Ja powiem krotko - coraz mniej mi sie to wszystko podoba. Forum zaczyna przypominac troche polski sejm - i pod wzgledem merytoryki i pod wzgledem zajmowania sie i sposobu tegoz zajmowania sie 'problemami' jak ten. Przyznam ze to m.in. sklania mnie ostatnimi czasy do rzadszego zagladania i postowania na prawda2.info
Bimi - sugestia do Ciebie - choc mimo wszytko nie spodziewam sie ze wezmiesz to pod uwage:
Zamiast pierdolni i coraz to nowych obostrzen - znacznie lepszym pomyslem byloby wprowadzenie czegos odwrotnego do pierdolni - czyli w miare 'elitarnego' dzialu forum, gdzie publikowac mogliby wybrani przez ciebie najlepsi/najwartosciowsi postowicze. Mysle ze to mialoby duzo lepszy skutek:
1. Ludzie z podstawowego forum starraliby sie pisac lepsze posty, zeby moc dostac sie do wąskiego forum 'elitarnego', zwlaszcza gdybys wybieral publikujacych tam ludzi faktycznie z glowa i na tyle obiektywnie na ile potrafisz
2. Wąskie forum mialoby esencje merytoryki i przez to nie trzebaby szukac rodzynek w gownie. Czesc tematow powtarzalaby sie na obydwu forach, ale mysle ze to jest problem - bylaby faktycznie okazja do prownywania jakosci obu dyskusji. Poza tym nie ma przeciwwskazan zeby tematy na obu forach mogly do siebie nawiazywac. Np. na forum glownym ktos puszcza ciekawego newsa, a na forum wąskim zaczyna sie rownolegle odrebna dyskusja i komentowanie tego faktu.
3. Waskie forum - mialoby szanse stac sie wizytowka i takim centrum publikacyjnym dla forum. Moglbyby tam byc publikowane ciekawe artykuly pisane przez jego uczestnikow- ja osobiscie nie mam nic przeciwko, zey taki artykul moglby byc jedna z przepustek do waskiego foruum. Na takiej samej zasadzie jak w tej chwili postowicze oceniaja 'podanie o rejestracje' - tak samo uczestnicy waskiego forum mogliby dopuszczac kolejnych czlonkow na podstawie podobnych ocen - jesli wlasciwie dobierzesz ludzi na poczatku oni sami zadbaja o to by nie wpuszczac trolli i roznej masci informacyjnych uzurpatorow - moglbys zostawic sprawy swojemu biegowi - waskie forum zarzadzaloby sie same, a ty moglbys interweniowac tylko w wyjatkowych sytuajach.
[EDIT]
w razie czego - jak do waskiego forum dostanie sie przez przypadek ktos niepozadany, jego uczestnicy sami szybko zidentyfikuja swoja pomylke, zdobia glosowanie / DEMOKRACJA BEZPOSREDNIA
\ i poprosza cie o usuniecie danej osoby. Kto wie moze nawet ustalilaby sie z czasem nawet jakas 'mala konstytucja'. Zasady bylyby fair, przejrzyste dla wszystkich i powszechnie akceptowane, i wierze, ze w gronie ludzi o wysokiej kulturze i merytoryce - ta demokracja bezposrednia faktycznie by zadzialala
Arwena