19-latek jest pierwszą osobą aresztowaną w Australii na mocy nowego prawa, które słuchanie agresywnej muzyki zrównuje z agresywnym zachowaniem - donosi news.com.au.
Czego słuchał Nathan Michael Wilkie, że skłoniło to australijską policję do jego zatrzymania?
Tekst jednej z piosenek rapera Kid Selzy zawierał na tyle dużo wuglaryzmów, że słysząca je policja postanowiła zareagować. Wyciągnęła więc chłopaka z samochodu i założyła mu kajdanki - informuje serwis.
W oskarżeniu jest mowa o "agresywnym zachowaniu chłopaka", który słuchał piosenek z "tekstem obraźliwym wobec kobiet".
Policji nie podobało się też, że wyszedł z samochodu i zostawił go z otwartymi drzwiami, a ze środka dobiegała muzyka. Matka twierdzi, że wyszedł z auta, by pomóc jej załadować siatki z zakupami.
W reakcji na upomnienie chłopak powiedział policjantom, że chyba sobie żartują i niech może zajmą się prawdziwą policyjną robotą - dodaje news.com.au.
Raper, przez którego piosenkę chłopak napytał sobie kłopotów, obiecał pojawić się na rozprawie.
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:56, 13 Mar '10
Temat postu:
Zapewne wszystko się odbyło zgodnie z prawem i w trosce o jego bezpieczeństwo. Społeczeństwo nie może sobie pozwolić na wyzwalanie niewłaściwych emocji Bądż spokojny i posłuszny
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 23:53, 13 Mar '10
Temat postu:
Kiedyś zawsze chciałem wyjechać do Australii, zaszyć się gdzieś na pustkowiu. Wydawało mi się, że to taki wolny kraj, ciepło, dużo mejsca, kangury, itp. Dobrze, że nie pojechałem