Akurt- Do prostego człowieka, ta piosenka jest niesamowita. To na podstawie wiersze Tuwima.
A co do innych takich piosenek, to ogólnie punk ma w sobie ten bunt.
Np. Blade Loki- System.
Dezerter, ale to chyba cała jego twórczość. Najlepsze kawałki: "Apokalipsa", "Bestia", Jezus", "Dla zysku", "Jugosławia", "Ku przyszłości", "XXI wiek".
Włochaty jako zespół też ma większość "takich" piosenek. Ale to już dla zagorzałych kibiców punku
_________________ Kochaj
Powiem więcej...ta piosnka powinna być grana zawsze gdy ktoś wchodzi na nasze(WASZE) forum...a jeśli ktoś sie nie zgadza wyzywam na ubitą ziemie .
Wiwat świat - ludzie czarni czerwoni żółci biali
Z Europy Azji Australii Afryki Ameryki
Odludki na wyspach
Po kolorowych całujcie się pyskach
Bruderszaft
O chleb się ściera kiep
Gdy chleba braknie jedzcie muszki
Święty Jan z miodkiem jadł szarańczę
I przed Bogiem tańczył
A Bóg mu pozwolił swoje całować nóżki
Chlejcie Ocean Spokojny
I spluńcie na wojny
Wierz w to co widzisz macasz łapiesz
I to na czym się wieszasz
Nie wierz w papier
Choćby go podpisał papież i cesarz
Niech ksiądz muła i rabin
Odrzucą święty karabin
Bo ten świat zamienią na psiarnię
W chciwą dziwkę opartą o latarni
_________________ "...mam swoje prawa, nikt nie zabroni mi sie zastanawiać..."
Włochaty, Dezerter, The-Bill, twórczość (wczesna) Kazika S., a z zagranicznych nielubie... ale SoaD mi do gustu przypadl^^ juz gdzies byl podobny temat...
oczywiscie to jest "osobliwa" muzyka ale slowa sa kluczowe... ten sam text mozna "zaspiewac" zarowno w HH jak i w punku... wazne aby trafil do odbiorcy!
Całe masa różnego gatunku hord metalowych mówi od dawna o tym temacie. Najlepszym, może nie ściśle "metalowym" w znaczeniu tego słowa ale mocnym przykładem jest kawałek Ministry - N.W.O...
a teraz dowod na to ze kazdy moze rozumiec muzyke jak chce
stare... ale jak widzialem po raz pierwszy to malo co sie niezasmialem na smierc^^ a teraz jak mam zly humor to po tych 3 minutach wszystko wraca do normy^^ (lubie death metal jak by kto pytal... oporostu mam dystans)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2, 3...38, 39, 40 »
Strona 1 z 40