|
|
| Autor |
Wiadomość |
Wld
|
Wysłany: 21:53, 18 Kwi '10 Temat postu: |
|
|
Te wszystkie bajki sa dobre dla psychiki, tego ktory w nie wierzy, bo usuwaja czesc zajebistych obciazen oraz dopinguja do pracy. Takze chronia prawdziwych sukinsynow przed gniewem spoleczenstwa. Jednym slowem - kontrola. Bardzo mozliwe, ze czesc ludzi nie wytrzymuje presji i trudu zycia ze swiadomoscia totalnej pustki tego co robimy. Czesc wpada w apatie, czesc sra w gacie ze strachu przed smiercia, inni robia rozpizdziej. Bardzo niepozadane zachowania w oczach rzadzacych tym swiatem.
Aqua
Mam na mysli jakis wyzszy sens (co to tak naprawde znaczy?) lansowany przez rozmaite organizacje religije i filozoficzne. Cale to gadanie o duszy, raju, sadzie ostatecznym, wiecznym zyciu, karmie itp gownach. Nie mam problemu z pogodzeniem sie, ze zycie ludzkie ma znaczenie tylko tu i teraz. Zyje dla innych ludzi dzielacych ze mna los na tej malej wysepce w oceanie skurwialej lodowatej nicosci. Zyje takze dla innych, moich nastepcow. Chcialbym czegos dokonac dla Was jak i dla nich. Wtedy moje zycie bedzie mialo sens i zakoncze je z satysfakcja.
Jako wyzszy sens moge uznac zapewnienie pomyslnosci mojemu gatunkowi, aby rozprzestrzenial i rozwijal sie tu oraz we wszystkich mozliwych i niemozliwych do zamieszkania miejscach we wszechswiecie. Nie trzeba byc wcale drugim Einsteinem, wystarczy nie byc sukinsynem i nie przeszkadzac, a przeszkadzajacych usuwac.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aqua
|
Wysłany: 10:26, 19 Kwi '10 Temat postu: |
|
|
| Wld napisał: |
Mam na mysli jakis wyzszy sens (co to tak naprawde znaczy?) |
No właśnie nic nie znaczy. Nie ma czegoś takiego jak wyższy sens czy niższy.
Z sensem jak prawdą i dupą. Każdy ma swoją i o cudzą nie dba.
Nie ma żadnej różnicy czy ktoś dba o planetę, swoje podwórko, cycki z silikonu i wargi z botoksu, czy o to, żeby wypierdolić wszystkich na orbitę atomem.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
placebo
|
Wysłany: 11:21, 19 Kwi '10 Temat postu: |
|
|
| Prawda jest tylko jedna, za to opinii, celów i dup jest wiele. Wiele sprzecznych prawd na jeden temat to jedno większe kłamstwo.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wld
|
Wysłany: 22:51, 19 Kwi '10 Temat postu: |
|
|
Wypierdolenie atomem calej ludzkosci raczej jest wyzszym bezsensem w moim rozumieniu, chyba ze wypierdala sie tylko chujowa czesc, a zostawia rokujaca. Cycki z silikonu akurat lapia sie pod moja teorie. Umilaja zycie innym i nie wprowadzaja fermentu
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
AQuatro
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
8N
|
Wysłany: 14:48, 17 Lip '10 Temat postu: |
|
|
Dziś natknąłem się na to zdjęcie. Jestem zszokowany, myślałem, że takie widoki zniknęły wraz z zamierzchłymi czasami średniowiecza
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
AQuatro
|
Wysłany: 16:17, 17 Lip '10 Temat postu: |
|
|
Spoko zdjęcie wygrzebałeś ! Prawdziwy obraz Polskiego społeczeństwa.
A jak pojawił się film: "Pocałuj żabkę w łapkę", http://www.youtube.com/watch?v=UuGA5hmM4uI to wszyscy mówili, że to przeszłość. Okazuje się, że teraźniejszość.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
8N
|
Wysłany: 00:05, 27 Lip '10 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | Nowy Sącz: czy proboszcz łamie prawo?
Nowosądeczanin Marcin Marczyk jest pierwszą osobą w Polsce, która chce wystąpić z Kościoła katolickiego na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych. Dotychczas apostaci, czyli osoby wypisane z ewidencji katolickich parafii, kierowali się dokumentem kościelnym na temat zasad postępowania w sprawie aktu wystąpienia z Kościoła. Na początku lipca mieszkaniec Nowego Sącza napisał do proboszcza parafii Świętej Małgorzaty ks. Jana Piotrowskiego. W swoim liście poprosił o odnotowanie w aktach parafialnych, że występuje z Kościoła katolickiego. Odpowiedź przyszła odmowna.
Według proboszcza, aby wystąpienie było "skuteczne kanonicznie", należy zastosować się do instrukcji episkopatu Polski. Te zaś mówią, że aktu odstępstwa "może dokonać tylko osoba pełnoletnia, zdolna do czynności prawnych, osobiście, w sposób świadomy i wolny, w formie pisemnej, w obecności proboszcza swego kanonicznego miejsca zamieszkania (stałego lub tymczasowego) i dwóch pełnoletnich świadków". Oświadczenia przysłane inną drogą - pocztową czy elektroniczną - nie są brane pod uwagę przez księży.
"Pragnę podkreślić, że jest to sprawa wielkiej wagi, dlatego też taki akt należy osobiście zgłosić w kancelarii parafii zamieszkania. Tym bardziej jest to istotne, że dane personalne zawarte w liście wcale nie dają gwarancji, że za nimi stoi wzmiankowana osoba czy też ktoś inny, wykorzystujący cudze dane adresowe" - napisał ks. Krzysztof Tekieli, notariusz krakowskiej kurii metropolitalnej, kobiecie, która już w 2007 r. próbowała wystąpić z Kościoła, Marczyk rozwiązał ten problem prościej. Jako pierwszy w Polsce dołączył do listu kserokopię pierwszej strony dowodu osobistego. W ten sposób z Kościoła występują m.in. Włosi.
- Nie mam ochoty przychodzić osobiście do księdza proboszcza i tracić czasu. I tak nikt mnie nie przekona do zmiany zdania. Wystarczy mi, że moje pismo jest zgodne z ustawą o ochronie danych osobowych, która daje każdemu prawo do sprostowania nieaktualnych danych osobowych - wyjaśnia Marcin Marczyk na portalu wystap.pl, który zajmuje się takimi sprawami.
W związku z odmową ks. Piotrowskiego sądeczanin przekazał sprawę do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. W piśmie do GIODO powołuje się na zapis w polskim prawie, że "Kościół katolicki jest obowiązany do przestrzegania przepisów ustawy o ochronie danych osobowych". Proboszczowi zarzucił złamanie prawa. - Moim celem jest przede wszystkim zbadanie w praktyce, czy Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych robi to, do czego został powołany. Jeśli dzięki temu poszerzy się jurysdykcja Polski na to, co biskupi w tej chwili uznają za swoją wewnętrzną sprawę, to jako Polak będę się oczywiście cieszył - twierdzi Marczyk.
O sprawie zawiadomił sądeckie redakcje założyciel portalu wystap.pl Maciej Psyk, który nawołuje do "walki o to, by kościoły i władze państwowe szanowały ustawę o ochronie danych osobowych". Kustosz i proboszcz bazyliki św. Małgorzaty w Nowym Sączu ks. Jan Piotrowski nie chciał wczoraj komentować sprawy. Zaprosił na spotkanie w innym terminie.
|
http://nowysacz.naszemiasto.pl.....,id,t.html
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wld
|
Wysłany: 15:01, 26 Sie '10 Temat postu: |
|
|
może dokonać tylko osoba pełnoletnia, zdolna do czynności prawnych, osobiście, w sposób świadomy i wolny, w formie pisemnej, w obecności proboszcza swego kanonicznego miejsca zamieszkania (stałego lub tymczasowego) i dwóch pełnoletnich świadków"
a wpisac mozna kazdego, nawet uposledzonego, niemowle itd.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów na tym forum
|