trochę zapasów tej witaminy na wszelki wypadek bo w razie poważnej choroby nie wystarcza jej z samych owoców i warzyw a dodatkowo jest wtedy o wiele szybciej zużywana... najwięcej tej witaminy znajadziecie w czarnych porzeczkach lub papryce ...
Polegam na niej od lat moja rodzina nie wie co to antybiotyki w razie choroby (grypy ) ograniczamy niezdrowe i przetworzone jedzenie do minimum aby odciążyć organizm od zbędnego wydatku witamin i mikroelementów zużywanych na trawienie tych śmieci , wprowadzamy w to miejsce wyłącznie owoce i warzywa (czosnek-cebula) lub ewentualnie pijemy tylko soki uzupełniając dietę dużymi dawkami witaminy C , taką kuracje przeprowadzamy jeszcze przez kilka dni po całkowitym wyzdrowieniu ... to wszystko ...
Kiedyś kiedy mojemu dziecku lekarz przepisywał antybiotyk z niewiedzy ,strachu i kierując się "dobrem dziecka" zawsze dokładnie je podawałem... po kilku fatalnych pomyłkach lekarzy , pozbyłem się strachu i pozbyłem się antybiotyków (poza naturalnymi) moje dziecko już praktycznie nie choruje a nawet jeśli to zdrowieje o wiele szybciej niż rówieśnicy. Dowód ? w kwietniu 2009 w jego szkole panowała szkarlatyna (płonnica) dzieci miały wszystkie objawy anginę bardzo wysoką gorączkę wysypkę mój syn miał jedynie małą wysypkę poszedłem do lekarza aby zdiagnozował czy to szkarlatyna , lekarz powiedział że nie, że to coś wirusowego albo alergia ...Mówię mu że w ławce z nim siedzi osoba która już dostaje antybiotyk na szkarlatynę więc on raczej też jest chory !!! Pani doktór mówi że to ona się uczyła i on nie ma szkarlatyny. Poszedłem prywatnie do laboratorium zrobiłem wymaz z jamy ustnej okazało sie że ma bakterię wywołująca szkarlatynę na wynik czekałem ok 5 dni zanim dostałem wynik syn nie miał już nawet wysypki dostawał soki (również z cebuli) czosnek i ogólnie zdrowo jadł po dwóch tygodniach zeszła mu skóra z dłoni co było dowodem iż na pewno miał szkarlatynę tak jak inne dzieci ale wyzdrowiał szybciej niż one i nie brał żadnych leków (ani tych na jakiś tam wirusik czy alergię jak zdiagnozowała pani "doktór" 90% rodziców w tym kraju podało by kompletną receptę dziecku i po dwóch tygodniach oznajmiło wyzdrowiał dzięki lekom .......Najłatwiej odpowiedzialność za zdrowie dziecka przerzucić na lekarzy i im zaufać ale najłatwiej nie znaczy najlepiej...tydzień po chorobie zrobiłem mu badania bo po szkarlatynie są bardzo groźne powikłania , wynik mnie bardzo ucieszył
Ps...Nie interesuje mnie co o tym myślicie,interesuje mnie tylko to że to działa i jestem tego pewien... dla niezdecydowanych i niedowiarków polecam szczepionki najlepiej od wszystkiego łącznie z życiem ...
Wracając do grypy ...nie boję się
--------------------------------------------------------------------
"Ludzie czasem potykają się o prawdę, ale z reguły podnoszą się otrzepują i idą dalej, jakby nic się nie stało."
Wysłany: 23:05, 28 Kwi '09
Temat postu:
Święta prawda. Ja i moja rodzina nie używamy żadnych lekarstw. Nie pamiętam kiedy ostatnio chorowaliśmy. Nawet w tym roku na przełomie stycznia i lutego, kiedy to większość ludzi kasłała i gorączkowała, my cieszyliśmy się doskonałym zdrowiem i samopoczuciem. Herbatka z imbirem i cytryną, cebula, czosnek, papryka i owoce. Dużo owoców. Dla wielu ludzi to szarlataneria, ale skoro działa - dlaczego miałbym jej nie stosować. _________________ Prawda nieraz jest bardzo trudna do ustalenia, ale nigdy nie jest tak niedostępna jak wówczas kiedy jest niewygodna.
Wysłany: 02:55, 29 Kwi '09
Temat postu:
Swine flu: 'Scaremongering' public health adverts from 1976 outbreak
Experts are urging people to remain calm as swine flu spreads around the world, but worried patients were given a very different message during the last swine flu scare.
These public health commercials from 1976, when doctors feared that an outbreak of the virus in the US could become a pandemic, attempted to heighten fears of the disease to increase the take-up of vaccinations.
http://www.telegraph.co.uk/health/swine-.....break.html
Wysłany: 11:28, 29 Kwi '09
Temat postu:
Cytat:
WHO to raise swine flu alert level to 5
Considering the rapidly increasing number of confirmed swine flu cases, WHO officials have decided to raise the pandemic alert level to phase 5.
Swine Influenza (swine flu) caused by type A influenza, regularly leads to influenza outbreaks among pigs. The virus does not normally infect humans.
Confirmed sufferers in the United States and Mexico, however, are believed to have spread the disease to their families and others in close contact.
The alert level was increased to 4 on Monday, and WHO officials now say they will be forced to declare a phase 5 alert soon.
"We're still awaiting for a final confirmation from the US authorities, but it appears that there's a number of cases in New York which appear to be human-to-human transmission," WHO spokesman Gregory Hartl told a news briefing.
The United Nations agency also raised its alert level to 4 on Monday as the virus was detected in several European countries.
Mexican authorities say the new strain has killed up to 149 people in Mexico. About 64 confirmed cases have been reported in five US states.
Wysłany: 13:48, 29 Kwi '09
Temat postu:
Świńska grypa z 1976
Cytat:
1976: President Gerald Ford orders a nationwide vaccination program to prevent a swine-flu epidemic.
Ford was acting on the advice of medical experts, who believed they were dealing with a virus potentially as deadly as the one that caused the 1918 Spanish influenza pandemic.
The virus surfaced in February at Fort Dix, New Jersey, where 19-year-old Pvt. David Lewis told his drill instructor that he felt tired and weak, although not sick enough to skip a training hike. Lewis was dead with 24 hours.
The autopsy revealed that Lewis had been killed by “swine flu,” an influenza virus originating in pigs. By then several other soldiers had been hospitalized with symptoms. Government doctors became alarmed when they discovered that at least 500 soldiers on the base were infected without becoming ill.
It recalled 1918, when infected soldiers returning from the trenches of World War I triggered a contagion that spread quickly around the world, killing at least 20 million people. Fearing another plague, the nation’s health officials urged Ford to authorize a mass inoculation program aimed at reaching every man, woman and child. He did, to the tune of $135 million ($500 million in today’s money).
Mass vaccinations started in October, but within weeks reports started coming in of people developing Guillain-Barré syndrome, a paralyzing nerve disease, right after taking the shot. Within two months, 500 people were affected, and more than 30 died. Amid a rising uproar and growing public reluctance to risk the shot, federal officials abruptly canceled the program Dec. 16.
In the end, 40 million Americans were inoculated, and there was no epidemic. A later, more technically advanced examination of the virus revealed that it was nowhere near as deadly as the 1918 influenza virus. The only recorded fatality from swine flu itself was the unfortunate Pvt. Lewis.
History’s verdict of the program is mixed. Critics assail Ford, accusing him of grandstanding during an election year — it did him no good, because he lost anyway — while kowtowing to the pharmaceutical companies. Supporters laud the ability of the nation’s health bureaucracy to mobilize so effectively.
Those who remembered 1918 probably consider it money well spent.
w 1976 zmarła jedna osoba i ogłoszono alarm, zaszczepiono 40 milonów amerykanów (20%). więcej ofiar nie było. czyli pozostałe 80% jakoś sobie dały radę
Daj troche nadziei kiedy beda tego potrzebowac a potem z cala stanowczoscia im ja zabierz a staniesz sie panem ich woli.Nie pamietam kto to powiedzial,ale daja masom nadzieje jak na teraz.
CNN, PH/14:45
"Pacjent Zero" nadzieją na pokonanie świńskiej grypy
Na świńską grypę w Meksyku zmarło już 159 osób. Przypadki zabójczego wirusa potwierdzono także w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Nowej Zelandii, Izraelu, Hiszpanii i w Niemczech. W obliczu ekspansji grypy pojawiła się jednak nadzieja na jej pokonanie - jest nią "Pacjent Zero" z Meksyku - informuje serwis CNN.
"Pacjent Zero" to pięcioletni Edgar Hernandez, który przeżył infekcję wirusem świńskiej grypy; chłopiec był jedną z pierwszych osób zarażonych śmiertelnym wirusem. Hernandez mieszka w wiosce La Gloria w stanie Vercruz, w którym epidemia grypy rozpoczęła się już 2 kwietnia. Na wirusa świńskiej grypy zachorował jednak tylko chłopiec; w pozostałych przypadkach wykryto jedynie wirusa zwykłej grypy.
Lekarze przypomnieli sobie o chłopcu, gdy świńska grypa stała się globalnym problemem. Eksperci od medycyny rozpoczęli badanie pobranych wcześniej próbek krwi chłopca, ponieważ liczą, że pozwoli to na znalezienie odpowiedzi dotyczących mechanizmu powstawania świńskiej grypy oraz sposób jej zwalczania.
Światowa Organizacja zdrowia zdecydowała się wczoraj ogłosić czwarty poziom pogotowia w 6-stopniowej skali alarmu epidemiologicznego - informuje serwis CNN.
2-letni Meksykanin jest pierwszą ofiarą śmiertelną świńskiej grypy w USA. - Obserwujemy nieustannie przypadki zagrożenia tym wirusem w USA. To oczywiście poważna sytuacja. Poważna na tyle, aby podjąć najwyższe środki zapobiegawcze - powiedział prezydent USA Barack Obama.
- Dziecko przyjechało do Houston na leczenie. Rodzina przyleciała do południowego Teksasu. Dziecko zachorowało i przewieźli je na leczenie do Houston - powiedziała przez telefon rzeczniczka wydziału zdrowia w Houston Kathy Barton.
Dodała, że nie wie, z której części Meksyku dziecko pochodziło.
Wcześniej amerykańskie Centrum ds. Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC) potwierdziło pierwszy przypadek śmierci spowodowanej wirusem H1N1 w USA.
- Mogę potwierdzić bardzo smutne wieści z Teksasu - z powodu wirusa H1N1 umarło tam dziecko - powiedział dyrektor CDC Richard Besser.
- Grypa jest bardzo poważną infekcją i każdy wirus jest inny, więc trudno przewidzieć rozwój wypadków, ale patrząc na to, co się dzieje w Meksyku, przewidywaliśmy, że będziemy mieli do czynienia z wieloma ciężkimi infekcjami, a nawet zgonami - powiedział Besser.
Władze USA potwierdziły 65 przypadków zarażenia wirusem świńskiej grypy. Większość z chorych ma łagodne objawy, jednak w Kalifornii i Meksyku hospitalizowano pięć osób.
Prezydent USA Barack Obama oświadczył w środę, że pierwszy przypadek śmierci na świńską grypę w USA pokazuje, iż najwyższy czas na wprowadzenie "środków zapobiegawczych" przeciwko potencjalnemu rozprzestrzenianiu się wirusa.
Prezydent Obama wezwał lokalne władze medyczne do czujności podczas wykrywania i zgłaszania możliwych nowych przypadków. Zaapelował też, aby szkoły rozważyły zamknięcie, jeśli potwierdziły lub podejrzewają wirusa.
Do tej pory informacje o zgonach pochodziły wyłącznie z Meksyku, gdzie bazując na symptomach i wstępnych testach poinformowano, że zmarło 159 osób.
Jak najlepiej zastraszyć społeczeństwo?
TWOJE DZIECKO UMRZE ! Chyba, że je zaszczepisz...
_________________ Myśl jest bronią.
Ever since he first hit the scene about two years ago now, Benjamin Fulford — former Asia-Pacific director for Forbes magazine — has said that China and Japan were both well aware that the SARS virus was deliberately engineered in an attempt to reduce population. Specifically, it was tailor-made to target Asians.
According to Fulford’s testimony, the group responsible for this was the Neocon / Republican / New World Order faction. And a very short post he wrote to his site recently has been forwarded like wildfire all over the Net:
The release of a US bio-weapon in Mexico was a fatal mistake for the Illuminati.
The criminally insane owners of the Federal Reserve Board, faced with inevitable bankruptcy, are once again trying to save themselves by creating mayhem. However, by releasing a bio-weapon in Mexico, they have most surely lost the support of almost everybody in the alphabet soup agencies and the Pentagon.
Their plan to use the pandemic as an excuse for martial law will blow up in their faces. There can be no doubt this was the last straw. It is time to take them down. All patriotic Americans must rise and save their country from the grips of these madmen. The world is watching you, America, and praying for your success in regaining your freedom.
...
Wysłany: 16:36, 29 Kwi '09
Temat postu:
no a w Egipcie wyrzynają wszystkie świnie
Cytat:
Egipt podjął zdecydowaną walkę z szalejącą na świecie świńską grypą. By nie dopuścić do rozprzestrzenienia się wirusa egipskie władze zarządziły wyrżnięcie wszystkich świń.
Ministerstwo zdrowia poinformowało, że likwidacja 300 000 sztuk rozpocznie się w trybie natychmiastowym, czyli "od dzisiaj".
Co prawda resort kilkakrotnie zapewniał, że w Egipcie nie zanotowano żadnego przypadku zainfekowania świńską grypą u ludzi, jednak w sąsiednim Izraelu zarejestrowano dwa takie przypadki....
Wysłany: 21:42, 29 Kwi '09
Temat postu:
Cytat:
A może powinno się zacząć od tak zwanego przymusu miękkiego? W USA, gdzie nie ma obowiązkowych szczepień, istnieje presja społeczna wywierana na rodziców. Trudno na przykład oddać dziecko do przedszkola, gdy nie ma ono zrobionych przynajmniej podstawowych szczepień, zaś ubezpieczalnia nie zwraca kosztów leczenia chorób, na które nie było się zaszczepionym. Jeśli w Polsce ustawa będzie dalej liberalizowana i zniknie wszelki przymus, pojawią się epidemie, o które będziemy wtedy obwiniać państwo. Bo antyszczepionkowcy z pewnością wymyślą jakąś zgrabną teorię oczyszczającą ich sumienia.
Jakiś czas temu regularnie nabywałem Przekrój, w kiosku, co tydzień. Nie chodziło o żadne poglądy czy coś podobnego. Gazeta trzymała jakiś poziom fascynacji do tego stopnia, że, z niecierpliwością czekałem na czwartek (dzień ukazywania się)... dzisiaj już tylko czasami przeglądam archiwalne numery.
Powyższe zwieńczenie artykułu utwierdziło mnie w tym.
Phase 5 is characterized by human-to-human spread of the virus into at least two countries in one WHO region. While most countries will not be affected at this stage, the declaration of Phase 5 is a strong signal that a pandemic is imminent and that the time to finalize the organization, communication, and implementation of the planned mitigation measures is short.
Phase 6, the pandemic phase, is characterized by community level outbreaks in at least one other country in a different WHO region in addition to the criteria defined in Phase 5. Designation of this phase will indicate that a global pandemic is under way.
During the post-peak period, pandemic disease levels in most countries with adequate surveillance will have dropped below peak observed levels. The post-peak period signifies that pandemic activity appears to be decreasing; however, it is uncertain if additional waves will occur and countries will need to be prepared for a second wave.
Previous pandemics have been characterized by waves of activity spread over months. Once the level of disease activity drops, a critical communications task will be to balance this information with the possibility of another wave. Pandemic waves can be separated by months and an immediate “at-ease” signal may be premature.
In the post-pandemic period, influenza disease activity will have returned to levels normally seen for seasonal influenza. It is expected that the pandemic virus will behave as a seasonal influenza A virus. At this stage, it is important to maintain surveillance and update pandemic preparedness and response plans accordingly. An intensive phase of recovery and evaluation may be required.
_________________ THE REVOLUTION IS NOW
Wysłany: 00:09, 30 Kwi '09
Temat postu:
żyjemy w cholernym świecie, w którym szkodliwość szczepień uważana jest za teorię spiskową, podczas gdy faktyczną teorią spiskową jest pandemia świńskiej grypy...
powiedzmy sobie szczerze, niewielu ma dostęp do prawdziwych, niezależnych dowodów. większość opiera swoje przekonania na tym, z jakiego źródła pochodzą ("autorytety").
co jest z ludźmi nie tak, że nie mają we krwi zadawania pytań, choćby podstawowego "where is the money"?
Wysłany: 03:22, 30 Kwi '09
Temat postu:
Producent medykamentu TAMIFLU, w 2008 roku prognozował wzrost sprzedaży tego specyfika w roku 2009 o cale 531 % !!!
TAMIFLU MANUFACTURER PREDICTED A 531% INCREASE IN SALES IN 2009!
CHUGAI PHARMACEUTICAL CO., LTD. ANNUAL REPORT 2008 March
Strona 6:
Cytat:
FY 2009 Outlook
For the year, we forecast sales of Tamiflu to reach ¥53.0
billion, up 531.0%, due to expected resumption of government
stockpiling in FY2009 and the ongoing recovery
of the prescription rate for seasonal influenza.
Czarodzieje, czy może maja te informacje od (rządowej) wróżki, bo przecież w roku 2008 sprzedaż TAMIFLU spadła o 78,3% a już na rok 2009 miała wzrosnąć o 531%!
Po co oni medykamenty produkują, przy takich pewnych wróżbach to ja bym grał w TotoLotka!
No ciekawa, ciekawe skąd się ta ŚWIŃSKA grypa wzięła!? Czyżby się te Japsy z Juice' ami skumały?
10:45, 30.04.2009 /PAP
"Pojawiła się generalna psychoza"
MEKSYKANIE, ZOSTAŃCIE W DOMACH!
Działalność niektórych sektorów gospodarki Meksyku w dniach 1-5 maja będzie zawieszona. Prezydent Meksyku Felipe Calderon apeluje, aby w tych dniach obywatele jego kraju w domach. - Krążą także plotki, że zostaną zamknięte granice, dlatego ludzie w pośpiechu robią zakupy w supermarketach. Jesteśmy już bardzo zdenerwowani - powiedziała w TVN24 Polka mieszkająca w Meksyku Anna Czech.
W ostatnich dniach pojawiły się plotki, że wkrótce w Meksyku zamknięte zostaną granice pomiędzy stanami. Nie będzie można tym samy podróżować po kraju. Jednak słychać też głosy mówiące o zamknięciu granic państwa. W tej chwili pojawiła się generalna psychoza. Taka decyzja ma ograniczyć rozprzestrzenianie się epidemii grypy - relacjonuje Anna Czech.
Jak do tej pory zamknięto już niektóre miasta na północy kraju. - Nieczynne są także wszystkie miejsca publiczne, a w niektórych miastach nieczynne są już nawet sklepy - dodaje Polka mieszkająca w Meksyku. Mówi również o tym, że władze Meksyku nie informują mieszkańców o wszystkich podejrzeniach dotyczących nowych ośrodków pojawienia się grypy.
Prezydent apeluje
Prezydent Meksyku Felipe Calderon wystąpił w środę wieczorem (miejscowego czasu) z telewizyjnym orędziem - jak odnotowano, było to pierwsze publiczne wystąpienie szefa państwa od wybuchu w kraju epidemii grypy.
Zawieszenie działalności sektorów gospodarki nie dotyczy służby zdrowia, firm produkujących żywność oraz transportu.
W Meksyku od wtorku zmarło kolejnych 17 osób zarażonych wirusem świńskiej grypy - informował w środę resort zdrowia. Liczba ofiar, które prawdopodobnie pochłonęła w Meksyku epidemia, wzrosła do 176 - zakomunikował rzecznik Ministerstwa Zdrowia.
Czy dobrze zrozumiałem czy z powodu choroby powodującej mniej ofiar niż zwykła grypa zamienia się własnie jeden z najwiekszych krajów świata w obóz koncentracyjny?