Post zebrał 0.000 mBTC Podarowałeś BTC
Wysłany: 18:08, 11 Maj '09
Temat postu: Dieta uniwersalna
Czy istnieje cos takiego (dla gr. krwii A)?
Dieta, ktora powoduje swiezy umysl przede wszystkim i niszczy symptomy kandydozy?
Do tad caly czas mozna uslyszec to czego nie jesc (np. chleb), ale czy ktos pokusilby sie o ulozenie diety?
_________________ pl,Technologia.Niewolnictwa-opis.pdf
Witajcie. Od kilku lat eksperymentuję z dietą keto. Parę miesięcy temu, postanowiłem troszkę zwiększyć masę i przeszedłem na dietę high carb. Masa oczywiście wzrosła i oczywiście zmieniły sie inne parametry. Po pierwsze zacząłem odczuwać głód już po przebudzeniu, oczywiście kładłem się tuż po posiłku ?. Drugim i dość męczącym i wcześniej zapomnianym efektem były śmierdzące gazy. Kolejny skutkiem "zdrowej" diety nisko tłuszczowej jest ciągła senność kiepskie samopoczucie, miałem wrażenie stanów depresyjnych. Ostatni dla mnie skutek to wysokie ciśnienie. Postanowiłem zakończyć masowanie i wrócić do diety która była dla mnie idealna. Ciągle słyszę i czytam jaka to dieta keto jest niezdrowa. Jestem idealnym przykładem na to jak jest naprawdę. W zasadzie odrazu po powrocie, dzięki temu że kilka lat byłem na keto Wróciłem bez problemów do równowagi . Przestałem być głodny jem tak ja w książkowym przykładzie dwa, trzy razy dziennie w godzinach popołudniowych i w zasadzie mógłbym raz, a czasami w ogóle Koniec z gazami, zmęczeniem. Ciśnienie 125/75 wcześniej 146/90 Cukier na czczo 75 . Moja dietą to w zasadzie trzy produkty, które bardzo mi smakują, są proste i nie wymagają zachodu. Mielona wieprzowina, jaja, nasiona dyni, orzechy włoskie, brazylijskie i łyżka siemienia. Do tego omega 3 , d3 4000, potas, sporo soli. Woda, kawa, herbata. W związku z tym że jestem dobrze zaadaptowany, sięgam czasem po węglowodany w postaci ziemniaków, warzywa, czasem pieczywa. Bardzo się denerwuje i irytuję jak ktoś mi mówi ze ta dieta jest niezdrowa. Która niezdrowa dieta, tak stabilizuje, cukier, ciśnienie, senność i uczucie głodu? Pozdrawiam serdecznie!
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Przede wszystkim trzeba nauczyć się słuchać swego zwierzaka (ciała). Tylko słuchać a nie wmuszać swe własne urojenia czy ulegać głupim, zwierzęcym bodźcom. Jak nauczysz się słuchać to ciało ci powie, czego mu trzeba. I wszystko ale z UMIAREM.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL